Przydatne gadżety do kuchni

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
manikan
Miła Kobietka

Re: Przydatne gadżety do kuchni

Post autor: manikan »

A ja ostatnio do swojej kuchni kupiłam urządzenie do robienia hot dogów od Ariete ;) Fajny gadżet, który znalazłam całkiem przypadkiem. Zobaczyłam na stronie i tak długo mi chodziło po głowie, że musiałam kupić ;) Hot Dogi wychodzą naprawdę pyszne
olicka
Miła Kobietka

Post autor: olicka »

A co z piekarnikiem? Mam na oku parowy do Electroluxa SteamBoost, lubię szybko i zdrowo gotować więc chyba czas zainwestować w porządny sprzęt.
Awatar użytkownika
quigley.brendon
Jestem tu nowa :)

Post autor: quigley.brendon »

Zastawa stołowa to zakup na lata. Będziemy jej używać podczas różnych uroczystości, a także na co dzień. W sprzedaży znajdziemy ogromny wybór różnych zastaw różniących się designem, jakością wykonania, materiałem, a także funkcjonalnością.
ambition porto
Awatar użytkownika
monicabe
Miła Kobietka

Post autor: monicabe »

Jestem gadżeciarą, wiele z tych dodatków naprawdę pomogło mi w gotowaniu oraz pieczeniu. Od siebie polecam

blender Tefala - ten próżniowy
Kitchenaid - najlepszy obecnie robot jaki można kupić do uzytku domowego, radzi sobie ze wszystkim, ciasto drożdżowe zagniecie bez zbędnego problemu
jak również różnego rodzaju ceramiczne formy do zapiekania

Polecam szczególnie te z ceramiki Bolesławieckiej - można zerknąć sobie na outlet ceramiki bolesławieckiej tutaj https://andyceramika.pl

Naczynia można zapiekać nawet w najwyższych temperaturach.
kika29
Miła Kobietka

Post autor: kika29 »

Tak, moja przyjaciółka ma ten parowy piekarnik od Electroluxa i jest świetny, jedzenie wychodzi pyszne, sprzęt sam reguluje wyrzut pary.
Awatar użytkownika
maritza.collier

Post autor: maritza.collier »

Każda kuchnia potrzebuje porządnego wyposażenia. To ono tak właściwie jest fundamentem domowego gotowania. To więc właśnie od tego powinno się zaczynać jakiekolwiek zakupy. Garnki są najzwyczajniej podstawą.
Garnki Tescoma — od czego zacząć kompletowanie kuchni marzeń?
Kasiak

Post autor: Kasiak »

https://zwilling.pl/promocje
Powyższy link przekieruje Was do bardzo spoko sklepu, z jakościowymi gadżetami do kuchni i od razu przekierowuje na promocje ^.^ ]:-)
Znajdziecie tam szerokie spektrum dobrych i jeszcze lepszych jakościowo naczyń kuchennych(patelnie, garnki, woki, nacyznia do duszenia, cocotte, itp), akcesorii kuchennych i noże kuchenne, zastawy, małe agd - czajniki, blendery, toster, wagi kuchenne, młynki elektryczne. A i nawet pompa próżniowa z pojemnikami na żywność do pakowania próżniowego w zakładce Fresh & Save.
Sama strona promuję tylko znane w świecie marki o któych możecie poczytać bezproblemu w internecie: Demeyere, Staub, Beauty, Zwilling, Miyabi, Ballarini .
andrat
Fajna Kobietka

Post autor: andrat »

Wolnowar. Ułatwia życie. Nie stoję przy garach. Ugotuję tam wszystko. Mięso,zupy,fasolki,nawet ciasto zrobię. Wszystko smaczne. Rano wstawiam,wracam z pracy i obiad gotowy. Polecam wszystkim. Pałki z kurczaka obłędne. Tak jak sernik.

Jeśli nie chcecie kupować jedynie wody butelkowej polecam kontakt z nimi:
https://dystrybutory.eu

Dobiora odpowiednie filtry, ktore można zamontować pod kranem.
Marynkalanka

Post autor: Marynkalanka »

Mój parowy piekarnik od Electroluxa ma tyle super opcji, że w sumie nie potrzebuje innych sprzętów bo z niego jedzenie wychodzi najlepsze. Mam parowy piekarnik SteamBoost, bardzo intuicyjny, sam reguluje wyrzut pary.
Awatar użytkownika
brooke18

Post autor: brooke18 »

Już na początku warto kupić także zestaw przyborów kuchennych. Różnego rodzaju łopatki, szczypce, łyżki i cedzaki umożliwią przygotowanie różnych rodzajów potraw. Na początku skup się na najbardziej podstawowych przyborach jak tarka, sitko i deski – fikuśną wyciskarkę do cytryn możesz dokupić później.
Wyposażenie kuchni – czego potrzebujesz na start?
Awatar użytkownika
koss.stephanie

Post autor: koss.stephanie »

Nieodłączną czynnością towarzyszącą gotowaniu, którą powtarzamy przy niemal każdej potrawie, jest krojenie warzyw lub owoców. „Pokrój cebulę na drobną kostkę…”, „następnie dodaj posiekane w plasterki ogórki…”, „rozgrzej na patelni starty na drobno czosnek…”. Krojenie, tarcie, siekanie – każdy, kto lubi gotować wykonuje te czynności niemal automatycznie.
Szatkownice elektryczne – jak wybrać najlepszą?
Allie
Fajna Kobietka

Post autor: Allie »

+ osobny wc i łazienka, osobny prysznic i wanna w łazience, półki w kuchni zamiast szafki, piekarnik w słupku zamiast pod blatem, na - irytuje mnie strasznie mała powierzchnia okien (jest zawsze dość ciemno), wysokość mieszkania (standardowe 2,5m jest trochę ciasne na większe fantazje aranżacyjne).

