Psychika

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maszczelnosc
Jestem tu nowa :)

Psychika

Post autor: maszczelnosc »

Dziewczyny!

Poważny ze mną problem. Panicznie boję się ciąży. Nie kochałam się z chłopakiem, ale już zdążyłam sobie wkręcić, że jestem w ciąży od samych pieszczot, bo a nóż na czymś siadłam. Dostałam @, całkiem normalny, niestety dalej sobie wmawiałam, że każdy mały objaw, to na pewno zwiastun nowego życia. Ostatnio, po 7 tygodniach od temtych pieszczot, zrobiłam test, wyszedł negatywny, a ja dalej sobie wmawiam, że zaszłam... Pomóżcie, bo sama sobie z tym nie radzę.
Never say never, while you don't know it for sure.
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: Psychika

Post autor: elzbieta45 »

pwinnas skozystac z porady psychologa
eRozkosz_pl
Fajna Kobietka

Post autor: eRozkosz_pl »

Musisz złapać odrobinę dystansu,w ciążę nie zachodzi się od tak sobie,dzieci nie biorą się z powietrza i nie masz żadnych powodów do tego aby się obawiać. Podstawowa sprawa jest taka aby się zabezpieczać i naprawdę nie bezie żadnego problemu.
Awatar użytkownika
maszczelnosc

Dziękuję Wam bardzo. Żałuję, że jestem tylko studentką i mam tylko 20 lat, bo gdyby było mnie stać na zapłacenie sobie psychologa z własnych pieniędzy, poszłabym.
Awatar użytkownika
marysia88
Miła Kobietka

Post autor: marysia88 »

Po pierwsze to spokojnie :)
Od samych pieszczot w ciążę nie zajdziesz. Może warto pomysleć nad jakąś antykoncepcją? Np. tabletki? Wtedy będziesz się czuła bezpiecznie nawet w czasie samych pieszczot. To, że na czymś usiądziesz nie oznacza, że od razu będziesz mamą :P

Co do "schiz", pozwolę sobie to tak nazwać, to sama miałam podobne. Od tego, że sie stresowałam zaczęłam mieć poranne mdłości, wahania nastrojów, bóle brzucha, jajników i w ogóle... Także psychika naprawdę potrafi czynić cuda :P

A jeśli idzie o psychologa - może warto sprawdzić państwowego? Np. moja uczelnia ma własną opiekę zdrowotną i psycholog tam też jest - poszukaj, może się uda :)
Awatar użytkownika
maszczelnosc

Myślę o tabletkach coraz poważniej, chociaż z drugiej strony jak lekarz zapyta po co mi, to odpowiem mu, że boję się pieszczot? :)

U mnie na uczelni akurat psychologa nie ma, mam za mały instytut, choć jest to odłamek UJ, ale potwornie wyrzucony poza centrum Karkowa, zadupie wręcz :D

Co do schiz, chyba przechodzą, nie myślę o tym, nie rozmawiam o tym i się cieszę, że taki finał tej sprawy :)
Awatar użytkownika
Limonika
Miła Kobietka

Post autor: Limonika »

nie musisz się bać lekarza, że zapyta po co tabletki... a nawet jeśli zapyta to jesteś już dorosła i zrozumie, że chcesz się zabezpieczać :) też miałam przed tym opory, ale dla lekarza to na dobrą sprawę jest codzienność, że ktoś przychodzi po tabletki :)
a psychologa też możesz poszukać w ramach NFZ, też na pewno przyjmuje jakiś. chyba ze sama sobie wytłumaczysz, że nie ma co panikować to nie ma takiej potrzeby :) w ciążę nie jest tak łatwo zajść.

powodzenia :)
Awatar użytkownika
kunoem

Post autor: kunoem »

Nie ma się czym przejmować na pewno nie jesteś podstawiona pod faktem dokonanym. Mam takich znajomych co robią to bez zabezpieczenia i niczego się nie boją i byli w młodszym wieku niż Ty nie mają problemy z psychiką i też nie możesz się temu poddać. Życie jest zbyt piękne, żeby je zmarnować !
Jestem dziewczyną która gra w najlepsze gry przeglądarkowe
Awatar użytkownika
MarysiaStaskiewicz

Post autor: MarysiaStaskiewicz »

Musisz spróbować, nie możesz zakładać takich rzeczy od razu...
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

No to masz dziewczyno problem , bo natretne mysli o potencjalnej ciazy
jak widac z Twojego opisu sa koszmarem.
Niestety, samemu nie mozna uporac sie z takimi myslami , bo psychika jest
niezwykle wyczulona na wszelkie informacje plynace z naszej podswiadomosci.
Mysle, ze moze tu miec ogromy wplyw rowniez otrzymane wychowanie i jego duch.
Ale na to musisz juz odpowiedziec sobie sama, bo to akuratnie wiesz co wpajano Ci
w dziecinstwie.
To co sie z Toba dzieje ,jest paskudna blokada ktora musisz bezwzglednie starac sie
usunac, bo ona zakloca Twoje i nie tylko Twoje zycie ,
Warto wiedziec, ze psychika zbyt dlugo obciazana takim ,,stresem,, potrafi zaczac
po prostu szwankowac.
A wtedy zaczynaja sie naprawde ostre stany chorobowe do maniakalnych i obsesyjnych
wlacznie.
Pomysl o tym. 8-)
Awatar użytkownika
ennie

Post autor: ennie »

Astra ma rację, nie wspominając już o ciąży urojonej, która w Twoim przypadku ma spore szanse się pojawić. Nie bagatelizuj tego problemu!
ODPOWIEDZ