Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
vaniliiia
Kobietka Expert

Re: Przy kawie ...

Post autor: vaniliiia »

Adasiowa, cos wyczytalam ze masz kogoś? Kurcze wszyscy z kims sie zwiazuja, slyszalam ze Adrian tez kogos znalazł.. super :in love:
o0sylwiao0o, dziekuje :) Nie narzekam :D, chce miec ladniejszy tyleczek i brzuszek :)
aaa, Adasiowa, ja jej ryja nie oglądam, bo na tel sciagnelam sobie aplikację Chodakowskiej i tam mam cwiczenia, jak wykonywac, treningi itp.
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
G****

Post autor: G**** »

Madi wiem wiem ale samo sąsiadka była, a później mialam napisać do Ciebie ale no cóż zrobić z tą moją sklerozą :P
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Ech, no tak..
Ale rozumiem :)
G****

Starość nie radość :lol: a co u Ciebie?

Wiecie co? Wczoraj S. zdusił mi tak palca, że dziś cały siny i boli :(
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Młodość nie wieczność :P haha
Hmm co u mnie?? No ymmm, chyba nic takiego specjalnego..

To co On Ci robił???
G****

Drażniłam go, a on w złości złapał mnie za palca i zdusił, tylko za dużo sił użył...
a...

Post autor: a... »

Madlen na znieczulenie było za późno, bo miałam juz 8 cm rozwarcia. :P ale w sumie może i lepiej, bo podobno mają problemy z kregosłupem później, a ja i bez tego mam. Drętwieje mi po ciązy w jednym miejscu. A przytyłam 16 kg, a 9 kg zeszlo prawie od razu. Mysle, ze karmienie piersia dużo dalo, karmiłam dwa miesiące.
Guśka właśnie już sie przygotowuje do zębolów. 8-)
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Moja siostra miala 3cm rozwarcia i juz nie miala sily, bo bole trwaly 2dni... i sie zlitowali dali jej gaz rozweselajacy i bolu nie czula i rozwarcie poszlo i porod ja wgl juz nie bolal :)
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
a...

U mnie skurcze zaczęły się o północy, całą noc nie spalam, przy porodzie mega chciało mi się spać. :P
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

aurinko no tak wyszło, że pojawił się nowy :) ale póki co jestem zadowolona hehe. Ja stosuje ten bio oil dopiero 2 dzień, zobaczymy jakie beda dalej efekty :) ja stosuje na blizny... a czy taki drogi jest? 60 ml - 35 zł... jak na efekty, które PODOBNO daje to myślę, że warto, ale sama się przekonam i dopiero ocenie ;)
O Boziu! :o :o :o Podziwiam, że dałaś radę bez znieczulenia... nastraszyłaś mnie :lol: nie mów już lepiej nic :D

oOosylwiaoOo ale "inne polecenia kierownika" to nie jest praca ponad norme, którą masz w umowie. Nadgodziny powinny być płatne. Tzn wydaje mi się, że tak jest ze strony prawnej. Ja bym na Twoim miejscu zasięgnęła porady jakiegoś prawnika czy nawet notariusza (chyba) i pewnie by ci powiedzieli, pokazac tą umowę...

vanilka no znalazł się taki jeden Pan M. Jak grom z jasnego nieba, w ogóle szybko się to wszystko potoczyło no i tak wyszło :in love:
To dobrze, że aplikacja ja nie mogę przeżyć jej ryja :D osobiście polecam Natalia Gacka, naprawde czuć że ćwiczysz :D 3 dni zakwasy miałam na yłku, plecach, udach i łydkach no i brzuchu też :D

Guśka oszalał? :o

A ja kurcze zastanawiam się czy nie zostać konsultantką AVON i Oriflame. I tak dużo zamawiam więc w sumie zamawiałabym sama u siebie a nie u kogoś... tylko w sumie nie wiem jakie tam są warunki, kiedyś był jakieś wymagania, że trzeba za minimum ileś tam zamówić pierwszym razem, później drugie zamowienie też, trzecie chyba też i dopiero potem już można było zamawiać za ile się chce. Wiecie coś na ten temat? Czytałam że umowa jest na czas nieokreślony więc w każdej chwili można od niej odstąpić bez żadnych konsekwencji. A o Oriflame to nie czytałam w końcu...
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
a...

adidasowa s tego co mi wiadomo, to zarowno w Avon jak i w Oriflame nie ma żadnych ograniczeń czy min. zamowień. Choć lepiej zapytaj po prostu u źródła. :)
Gratuluję nowej miłosci 8-) niech to szczęście trwa.
A co do porodu, to dziecko naprawdę wynagradza te wszelkie dolegliwości, zarówno porodowe jak i ciażowe. :ok:

Ech ja muszę się zabrać za ćwiczenia...
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

aurinko dziękuję za informacje :) więc chyba jednak się zdecyduję. Niech trwa :in love: NO masz rację, dziecko największe szczęście i oby rósł CI ANtoś zdrowo :)
Ja właśnie skończyłam swój trening, nie miałam czasu wcześniej :/
a...

Ja wiem, że moja siostra przystępowala, bo nietrzeba bylo robić regularnie zamowień itp. Tak tylko zeby dla siebie mieć.
Podziwiam,cże tak pożno ćwiczysz i nie robisz sobie wymówek. :) ja wstAlam na jedzenie o 12, bo Antek usnal o 19 i nie wstal przed 21 na kąpiel i jedzenie. Teraz 4 i pora kiedy zwykle sie budzi jak pojdzie o21 i o, wstał. :roll:
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Luna »

Witam ja tylko na chwilke...szykuje sie do pracy poki co . Odezwe sie wieczorem powiem jak wrazenia. Pozdrawiam
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

Witajcie...ale na jesień przywitała...