Aranżację można ciekawie odmienić za pomocą odpowiednich uchwytów:
https://uchwytymeblowe24.pl/galki-meblowe

Ciekawe można zamówić tutaj.
ellena
Fajna Kobietka

Post autor: ellena »

Nabyłam ostatnio frytownice beztłuszczową, idealnie się sprawdza, tu znajdziecie spory wybór https://investhoreca.pl/q/?keywords=frytownica U mnie bez tego w kuchni ani rusz :)
Awatar użytkownika
katrinka
Fajna Kobietka

Post autor: katrinka »

Ekspres do kawy to fantastyczna sprawa. Pierwszy raz kupowałam (zdecydowałem się na zakupienie do biura tak abym mógł z niego korzystać ja, moi pracownicy ale i klienci) i jestem bardzo zadowolona. Żałuję, że nie kupiłam go wcześniej, bo kawa z ekspresu jest niesamowita.

Dodam, ze mam ekspres do kawy od Tchibo Coffee Service:
ttps://tchibo-coffeeservice.pl/rozwiazania-dla-biznesu/modele-finansowania

Na stronie możecie zobaczyć sobie jakie modele finansowania firma oferuje. A jest ich wiele.
JagodaS

Post autor: JagodaS »

Ja uwielbiam naczynia, które można myć w zmywarce, albo są w takiego materiału, który łatwo wymyć. Trzeba sobie w końcu ułatwiać życie :D
akcesoria kuchenne z silikonu
kornelka

Post autor: kornelka »

ja z gadżetów kuchennych uwielbiam najbardziej krajacz do warzyw i wszystkie silikonowe akcesoria - mam gąbkę do mycia naczyń, rękawicę i podkładki pod łyżki, bardzo polecam
Lukta
Miła Kobietka

Post autor: Lukta »

Nie mam szafek a tylko szuflady! O wiele wygodniej wyciagac garnki czy talerze z wysowanych szuflad niz grzebac w glebokiej ciemnej szafce.
Szafka pod zlewem wysuwana na dotyk kolana, maszyna do chleba w szufladzie, zamiast Cargo szuflady wysuwane, duża płyta indukcyjna i mikrofala razem z piekarnikiem.
Zresztą zerknij sobie do tego sklepu z akcesoriami kuchennymi https://uchwytymeblowe24.pl/nogi - znajdziesz tutaj wiele dodatków, które można wstawić do kuchni :)
szyszka

Post autor: szyszka »

Chyba największym hitem ostatnio są te pudełka do szatkowania warzyw. Robienie sałatki jarzynowej nabrało innego znaczenia :)
Awatar użytkownika
Pena
Fajna Kobietka

Post autor: Pena »

Contigo! Wlewasz, zamykasz, wrzucasz do plecaka i nic Cię nie interesuje. A później tylko wyciągasz gorąca herbatę/kawę czy co kto lubi

Jeśli lubicie rzemieślnictwo i ręcznie tworzone rzeczy, zerknijcie sobie na ceramikę z Bolesławca:
https://andyceramika.pl/kubki

Wszystko jest ręcznie malowane w polskich pracowniach.
Awatar użytkownika
stephany.brakus

Post autor: stephany.brakus »

Duży kubek pozwala na jednorazowe przygotowanie pysznej herbaty, a porcelana wysokiej jakości długo utrzymuje ciepło herbaty. Dlatego to właśnie porcelana jest idealnym tworzywem do kubków o większych pojemnościach.
kubki do herbaty
Odelie
Miła Kobietka

Post autor: Odelie »

Zmywarka, pralkosuszarka, mop parowy, kanapa zamiast narożnika, rozkladany stół, płytki drewnopodobne, parawan nawannowy, mop płaski obrotowy vileda, biokominek, maszynka Zelmer, robot planetarny, indukcja, lozko Malm z Ikea z pojemnikiem, blat drewnopodobny, duża szafa Pax, regal kallax na zabawki i choinka na pniu

Domofon dobrze jest zakupić z kamerą https://homezone.pl/odkryj-profesjonaln ... -z-kamera/ Spore ułatwienie
Duśka

Post autor: Duśka »

Dobrej jakości baterie łazienkowe i kuchenne kupicie z Sotbe, doskonała marka
OdyliaRot

Post autor: OdyliaRot »

Co do placków ziemniaczanych to przepuszczam ziemniaki przez sokowirówkę albo przez wyciskarkę. Bardzo fajny sposób na chrupiące placki znajdziecie też tutaj https://bukowno24.pl/
andrea23
Miła Kobietka

Post autor: andrea23 »

Na plus:
Jeśli masz miejsce, to koniecznie spiżarka;
zmywarka na podwyższeniu - ja mam pod zmywarką szufladę na chemię i różne przybory do sprzątania, dzięki temu nie muszę się schylać do zmywarki, a jej się używa codziennie
Na minus: jasne płytki - masakra, wszystko na nich widać, w poprzednim mieszkaniu miałam drewnopodobne płytki i były idealne
Z gadżetów polecam taki multigrill elektryczny
https://ezakupowo.pl/Multigrill-elektry ... ings-c3274
Nie wiem czy sama bym kupiła, dostaliśmy go w prezencie :) Ale okazało się, ze jest naprawdę wygodny i daje wiele możliwości
ODPOWIEDZ