Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Magda.O
Miła Kobietka

Re: Przy kawie ...

Post autor: Magda.O »

Oj nie umiem się nudzić. A w mojej pracy czasem tyle się dzieje, że nie wiadomo kiedy czas przelatuje. Dwa tygodnie bez masowania i ręce i drętwieją hahaha

Czasem się z Tomem umawiamy, że gotujemy to samo i siadamy razem do kolacji :) Ale wiadomo jak za długo człowiek się nie widzi na żywo to robi się ciężko. Czasem samo pogłaskanie po głowie daje tak dużo.

I.z.a.
Oj i ja chętnie się drugiej napiję. Uwielbiam kawę.
Awatar użytkownika
I.z.a.
Miła Kobietka

Post autor: I.z.a. »

Magda u mnie to różnie bywa w tej pracy ,nieraz brakuje mi tych 8 godzin żeby skonczyć wszystko a nieraz nuuuuuda ale w tej branży zimą niestety tak jest :) to juz śmigaj do mnie będę miała towarzystwo do kawki bo prezes się dzisiaj nie kwapi do fakturowania widzę
Magda.O
Miła Kobietka

I.z.a. pisze: to juz śmigaj do mnie będę miała towarzystwo do kawki
To biegnę

U mnie w pracy jak jest sezon ligowy to pracy jest mega dużo. A to skurcze, a to kontuzja,a to trzeba zrelaksować mięśnie. Luźniej mam w wakacje bo wtedy już po sezonie, chłopaki odpoczywają, więc tylko ewentualne kontuzje leczymy. Wtedy też i ja mogę poleniuchować, pojechać gdzieś i odpocząć.
Awatar użytkownika
I.z.a.
Miła Kobietka

Post autor: I.z.a. »

:ok:
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Luna »

Tak ogólnie to nie takie proste jakby się wydawało. Niestety musze przeczekać jeszcze te 2.5miesiaca juz bliżej jak dalej.
Za dużo już składek wpłaciłam tych pieniędzy mi już nikt nie zwróci bo juz wszystko opłacone. Tyle to poczekam.

Ogólnie to zaczęło się w sumie od alkoholu. Mówię do niego wypijemy po piwku mam ochotę to najpierw się burzyl ze mnie ciągnie do picia. Ale co w tym złego wypić sobie browara? Uległ wypił jedno...drugie...I trzecie...potem zaczęło go ciągnąć do nastepnego na spacerze powiedział mi ze wyglądam jak dziwka bo ubrała do spodni tunike panterke. ...przymknelam na to oko. Wróciliśmy do domu i się zaczelo. Zaczął mi wytykać ze się upaslam ze jak ja wyglądam i wogole i się zaczelo od słowa do słowa rzucił we mnie obrączka no to ja rzuciłam mu swoją to on poszedł na balkon z moja obrączka i niby...ja wyrzucił tak mnie zdenerwowal tym faktem że podeszłam i zaczęłam nim szamotac i kazalam żeby mi ją oddał. To mnie odpychal rzucając na podłogę. Odkąd poszłam do pracy notorycznie sprawdza mi telefon bardzo mnie to denerwuje dostałam smsa od koleżanki z linkiem z badoo co myślę o tym facecie. Jej nie miałam wpływu na to co ona pisze a wogole nie powinien odczytywać moich wiadomości. Zasugerował mi ze ona mi szuka faceta....to jest nie do pomyślenia. ... ciągle posadza mnie o zdradę i wogole. I w nerwach mu już przytaklam tak zdradzilam i będę zdradzać bo już mnie tak zirytowal ze miałam dość. Wpadł w szał i rzucił we mnie krzesłem. ...momentalnie zrobił mi się guz na czole. ..I mam wybity palec. Dziś idę na nocke do pracy muszę jakoś przyslonic tego guza i musze powiedzieć kierownikowi ze będę wolniej pracowała przez ten palec.

Kingus czuje się fatalnie rozbita jestem....Głowa mnie boli. Mam nadzieje ze jakoś przetrwam w pracy póki co cały czas leżę . Nie chce martwić rodziców jakbym miała do nich blisko to bym pojechała. I żadnej przyjaciółki tu nie mam. Ale mam was i to mnie cieszy.
Od dawna widzę ze mu coś nie odpowiada w moim wyglądzie ham i prostak.

