Psychika
- maszczelnosc
- Jestem tu nowa :)
Psychika
Dziewczyny!
Poważny ze mną problem. Panicznie boję się ciąży. Nie kochałam się z chłopakiem, ale już zdążyłam sobie wkręcić, że jestem w ciąży od samych pieszczot, bo a nóż na czymś siadłam. Dostałam @, całkiem normalny, niestety dalej sobie wmawiałam, że każdy mały objaw, to na pewno zwiastun nowego życia. Ostatnio, po 7 tygodniach od temtych pieszczot, zrobiłam test, wyszedł negatywny, a ja dalej sobie wmawiam, że zaszłam... Pomóżcie, bo sama sobie z tym nie radzę.
Poważny ze mną problem. Panicznie boję się ciąży. Nie kochałam się z chłopakiem, ale już zdążyłam sobie wkręcić, że jestem w ciąży od samych pieszczot, bo a nóż na czymś siadłam. Dostałam @, całkiem normalny, niestety dalej sobie wmawiałam, że każdy mały objaw, to na pewno zwiastun nowego życia. Ostatnio, po 7 tygodniach od temtych pieszczot, zrobiłam test, wyszedł negatywny, a ja dalej sobie wmawiam, że zaszłam... Pomóżcie, bo sama sobie z tym nie radzę.
Never say never, while you don't know it for sure.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: Psychika
pwinnas skozystac z porady psychologa
-
eRozkosz_pl
- Fajna Kobietka
Musisz złapać odrobinę dystansu,w ciążę nie zachodzi się od tak sobie,dzieci nie biorą się z powietrza i nie masz żadnych powodów do tego aby się obawiać. Podstawowa sprawa jest taka aby się zabezpieczać i naprawdę nie bezie żadnego problemu.
- maszczelnosc
Dziękuję Wam bardzo. Żałuję, że jestem tylko studentką i mam tylko 20 lat, bo gdyby było mnie stać na zapłacenie sobie psychologa z własnych pieniędzy, poszłabym.
Po pierwsze to spokojnie
Od samych pieszczot w ciążę nie zajdziesz. Może warto pomysleć nad jakąś antykoncepcją? Np. tabletki? Wtedy będziesz się czuła bezpiecznie nawet w czasie samych pieszczot. To, że na czymś usiądziesz nie oznacza, że od razu będziesz mamą
Co do "schiz", pozwolę sobie to tak nazwać, to sama miałam podobne. Od tego, że sie stresowałam zaczęłam mieć poranne mdłości, wahania nastrojów, bóle brzucha, jajników i w ogóle... Także psychika naprawdę potrafi czynić cuda
A jeśli idzie o psychologa - może warto sprawdzić państwowego? Np. moja uczelnia ma własną opiekę zdrowotną i psycholog tam też jest - poszukaj, może się uda
Od samych pieszczot w ciążę nie zajdziesz. Może warto pomysleć nad jakąś antykoncepcją? Np. tabletki? Wtedy będziesz się czuła bezpiecznie nawet w czasie samych pieszczot. To, że na czymś usiądziesz nie oznacza, że od razu będziesz mamą
Co do "schiz", pozwolę sobie to tak nazwać, to sama miałam podobne. Od tego, że sie stresowałam zaczęłam mieć poranne mdłości, wahania nastrojów, bóle brzucha, jajników i w ogóle... Także psychika naprawdę potrafi czynić cuda
A jeśli idzie o psychologa - może warto sprawdzić państwowego? Np. moja uczelnia ma własną opiekę zdrowotną i psycholog tam też jest - poszukaj, może się uda
- maszczelnosc
Myślę o tabletkach coraz poważniej, chociaż z drugiej strony jak lekarz zapyta po co mi, to odpowiem mu, że boję się pieszczot?
