Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Re: Przy kawie ...

Post autor: Avis »

Witajcie :)

Już mam nowy router także wracam do Was :)

Madi no właśnie takie troszkę dziwne, że nie mam @ tyle czasu, nic tam takiego nie zauważył, kilka torbielki było ale nie groźne...
Co do S. to znaczy on nie to, że się nakręca tylko tak rozmawialiśmy i on powiedział, że zauważył coś takiego ale niekoniecznie to musi być to.
Leków żadnych konkretnych bo dostałam to co wcześniej czyli luteinę, kwa foliowy i ten cholerny bromocorn ale już się od niego odzwyczaiłam i na nowo męczarnie...

Kinga ja cały czas mam nadzieję i będziemy się starać, żeby wszystko się udało :) Powiedz mi kochana, luteina jest dostępna tylko na receptę? Co do faceta, może jakiś gorszy czas teraz ma, wszystko się ułoży :)

Had u S, to na razie tylko taka sugestia, najpierw musi zrobić badania nasienia i wtedy reszta się okażę. Lekarza nie chcę zmieniać, bo ten w okolicy jest najlepszy i naprawdę widać po nim, że się przejmuje pacjentem. Szanse jakieś są, skoro każe brać leki i próbować.

Jedyny plus to taki, że mój mąż już nic nie marudzi i już chyba nie odkłada ciąży na później, bo jeszcze za bardzo nie chciał, mówił, że za dwa lata. Po wizycie powiedziałam mu, że lekarz powiedział, że teraz szanse są małe i jak odczekamy to moze być krucho i się ogarnął :)

Co do teściowej to ona bez żadnyck skrupułów co rano przychodzi i pyta co na obiad będę robić, a ja z moimi mdłościami i zawrotami głowy stoję przy garach, ale dziś ostatnio dzień gotuję i w dupie to mam...

Miłego dnia :kwiatek
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Avis, no to skoro najlepszy to faktycznie nie ma co zmieniac.
Próbowac warto może akurat kuracja coś przyniesie ;)
Trzymam kciuki za Was.

A teściową zacznij olewać i tyle.. Niech sama gotuje...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

Avis tak Luteina tylko na receptę.
Podam Ci ceny:
Luteina 50 mg x 30 tab. podjęzykowych na zniżkę kosztuje :9,33 zł a na 100 % 14,70
Luteina 50 mg x 30 tabl. dopochw. na zniżkę 3,20 zł na 100 % 28,58
Luteina 100 mg x 30 tabl. dopochw. na zniżkę 3,56 na 100 % 54,40
w każdej aptece tak samo jest bo to urzędówka.. Wracaj do Zdrowia Agatka i powodzenia
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Had dziękujemy :) Musi być dobrze :)

Kinga a to ceny się różnią, bo ja za luteinę tą podjęzykową płacę 20 zł. Kurcze szkoda, że na receptę bo źle wyliczyłam i mi zabraknie 6 tabletek, a nie chce się specjalnie jechać po receptę do lekarza. Dziękuje i nie dziękuje żeby nie zapeszyć :)
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Avis to nie wiem czemu 20 zł płacisz, aż mnie zatkało.... bo te ceny sprawdzałam z blozu (tam są wszystkie ceny leków dostępne)...trudno ,,,,, jak Ci braknie to do rodzinnego podjedź powinien przepisać
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Tak myślisz, że przepisze? Dziękuje Ci za informację dobra kobieto :kiss2 :kwiatek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

co to za problem dla niego... tak mi się wydaje że płacisz na 100 % za ta luteine bo drogo , oby tylko pomogła . Będzie dobrze nie martw się, jak tak czytam Ciebie to najważniejsze że masz oparcie w mężu, to jest cudowne..
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Cześć Kochane:*

Kinga, może rzeczywiście jakiś gorszy czas dla Twojego faceta i dlatego tak się zachowuje..
Może przepracowany, zmęczony albo ma jakiś problem?
Nie skupiaj się na tym, bo się będziesz niepotrzebnie denerwować.. :**

Avis to chociaż tyle, że nie S. się podejmie i porobi te badania. Miejmy nadzieję, że Wam się uda.
A gdzieś czytałam że właśnie podczas stosowania luteiny szansę na zajście wzrasta.. tylko nie wiem czy to prawda..
A masz dopochwowo czy pod język?
Współczuję bromocornu.. Może jakoś się przyzwyczaisz :**

Had nie wiem skąd Ci się wzięło, ale my na razie się nie staramy :)
A co do budowy to wiesz co, czekamy na spych dalej bo śnieg leży i teraz nie wjedzie.. i tak się to odwleka jak na złość...
A Wasz remont jak?? :)

Wiecie w ogóle co z Jam??
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Madi chyba tak .. zmęczony i chory może przez to
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Więc może zmieni podejście jak pozdrowieje. Nie martw się :)
Jak mija środa??