Przecież on mógł mnie tym krzesłem zabić. Boże to jakiś obłęd. Jutro pojade do lekarza niech to zbada.
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

Serduszko, zaczynam rozumieć bo patrzysz nie tylko na siebie ale też na Córkę - to zrozumiałe. Nie mogę pojąć dlaczego on tak się zachowuje, co z szacunkiem , z miłością, nie wiem. Z tego co czytałam co opisywałaś na tym forum to nie jest pierwszy raz.
Pisz tu jak nie masz się komu wyżalić, a tu często zaglądam także możesz zawsze liczyc na moje dobre słowa :kiss2
przytulam bardzo, bardzo
dbaj o siebie
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Kingus bo on dobrego przykładu z domu nie miał. Pochodzi z patologicznej rodziny. Ojciec jego to alkoholik. I tez awantury w domu i głupie docinania.

A tak wogole czuje się strasznie jak on mógł mnie skrytykować ze wyglądam jak dziwka i ze się upaslam. Musze dojść do siebie mam @ i jeszcze teraz ta głową mnie boli. Ja mu pokaże na co mnie stać.

Jutro jadę do banku musze kredyt wziąść juz teraz nie mogę na niego liczyć. Musze spłacić kartę kredytową bo mi procent rośnie. Rzygać mi się chce na to wszystko.

Równie dobrze mogłabym mu narobić rabanu i by poplynal na Szczaw. Ale póki co tyle to wytrzymam.

Między nami już od x czasu jest źle ale miałam nadzieję jeszcze. Lecz wczoraj ja straciłam[emoji24]
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Staram si9ę to ogarnąć,...co do wyglądu się nie przejmuj ciekawe czy on jest tak super doskonały.. nie powinien Cię obrażać to na pewno. Nie powinien podnosić na Ciebie reki....
Kochana w głowie musisz poukładać co chcesz zrobić .. jak wyjść z tego. bo nie możesz przecież tak żyć
Nadzieję trzeba zawsze mieć..
Serduszko nie myślisz nad tym oby odejść ?
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Właśnie myślę Kingus. Przecież on by mógł mnie tym krzesłem zabić. Co za dran. Zdałam sobie sprawę ze mógł by mnie zabić. Juz dawno powinnam to zgłosić ale byłam po piwie wiec jeszcze ja bym miała problemy.

Mam od jutra dwa dni wolnego odpoczne.
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

napisze Ci wiadomość na PM
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Ok
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

niby wysłałam juz ale nie znam się za bardzo na tym zobacz czy coś masz
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Iza, a można wiedziec gdzie pracujesz?? Ja mam akurat dośc intensywny okres w pracy ;)

Magda, fajny pomysł z tymi wspólnymi kolacjami ;)

Serduszko, brakuje mi słów. Co z tego że nie miał przykładu z domu, ale jeżeli się kogoś kocha to się nie krzywdzi..
Przeprosił chociaż ??
Weź pomyśl o jakimś zgłoszeniu na policję albo coś... to się zawsze przyda...

Kinga, a co u Ciebie ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Had u mnie dobrze wszystko. Dzięki że pytasz.
Widzę że pracowita z Ciebie kobietka ....nie marzysz o urlopie ?
bo ja takkkkk
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Had właśnie nie krzywdzi się. Czy przeprosił? Coś ty jeszcze siedząc w pokoju drugim napisał mi smsa ze mam się z domu wyprowadzić .
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Kingus napisałam priv ale nie wiem czy doszlo[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

doszło doszło. Odpisałam. Zawsze możesz napisać. Pamiętaj Serduszko
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Wiem i dziękuję[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]
Magda.O
Miła Kobietka

Serduszko
Niestety nie będę pewnie zbyt miła, ale jak może w takiej sytuacji liczyć się kasa i jak możesz mówić że nie chcesz martwić rodziców. Przepraszam, ale po czymś takim człowiek się pakuje i wyjeżdża. Nie liczyć się zaliczka wpłacona gdzieś tam. Nie robisz tego dla córki, nigdy jej tego nie mów bo będzie się obwiniać, że dla niej dawałaś się bić. I jaki przykład jej dajesz? Że ma ewentualnie znosić poniżanie i bicie? Chciałabyś aby ona takie coś znosiła i do Ciebie z tym nie przyjechała, a tak będzie bo pokazujesz jej że tak należy robić.
Bardzo mi przykro, że mąż Cię bije, ale jeśli myślisz o córce to się spakujesz. Nie wykręcaj się nią, bo robisz jej krzywdę. Dzieci nie są głupie, widzą co się dzieje. Nie daj jej mieć poczucia że to przez nią. Bo na pewno nie dla niej.