Serduszko - powodzenia w pracy. Jak tam w ogóle nowa praca?

W sumie teraz w większości umów o pracę jest wpisane "i innych poleceń kierownika".

Ja z ćwiczeń to ostatnio praktycznie tylko orbitrek w domu. Jakoś nie mam zacięcia żeby inne jakieś robić. Fitnes blisko domu mi zamknęli. Ale planujemy z mężem na basen się zapisać.

Madi u mnie jakoś leci do przodu, bez zmian się kręci. A co u Ciebie? Jak budowa?

Gusia - to już przemoc domowa ;P

Miłego dnia :*
a...

Dzień dobry.
Pogoda paskudna, oby sie troche poprawilo, to pójdziemy na spacer.

Tygrysku mnie też zacięcia brakuje. Kupiliśmy karnety na basen. ;)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Co do nadgodzin, większość reguluje regulamin firmy. Czasem są one wypłacane, a czasem do odbioru.
Więc tu trzeba sie dopytać.

Co do avonu i innych. Jest tak, że aby mieć upust musisz go sobie wypracować, oczywiście im większe zamówienie tym większy upust.
Nie wiem jak jest teraz z regularnością i minimalną kwotą.

Pogoda za oknem barowa, a ja nie mam natchnienia. Jeszcze mi Tadzika pogryzł jakiś pies, jutro znów z nim do weta, zobaczymy.
Spotkanie firmowe się udało, ale jakoś ... nie mam kiedy je odespać.. Mama wróciła.. i powinno się rozluźnić
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Fas_Olka24
Fajna Kobietka

Post autor: Fas_Olka24 »

Adidasowa pisze: A ja kurcze zastanawiam się czy nie zostać konsultantką AVON i Oriflame. I tak dużo zamawiam więc w sumie zamawiałabym sama u siebie a nie u kogoś... tylko w sumie nie wiem jakie tam są warunki, kiedyś był jakieś wymagania, że trzeba za minimum ileś tam zamówić pierwszym razem, później drugie zamowienie też, trzecie chyba też i dopiero potem już można było zamawiać za ile się chce. Wiecie coś na ten temat? Czytałam że umowa jest na czas nieokreślony więc w każdej chwili można od niej odstąpić bez żadnych konsekwencji. A o Oriflame to nie czytałam w końcu...
Byłam konsultantką w jednym i drugim i powiem Ci, że jak znajdziesz kilka stałych klientów to możesz fajne pieniądze na tym zrobić albo mieć kosmetyki dla siebie za bezcen. Mnie się nie chciało latać więc zrezygnowałam.
W Oriflame zazwyczaj wygląda to tak, że na początku jest program na start dla nowych konsultantek... trwa to przez 3 okresy- czyli 3 katalogi. Jeśli osiągniesz minimum 100 punktów (a każdy kosmetyk ma przydzielona ilość) to kwalifikujesz się do następnego etapu i tym samym dostajesz jakieś tam bonusy. Na koniec przeważnie jest jakiś fajny prezent. Oczywiście to wszystko nie jest obowiązkowe bo przecież jeśli nie chcesz, to nie musisz robić tak dużych zakupów tylko po to, żeby dostać bonus. Tutaj do każdego produktu, Ty jako konsultantka dostajesz 30% rabatu... oczywiście ten rabat moze się powiekszać kiedy zwerbujesz ludzi "pod siebie" osiągniesz pewien poziom. To też jest uzależnione od Punktów sprzedaży. Więcej najlepiej poczytać w necie bo konsultantką byłam długi czas temu i mogło się wiele pozmieniać.
W Avonie z kolei nie przypominam sobie, żeby były jakieś programy na start. Tam na pewno płaciło się dodatkowo 10 czy 15 zł za małe zamówienie czyli chyba poniżej 100 zł. Ale jak masz większe zamówienie to potem od kwoty zamówienia dostajesz upust. On też ma różne progi.

Najlepiej poradzić się jakiejś aktywnej konsultantki. One są na bieżąco :)
G****

Dzień dobry :)

Jeszcze chyba zaspana jestem bo nie wiem co napisać, także wybaczcie :kiss2
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

aurinko no ja właśnie w zasadzie tylko dla siebie bym chciała ;) a z ćwiczeniem to też u mnie chaotycznie. Cwiczę jakiś czas i tracę motywację, przestaję na pewien czas i potem znowu :D Mam nadzieję, że teraz Pan M. będzie moją motywacją, która nie osłabnie ;)

Tygrys basen super sprawa! :) też mam orbitrek w domu, ale jakoś nie przemawia do mnie teraz. Wolę ćwiczyć z filmikami z yt :)

Had kurcze ja też nie wiem jak z tą minimalną kwotą, a nie chce się wpakować w coś... a pogoda faktycznie barowa. Typowa jesień :/ okropnie jest. Nie cierpię jesieni i zimy...

Fas_Olka24 ooo, dziękuję za przydatne informacje ! :kiss2 :kwiatek więc się chyba jednak zdecyduję, tylko zastanawia mnie jeszcze jak się za to płąci... tzn czy paczka z zamówieniem przychodzi do domu i katalogi czy muszę gdzieś chodzić do jakiegoś punktu... no i czy można płacić za wszystko przy odbiorze.

Guśka obudź się! :roll: :roll:

A ja słucham non stop nowej piosenki cleo i donatana:

wpadła mi w ucho, zwłąszcza tekst "lubi dużo pić i spać" :diabel