Przebarwienia po trądziku..

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
crushonka
Jestem tu nowa :)

Re: Przebarwienia po trądziku..

Post autor: crushonka »

Może dobrze by było poszukać jakiegoś kwasu albo konkretnie pochodzić na jakieś zabiegi?
Kostaa

Post autor: Kostaa »

oj przebarwienia i blizny miałam na prawdę duże po trądziku. Ale mój lekarz jak zobaczył moją skórę to polecił mi wypełniacz Restylane Skinbooster. Bardzo się zdziwiłam że coś takiego jest ale spróbowałam. i na prawdę efekt zachwyca!!
magnolic

Post autor: magnolic »

a serum z Vit. c? Mi się Miya super sprawdziła :)
kaszmirka

Post autor: kaszmirka »

Na taką skórę ze skłonnością do trądziku bardzo dobre sa kosmetyki z glinka zieloną, różową. Zobacz sobie ta serię z Bielendy Botanical Clays. Pomogą na pewno
koksa

Post autor: koksa »

moja siostra pozbyla sie takich przebarwien dzieki serii whiten od novaclear. stosowala regularnie i cala serie ktora maja do tego typu przebarwien. slyszalam tez ze przy przebarwieniach po slonecznych swietnie sie sprawdza.
Janinka
Miła Kobietka

Post autor: Janinka »

koksa pisze:moja siostra pozbyla sie takich przebarwien dzieki serii whiten od novaclear. stosowala regularnie i cala serie ktora maja do tego typu przebarwien. slyszalam tez ze przy przebarwieniach po slonecznych swietnie sie sprawdza.

Jeśli chodzi o serię Whiten z NovaClear to produktem godnym szczególnego uznania jest serum wybielające z aktywną alfaarbutyną, kwasem azelainowym i wit. C. Przy regularnym stosowaniu daje spektakularne efekty w postaci znacznej redukcji przebarwień, a nawet spłycenia blizn:)
Amela22
Miła Kobietka

Post autor: Amela22 »

Na przebarwienia na pewno fajnie się sprawdzą dermokosmetyki Whiten Novaclear. Ładnie wyrównują koloryt skóry a przy tym zapewniają jej nawilżenie i ochronę.
Awatar użytkownika
cinamonka
Miła Kobietka

Post autor: cinamonka »

serum z witaminą c plus jeszcze dobry kremik i będzie lepiej :D
Awatar użytkownika
MelonowaAga
Miła Kobietka

Post autor: MelonowaAga »

miałam i trądzik i przebarwienia, oba usuwałam za pomocą lasera w klinice vesuna z krk. nie żałuje, bo testowałam wiele kosmetyków, które nie przynosiły efektów, dopiero laser coś tak naprawdę wskórał.
basia87

Post autor: basia87 »

Polecam Ci sprawdzić zabiegi laserem frakcyjnym CO2, z tego co wiem, to jest to skuteczne, jeśli chodzi o różne skórne defekty. W Warszawie mogę polecić klinikę, która takie zabiegi wykonuje - Klinika Sfera i dr Migała. Świetny specjalista, korzystam z jego usług :)
Awatar użytkownika
monicabe
Miła Kobietka

Post autor: monicabe »

Mniejsze przebarwienia leczy się za pomocą domowych peelingów. Wieksze przebarwienia usunie już raczej laser oraz kwasy w gabinetach kosmetologicznych
Dobrze jest jednak uświadomić sobie, ze na początku trzeba wyleczyć trądzik. Jesli tego nie zrobicie to problem znowu sie pojawi, jak rownież takich zabiegów nie można przeprowadzać na aktywne jeszcze zmiany.
Bardzo dużę znaczenie ma tutaj dieta. Szczególnie ograniczenie fast food. Nie mówię, żeby w ogóle nie jeść, ale im bardziej przetworzone i "sieciówkowe" jedzenie tym gorszej jakości są składniki. Przykładowo taki kebab, czy inne dania czy ogólnie jasne pieczywo - na swoim przykładzie wiem, że nie mogę jeść jasnego pieczywa i innych produktów pszennych (jasne makarony), co akurat można bezboleśnie zastąpić pieczywem ciemnym czy ciemnym makaronem (razowym, graham, pełnoziarnistym itd.) Podobnie jest z alkoholem, po którym powstają mi na twarzy krosty (poza bimbrem).