Pustki coś dzisiaj..
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Witajcie :)

Zaglądałam wcześniej ale jakoś nie miałam weny, żeby pisać ale już jestem :) Czuję się już troszkę lepiej, chyba organizm się powoli przyzwyczaja ale to dobrze, bo się impreza zbliża :D

Kinga chyba teraz się mój mąż przejął, bo wcześniej to się buntował ale ważne, że już ok :) Nie martw się, może Twój chłopak ma jakiś spadek formy, pogoda też swoje robi, a może jeszcze jakiś stres ma w pracy... Na pewno się wszystko ułoży :)

Madlen właśnie S. nie chciał, powiedział, że raz robił i wystarczy ale jak mu wszystko powiedziałam, to się chyba przejął i już się nie buntuje... Czekam aż dostanę @ i będę dzwonić do kliniki do Lublina i umówię go na wizytę.
Luteinę mam podjęzykową ale czy ona pomaga w zajściu w ciąże, to nie wiem.
Co z Jamelką nie mam pojęcia, już dawno jej nie było...
A co u Ciebie kochana? Bo nawet nic nie napisałaś :( Czarownica spokojna czy daje czadu? A Ty w końcu porobiłaś te badania czy nie?

Obrazek
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Witajcie Kochane,
U mnie coś zaczyna się pomału rozjaśniać ale jeszcze trochę muszę poczekać może sobota będzie dobrym dniem (tak na to liczę ).
Jeśli chodzi o mojego G to już się staram na wszystkie sposoby, raz się kłócimy, nie minie 10 minut już się przepraszamy, ale co z tego jak i tak nie mamy rozwiązań.
Rozumiem też to co on myśli...Akurat jest na etapie szukania "dobrej" pracy, to szukanie trwa ..7 miesiąc się zaczyna , mnie to już powoli denerwuje, bo on twierdzi że do byle jakiej pracy nie pójdzie..tylko patrząc na to jak teraz jest widzę że ciężko z jakąkolwiek pracą ..ale rozumiem niech znajdzie taką jaką chce.. Wkurza mnie to że przez takie jego przeciąganie nasze plany idą o kilka miesięcy ale w tył..on twierdzi że tak nie jest..a jak zaczniemy temat "gdzie ewentualnie będziemy mieszkać" to się zaczyna jazda..czasami myślę że my jesteśmy całkowicie niedobrani...nie ma co ukrywać lubi wbijać szpile a po kilku minutach przeprasza i ma się zmienić..szczerze mówiąc to nie wiem jak my daleko tak zabrniemy jak on widzi ciągle same problemy,..chociaż nie wczoraj dostrzegł już sam to że ciągle tylko gada o nieprzyjemnych sprawach..i oczywiście wczoraj też mówił ze się już zmieni, zmienia się od pół roku już, nie powiem różnice widać ale czasem ma jeszcze przebłyski nie za fajne. Oj długo by tu opowiadać .. nie wiem czy rady potrzebuję czy czego..dziś nasza rocznica ..ciekawe czy będzie pamiętał ...
Przepraszam ze tak tylko o sobie ..
W południe się odezwie jeszcze do Was .. i poodpisuję
A tak w ogóle to dziękuję Kochane że jesteście od razu mi jakoś lżej
Oby ten dzień był dal Was dobry
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Hej :)

Kinga musicie usiąść i porozmawiać tak od początku do końca, bo takie wyjaśnienie tylko po łebkach też nie jest dobre... Porozmawiajcie tak od serca, bez awantur, powiedz wszystko to co Cię boli, a może akurat pomoże.
Na pewno dasz radę, trzymaj się kochana :kiss2

Po to jesteśmy, żeby wspierać :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Tak Agatka masz rację.. w sobotę coś myślimy zorganizować jakieś miłe spotkanko, wtedy wyjaśnimy sobie dużo spraw.. chcę zrobić jakieś fajne jedzonko coś na ciepło i deser .. wiem ze jeśli ja będę patrzeć optymistycznie to on też, dlatego ważne jest umiejętnie poprowadzić tą rozmowę, a ja nie jestem nastawiona negatywnie, wręcz przeciwnie, bo kiedy pomyślę o wszystkich cudownych chwilach to żal to przekreślać.
Opowiem Wam jak było ..
Agatka a Tobie życzę z okazji imienin wszelkiej pomyślności, abyś odnalazła radość i aby Twoje marzenia się jak najszybciej spełniły. To dobrze że troszkę lepiej się czujesz po lekach oby było tylko lepiej. :)
Madi a co u Ciebie? jak mija dzień ? :)
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Najważniejsze to aby zachować spokój w rozmowie, nie zdenerwować się. A jeszcze tak jak mówisz, że pokażesz mu, że jesteś pozytywnie nastawiona to i on inaczej podejdzie. Tak mi się wydaje :) Będę trzymać kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli :kiss2 I koniecznie musisz opowiedzieć :D

Już samopoczucie w miarę ok, bo już się organizm przyzwyczaił. Wyniki odebrałam i wszystko mam w normie :D Także teraz zostało brać leki i męża przebadać. Poprawiło mi to humor i wierzę, że się uda :)

Dziękuje Ci ślicznie kochana za życzonka :kiss2

Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Dzień dobry :)

Oj oj dziewczynki należą się :angrywife :angrywife :angrywife za zaniedbywanie forum...