U mnie na uczelni akurat psychologa nie ma, mam za mały instytut, choć jest to odłamek UJ, ale potwornie wyrzucony poza centrum Karkowa, zadupie wręcz
Co do schiz, chyba przechodzą, nie myślę o tym, nie rozmawiam o tym i się cieszę, że taki finał tej sprawy
U mnie na uczelni akurat psychologa nie ma, mam za mały instytut, choć jest to odłamek UJ, ale potwornie wyrzucony poza centrum Karkowa, zadupie wręcz
Co do schiz, chyba przechodzą, nie myślę o tym, nie rozmawiam o tym i się cieszę, że taki finał tej sprawy
nie musisz się bać lekarza, że zapyta po co tabletki... a nawet jeśli zapyta to jesteś już dorosła i zrozumie, że chcesz się zabezpieczać
też miałam przed tym opory, ale dla lekarza to na dobrą sprawę jest codzienność, że ktoś przychodzi po tabletki 
a psychologa też możesz poszukać w ramach NFZ, też na pewno przyjmuje jakiś. chyba ze sama sobie wytłumaczysz, że nie ma co panikować to nie ma takiej potrzeby
w ciążę nie jest tak łatwo zajść.
powodzenia
a psychologa też możesz poszukać w ramach NFZ, też na pewno przyjmuje jakiś. chyba ze sama sobie wytłumaczysz, że nie ma co panikować to nie ma takiej potrzeby
powodzenia
Nie ma się czym przejmować na pewno nie jesteś podstawiona pod faktem dokonanym. Mam takich znajomych co robią to bez zabezpieczenia i niczego się nie boją i byli w młodszym wieku niż Ty nie mają problemy z psychiką i też nie możesz się temu poddać. Życie jest zbyt piękne, żeby je zmarnować !
Jestem dziewczyną która gra w najlepsze gry przeglądarkowe
- MarysiaStaskiewicz
Musisz spróbować, nie możesz zakładać takich rzeczy od razu...
No to masz dziewczyno problem , bo natretne mysli o potencjalnej ciazy
jak widac z Twojego opisu sa koszmarem.
Niestety, samemu nie mozna uporac sie z takimi myslami , bo psychika jest
niezwykle wyczulona na wszelkie informacje plynace z naszej podswiadomosci.
Mysle, ze moze tu miec ogromy wplyw rowniez otrzymane wychowanie i jego duch.
Ale na to musisz juz odpowiedziec sobie sama, bo to akuratnie wiesz co wpajano Ci
w dziecinstwie.
To co sie z Toba dzieje ,jest paskudna blokada ktora musisz bezwzglednie starac sie
usunac, bo ona zakloca Twoje i nie tylko Twoje zycie ,
Warto wiedziec, ze psychika zbyt dlugo obciazana takim ,,stresem,, potrafi zaczac
po prostu szwankowac.
A wtedy zaczynaja sie naprawde ostre stany chorobowe do maniakalnych i obsesyjnych
wlacznie.
Pomysl o tym.
jak widac z Twojego opisu sa koszmarem.
Niestety, samemu nie mozna uporac sie z takimi myslami , bo psychika jest
niezwykle wyczulona na wszelkie informacje plynace z naszej podswiadomosci.
Mysle, ze moze tu miec ogromy wplyw rowniez otrzymane wychowanie i jego duch.
Ale na to musisz juz odpowiedziec sobie sama, bo to akuratnie wiesz co wpajano Ci
w dziecinstwie.
To co sie z Toba dzieje ,jest paskudna blokada ktora musisz bezwzglednie starac sie
usunac, bo ona zakloca Twoje i nie tylko Twoje zycie ,
Warto wiedziec, ze psychika zbyt dlugo obciazana takim ,,stresem,, potrafi zaczac
po prostu szwankowac.
A wtedy zaczynaja sie naprawde ostre stany chorobowe do maniakalnych i obsesyjnych
wlacznie.
Pomysl o tym.
Astra ma rację, nie wspominając już o ciąży urojonej, która w Twoim przypadku ma spore szanse się pojawić. Nie bagatelizuj tego problemu!