Dobrze jest rownież włączyć suplementację. Sama mam skórę trądzikową i u mnie bardzo dobre rezultaty dało wprowadzenie tabletek Normatabs, biorę codziennie po dwie ( z rana i wieczorem) i widze sporą róznice na plusik. Coś tam wyskoczy, ale nie są to takie duze podskórne gule jak wcześniej, poza tym szybko się doleczają oraz nie pozostawiają przebarwień. Wcześniej brałam Merz spezial ale moim zdaniem Normatabs są lepsze ( no i tańsze).
karmelLOVE

Post autor: karmelLOVE »

a peeling kawitacyjny boli???
MartaMM
Miła Kobietka

Post autor: MartaMM »

Mnie na przebarwienia pomogło serum z Whiten Novaclear. Ładnie wyrównuje koloryt skóry a przy tym działa też łagodząco i nawilżająco a także chroni skórę przed powstawaniem zmarszczek;)
Anka_1

Post autor: Anka_1 »

Polecam NovaClear Acne, świetnie niweluje przebarwienia na cerze, nie przetluszcza, jest lekki, przyjemny, polecam :)
Awatar użytkownika
annika77
Miła Kobietka

Post autor: annika77 »

Na przebarwienia najlepszy jest laser. U mnie doskonale się sprawdził, efekt jest lepszy niż zakładałam. Koniecznie sobie o tym poczytajcie. A jeśli jesteście z Częstochowy to odsyłam was do Studio Laser, tam się doskonale tym problemem zajmą, ja właśnie z tego gabinetu korzystałam i jestem w 100 % zadowolona z ich usług.
lukrecja2020

Post autor: lukrecja2020 »

Polecam bio Oil - uniwersalny olejek na różne niedoskonałości. Dużo osób stosuje na rozstępy i blizny, ale mojej mamie pomógł wyrównać koloryt skóry na twarzy i pozbyć się przebarwień powstałych w trakcie menopauzy.
Oliwka21

Post autor: Oliwka21 »

Też mam problem z przebarwieniami na twarzy. Zastanawiam się nad usunięciem ich, bo inne metody niewiele pomagają. Myślę nad zabiegiem laserowym: https://proclinic.pl/usuwanie-przebarwien/. Mam nadzieję, że ten zabieg będzie skuteczny i bezpieczny. Macie jakieś doświadczenia?
kala33

Post autor: kala33 »

Może Was zaskoczę ale stosuję sodę oczyszczoną ( zakupioną) w specjalnych sklepach używam to jako peeling a potem dobrej jakości krem i skóra jak alabaster.
wiesolek555
Miła Kobietka

Post autor: wiesolek555 »

kala33 pisze:Może Was zaskoczę ale stosuję sodę oczyszczoną ( zakupioną) w specjalnych sklepach używam to jako peeling a potem dobrej jakości krem i skóra jak alabaster.
Ciekawa sprawa z tą sodą.Ja bym się bała, że soda mi nieco wysuszy skóre. U mnie się sprawdził olejek śliwkowy na przebarwienia zamówiony na notino. Ja praktycznie używam samych olejków do pielęgnacji ciała i sobie chwalę ich działania.
Suzannee

Post autor: Suzannee »

widać mocno różnicę ;) mi nicynamid mega pomógł
EmilyJot

Post autor: EmilyJot »

na pewno trzeba uważać na słońce i stosować kremy z filtrem 50. Ja miałam niewielkie co prawda ale jednak widoczne przebarwienia po trądziku i pozbyłam się ich dzięki zabiegom z użyciem lasera w klinice Unident Union. wystarczyły 3 zabiegi a tak na prawdę po pierwszym już bardzo ładnie buzia wyglądała
isabelleelle199

Post autor: isabelleelle199 »

Mi bardzo pomógł suplement my best collagen na pozbycie się przebarwień :)
KamilaKamila

Post autor: KamilaKamila »

EmilyJot pisze:na pewno trzeba uważać na słońce i stosować kremy z filtrem 50. Ja miałam niewielkie co prawda ale jednak widoczne przebarwienia po trądziku i pozbyłam się ich dzięki zabiegom z użyciem lasera w klinice Unident Union. wystarczyły 3 zabiegi a tak na prawdę po pierwszym już bardzo ładnie buzia wyglądała

Również miałam usuwane przebarwienia i blizny w tej klinice :) U mnie były dosyć widoczne i głębokie więc potrzebowałam więcej zabiegów, ale najważniejsze że udało się doprowadzić moją skórę do dobrego stanu
isabelleelle199

Post autor: isabelleelle199 »

Totalnie polecam suplementację kolagenem, która u mnie mega dobrze wpłynęła na skórę. Polecam my best collagen od my best pharm, jest rewelacyjny
karolkwarc

Post autor: karolkwarc »

Dziewczyny, jeżeli macie problemy z przebarwieniami to przede wszystkim musicie chronić skórę przed promieniowaniem UV. Ja używam od roku kremu z SPF 50+ przez cały rok. Co do przebarwień to zależy czy są płytko umiejscowione czy głęboko. Rzadko pomagają produkty nakładane bezpośrednio na twarz- coś sama o tym wiem. U mnie najlepiej sprawdziły mi się zabiegi laserowe na twarz. Chodziłam do salonu Laser Care przy ul. Grzybowskiej. Serdecznie zachęcam Was, żebyście się tam wybrały jak macie problem z przebarwieniami czy bliznami po trądzikowymi https://lasercare.pl/pl/sklep/usuwanie-przebarwien/
ODPOWIEDZ