Obrazek
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Witaj Avis, ja już jestem ...
To świetna wiadomość że Twoje wyniki są dobre, to zapala taka iskierkę która daje Ci siłę i Radość.
Bardzo się ciesze i ja także wierzę że się uda.
Cudownego dnia
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Hej Dziewczyny :**
Ja wczoraj wieczorem tylko zaglądnęłam i nie miałam sił żeby odpisać..
Nie było mnie wczoraj praktycznie w domu i dlatego mnie nie pisałam..
A teściowa teraz spokojna bo w weekend dała popalić, a J. wraca dzisiaj to też może być nieciekawie, bo On na nią działa jak płachta na byka...

Avis ale fajnie, że Ci wyniki dobrze wyszły..
To tylko czekać na resztę badań..
A ja pójdę po @, bo teraz i tak jeszcze luteinę biorę.

Kinga ułoży się wszystko, zobaczysz.. :kwiatek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Dziewczynki ja się cieszę bardzo :)

Kinga koniecznie daj znać jak tam po rozmowie :) I trzymam kciuki :kiss2

Madi może nie będzie tak źle... A gdzie byłaś? Kiedy się w końcu doladujesz? :P
Ile Ty już czasu bierzesz tą luteinę??

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Hejo :)
Madi nie wiem co mi sie ubzduralo ze si staracie... niewazne...
Kinga wg mnie, co z reszta dzoewczn mowil to szczera rozmowa...
Avis super ze badania sa ok...

Wysłane z malego pożeracza czasu :)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Dzień dobry :)

Had co u Ciebie? Jak remont? Niech się już kończy bo już stęskniłam się za Tobą :)

Nikogo nie ma, więc nie będę więcej pisać :)

Aaaa Kingo udanej rozmowy życzę i trzymam kciuki kochana :kiss2 Daj później znać co tam wyszło :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Hej :)

Had luzik :)
A jak tam remont?? Kończą powoli??

Avis doładowałam się tylko smsy ściągnę i się odezwę :)
Ja luteinę biorę już pół roku i po tym czasie miałam się zgłosić, czyli gdzieś za dwa tygodnie pójdę
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

Witam
Przygarniecie nową??:)
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Przygarniemy Kropka. ;)

Ale tu zastój!!!!

No ale weekend ;)
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Witajcie dziewczynki,
Po mojej rozmowie tak ooooo... Nie było do końca tak jak chciałam. Ale patrząc na koniec spotkania i wczorajszy dzień to jest dobrze. Więc już Wam opisuję.
Sobota: jesteśmy umówieni na 16. To ja z rana zakupy, sprzątanie, pranie i zabieram się na tą "romantyczną kolację" sms: o 13,30 "będę wcześniej, tak o 14...........i powiedzcie mi jak można być 2 godz. przed czasem. Jestem w połowie przygotowań a on mi pisze że będzie za pół godz. Ja od razu telefon w dłoń. Dzwonie i mówię żeby się tak nie śpieszył bo nie jestem wyrobiona, on powiedział że już wyjechał, ale skoro jeszcze nie jestem gotowa to zatrzyma się po drodze na kawę i na szaszłyki. Słysząc słowo szaszłyki od razu powiedziałam nie nie to już możesz być o tej 14. To pa. Bo ja właśnie rozbiłam na tą kolacje szaszłyki a on nie wiem czemu ale odgadł a miała to być niespodzianka. Ok szybko- nabijam na patyki różne cuda. Do łazienki prysznic 10 minut, makijaż tak na bardzo szybkiego że ohoho i suszenie włosów. Patrzę na zegarek 13,58 i co wyrobiłam się .. słyszę dzwonek do drzwi: cześć - cześć. Pierwsze zdanie: Kochanie byłaś w solarium ? patrzę do lusterka a tu podkład tak beznadziejnie rozsmarowany ale jak się suszy włosy i robi makijaż to wiecie jak to mogło wyglądać. To szybko się poprawiłam i przywitanie było cudne ....Ale do rzeczy zaczynamy rozmowę. I co mój G stwierdził że wszystko jest super, jest dobrze a to ze ostatnio było tak nie za fajnie, to on wie że ma się poprawić i już się stara. Oczywiście że było też mało optymistycznie jak padł temat pracy, widzę że go to zaczyna dręczyć ale widzę też że specjalnie nie robi za dużo w tym kierunku. Ale postanowiliśmy że on zajmuje się swoją praca i jej szukaniem a ja staram się o tym nie myśleć bo wystarczy ze on się tym martwi. A jeśli chodzi o nas to znów zaczął temat ślubu ...robi jakieś podchody a jak ja pytam to odpowiada tylko że zobaczysz będzie dobrze ...
Podsumowując jest dobrze ale mi czegoś brakuje ..nie wiem czego nawet ..Ale trzeba przyznać zmienia się ....wczoraj z 3 razy dzwonił i pisał także jestem zadowolona. Oby tak dalej ..
A kolacja wyszła mi super smakowita....
Madlen , Avis, Had dzięki za wsparcie
Sasza Witaj i pisz duzo
Miłego dnia dziewczynki papa
Zablokowany