przeziębienie
-
cyklonKatrina
- Jestem tu nowa :)
przeziębienie
czy uważacie, że takie leki jak drosetux czy oscillococcinum.pl faktycznie działają? Moja znajoma mi to strasznie poleca, twierdząc że syrop drosetux jest bezpieczny nawet dla bardzo małych dzieci
Re: przeziębienie
Brałam kiedyś oscillococcinum raz pomagał a innym razem nie.Najlepiej brać go jak coś zaczyna nas łapać, przed rozłożeniem całkowitym.
Polecam mój serwis - tłumacz niemiecki.
Oscillococcinum jeszcze nie próbowałam, ale słyszałam dobre opinie. Drosetux rzeczywiście na mnie działał i pamiętam go z dzieciństwa, więc koleżanka miała rację mówiąc, że można go podawać małym dzieciom.
Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma.
zamiast leczyć lepiej zapobiegać żeby się później dzieci nie musiały męczyć... Ja w okresie grypy i przeziębień podaje syrop z cebuli, miodu i czosnku, do tego dzieci chodzą na dwór w każdą pogodę wiec się hartują, nie przegrzewam ich. Dodatkowo dochodzi odpowiednia higiena, mycie rąk mydłem antybakteryjnym żeby się pozbyć zarazków przynoszonych z zewnątrz...
Boże, czy tego żaden moderator nie widzi?
-
dzo
widzi ale nie siezi na forum 24h/na dobę żeby od razu reagowaćRougeBloo pisze:Boże, czy tego żaden moderator nie widzi?
dzo pisze:widzi ale nie siezi na forum 24h/na dobę żeby od razu reagowaćRougeBloo pisze:Boże, czy tego żaden moderator nie widzi?
Wiem, wiem, ale już wcześniej TEN KTOŚ takie rzeczy wypisywał i wklejał
-
Tusia
Wyciskasz wszystkie te składniki do jednego naczynka i podajesz ? Zawzięte stworzenieMamaAnia pisze: Ja w okresie grypy i przeziębień podaje syrop z cebuli, miodu i czosnku, do tego dzieci chodzą na dwór w każdą pogodę wiec się hartują, nie przegrzewam ich.
- anastazjaleszcz
Samo mleko z miodem nie wiele pomoże, najlepszy jest czosnek ponieważ posiada naturalny antybiotyk 
Majątek psuje ludzi, a kto żyje z pieniądza, sam robi się zimny i twardy jak pieniądz. (Maria Dąbrowska) ziołolecznictwo.
-
Tusia
Tak tylko jak człowieka łapie to człowiek jest leniwy nawet jeśli chodzi o zrobienie herbaty nie mówiąc już nic o bardziej skomplikowane czynności przygotowania paru składników 
-
jalola
Albo herbatka z miodem i cytryną. Tylko cytrynę trzeba dodać dopiero jak herbata przestygnie, bo wrzątek zabija witaminę C.
-
Oczarovana_pl
- Miła Kobietka
Polecam domowe sposoby na przeziębienie. Gorąca herbata z malinami. Moczenie nóg w gorącej wodzie z solą do tego kubek gorącego mleka z miodem i czosnkiem i pod kołderkę, wygrzać się porządnie:)A jak to nie pomoże wtedy należało by udać się do lekarza.
Zawzięte, zawzięteTusia pisze:Wyciskasz wszystkie te składniki do jednego naczynka i podajesz ? Zawzięte stworzenieMamaAnia pisze: Ja w okresie grypy i przeziębień podaje syrop z cebuli, miodu i czosnku, do tego dzieci chodzą na dwór w każdą pogodę wiec się hartują, nie przegrzewam ich.Ja ziębienie które robię sama ograniczam się do mleka z miodem
Zdrówka dla chorych, domowy syrop i do łóżka sie kurować
Wypróbuj syropek pneumolan (po skończeniu 2 lat już można). Ja moją córcię leczę tym syropkiem, raz dziennie rano jej daję jak jest przeziębiona, jak ma katar i kaszel, po kilku dniach przechodzi. Ma ziołowy smak ale jest słodki.
cześć, ja polecam popijac mały lyk dziennie srebra koloidalnego. Jestem bardziej narazona na przeziebienia bo mam astmę, ale ten preparat naprawde zdziałał cuda, bo bywało ze przez rok nie miałam nawet kataru, Poczytaj sobie o własciwosciach srebra koloidalnego, mozna je kupić w aptece. Poza tym wierze w moc tranu, tez piję przez 6 miesiecy w roku regularnie po małym łyku dziennie. Nie przesadzam ale nie wiem co to przeziebienie od dawna podczas gdy wokól wszyscy pociągający:-D
-
babka_na_medal
Możesz spróbować, ja osobiście teraz jestem w ciąży więc u mnie narazie inna kategoria leków ale warto też poczytać co tam piszą na ulotce.
No i sie rozłożyłam.. trwa to już dwa dni. Moja mama zawsze powtarzała, że jak samo weszło to i wyjdzie..:p.. ale męczyc się też nie ma sensu. Pomóżcie mi moi mili. Doradźcie co brac? Na razie uzbrojona jestem w aspiryne, paracetamol i modafen. Generalnie mam już dosc..jeszcze ta pogoda.
Spać, pić herbate z cytryną i sokiem malinowym, duzo owocow i warzyw.
W międzyczasie poczytaj artykuły na pogromcach mitów medycznych jak zapobiegać takim sytuacjom w przyszłości, bo pamietaj ze od przeziebienia bardzo łatwo o grypę
(
W międzyczasie poczytaj artykuły na pogromcach mitów medycznych jak zapobiegać takim sytuacjom w przyszłości, bo pamietaj ze od przeziebienia bardzo łatwo o grypę
Poleżeć, odpocząć tak jak piszą pić herbatę z sokiem malinowym lub miodem oraz cytryną. Jeżeli Ci nie przeszkadza to warto też czosnek naturalnie lub w kapsułkach do tego paracetamol i będzie dobrze 
Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn.
-
rkrecona13rkrecona13
Ja odkryłam bardzo skuteczne tabletki. Sinulan stawia na nogi w kilka dni. Biorę raz dziennie, do tego okropne mleko z masłem i czosnkiem i od razu jet lepiej. Tabletki oczyszczają zatoki i likwidują katar, przeziębienie. Jak dla mnie rewelka 
Każdy radzi sobie inaczej i każdemu co innego pomaga. Dla mnie ratunkiem jest ciepłe mleko z czosnkiem, Gripex i raz dziennie Sinulan
Szybko stawia na nogi , łagodzi kaszel i oczyszcza zatoki
Skuteczna kuracja dla całej rodziny
) Polecam
-
x-ruda
Mi pomagają tabletki sinulan. Biorę je raz dziennie zawsze jak jestem chora. Szybko odtykają nos i zatoki. Spróbujcie sobie 
Jej znów się jedynkowcy zlecieli.Z tabletek bez recepty na zatoki dobry jest sinupred, tylko trzeba go brać całe opakowanie. Przy przeziębieniu - polopiryna + miód, i czosnek. Dobrze mieć też propolis. Poza tym przekoanałam się do manuki, przydaje się jesienią i zimą.