Idź do lekarza, zrób obdukcję, idź na policję.
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

Magda nie mialysmy okazji sie przywitac, witaj :))

Serduszko wspolczuje to jedno. A drugie nie rozumiem kobiet ktore w tym tkwia. I prosze nie mow mi ze łatwo sie mowi.
Sa domy dla matek,mozna do rodzicow, do rodziny, kolezanki. I o ile wiem ze z rodzina roznie o tyle lepiej tam niz przemoc?
Chyba ze Ci nie chca pomoc to dom dla matki. Ale nie aby mala na to patrzyla
Chyba sie troche poddalas.
Z jednej strony strasznie ci wspolczuje z drugiej chce powiedziec : pakuj sie.
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Ja Cię rozumiem ale to nie jest takie proste wszytko podopinane jest na ostatni guzik. W prowadziłam się do pokoju córki. Jestem niezależna pracuje wiec nie będę na jego łasce. Wiec juz krzywdy mi nie zrobi.
Magda.O
Miła Kobietka

Serduszko86 pisze:Wiec juz krzywdy mi nie zrobi.
Jesteś pewna, że przez 2,5 miesiąca które CI do komunii zostały nie zrobić Ci krzywdy? Mam nadzieję, że to tak dużo czasu, w którym może zdarzyć się wszystko. Oby nie zakończyło się to tragicznie.
A skoro pracujesz to może się spakować, wynająć coś i walczyć o mieszkanie o alimenty. Ale oddzielnie, bez niego, bezpieczna.

Sasza
Witaj )
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Witam :)

Ale gwarno na forum aż miło :)

Serduszko moim zdaniem to powinnaś zrobić obdukcję, papierek może się przydać i już jakiś dowód będziesz miała... Co do tego wszystkiego, moim zdaniem nie powinnaś zasłaniać się komunią bo córka swoje widzi i wie, także czasem lepszym rozwiązaniem było by rozstać się już teraz, a na komuni i tak będziecie oboje bo to w końcu jej ojciec.

Iza hej :kiss2 a gdzie pracujesz? Bo chyba nie doczytałam jeśli mówiłaś :)

Kinga hej kochana :kiss2 Polubiłam Cię, więc i martwię się o Ciebie :) Co do dzieciaków, kocham dzieci :) Staram się im jakoś organizować czas, bo teściowa to by tylko przed komputerem ich sadzała, ale już i chłopcy są w takim wieku, że wolą coś ze mną robić niż siedzieć z babką... Oooo to może chcesz i mój samochód umyć? :P A jak tam cwiczenia idą? Co do oświadczyn, spokojnie :) Na pewno doczekasz sie :kiss2

Magda już się pewnie nie możesz doczekać na przyjazd faceta :) Wcale Ci się nie dziwię :)

Had co do imprezki to powiem Ci, że się wybawiłam super, zakwasy mam jak cholera :) I otarcie na żebrach tylko nie wiem skąd... :oops: Jak się dziś czujesz?

Miłego dnia :kwiatek
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Witajcie
Serduszko bardzo Ci współczuję, aczkolwiek z Twojej relacji Ty też bez winy nie jesteś.
Nie bronie absolutnie Twojego męża bo to co zrobił jest karygodne, ale zastanów się czy aby Ty do końca fair się zachowałaś?
I skoro wiesz że ma pociąg do % czemu sama proponujesz??

Co do obdukcji powinnaś zrobić i zawsze już masz jakiś dowód w razie gdybyś go potrzebowała.
Pomyśl o tym.
I zgodzę się w 100% z Magdą, pakuj się i wio z dala od tego tyrana.. Może czas rozłąki zmusi Go do przemyśleń...

W ogóle witaj Madziu :)
Jak się masz? Co u Ciebie??

Sasza a Ty jak się czujesz??

Iza Ciebie też miło poznać :)

Avis to mówisz, że impreza udana?
Fajnie normalnie Ci zazdroszczę, bo u mnie tak jak mówiłam nie zmieniło się nic i Mąż na party mnie nie zabrał :P hehe
A z dzieciakami to się mogłam domyślić, że do babci przyjechały :)

Had jak remont??
łazienkę Wam skończył??

Kinga doczekasz się zaręczyn :)
W sumie walentynki takie oklepane może ma bardziej oryginalny pomysł?? :)
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Ja nie mówię że jestem bez winy. Ale on wogole nie powinien na mnie ręki podnieść. Dobra zamknijmy juz ten temat.
Zablokowany