Przebarwienia po trądziku..

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
Awatar użytkownika
Truteń
Jestem tu nowa :)

Re: Przebarwienia po trądziku..

Post autor: Truteń »

ja tez mam blizny, ale facet chyba moze miec co nie?

a te zabiegi nie oslabiaja skory? ze potem skora bedzie wrazliwa na zimno i bedzie bolec na +5 stopniach na dworze?
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Nie, akurat ten zabieg mozna wykonywac w kazda pore roku :) Nie oslabia skory. Mozna normalnie po nim wychodzic na dwor itp, ale na 2-4dzien schodzi bardzo skora, i ja akurat wole siedziec w domu caly tydzien poki mi sie "nie zagoi"
Więcej o tym zabiegu masz poniżej:
"Mieszanka ziołowa wcierana w skóre i powodująca jej regeneracje to fitoplankton z dodatkiem mięty pieprzowej, nagietka, melissy i innych ziół. Zestaw uzupełniają liposomowe produkty na bazie żeli i mikroemulsji z dodatkiem witamin A, C i E. Warto dodać, że witaminy C i E działają jako silny przeciwutleniacz, blokują rakotwórcze i postarzające działanie wolnych rodników.

Redukuje trądzik i blizny potrądzikowe.
Redukuje bakterie i sebum.
Usuwa martwe komórki kreatyny.
Redukuje plamy pigmentacyjne i starcze.
Dogłębnie oczyszcza skórę.
Pobudza procesy powstawania kolagenu i elastyny.
Zwiększa odbudowę komórkową.
Wzmacnia skórę.
Stymuluje produkcję nowych komórek.
Zwiększa gęstość naskórka.
Zmniejsza drobne i głębokie zmarszczki.
Poprawia krążenie krwi.
Stymuluje odbudowę komórkową.
Odmładza skórę. "

Ps: no mezczyzni nie zakrywaja sie pudrami, wiec jak im to nie przeszkadza, to mogą sobie mieć, ale niektorzy robią, zalezy jak kto woli, czy chce coś mieć na buźce czy nie chce, tyle. :)
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
gagatka

Post autor: gagatka »

Od wielu lat borykam się z trądzikiem. Poczytam więcej o tym zabiegu i się wybiorę. Może to pomoże...
Awatar użytkownika
Truteń

Post autor: Truteń »

a tojest ajkas masc co sie kupuje? dajcie linka to se kupie
Cute_5
Miła Kobietka

Post autor: Cute_5 »

Takie głębokie blizny to chyba tylko u kosmetyczki...
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Post autor: Specjalista Aspazji »

Na przebarwienia po trądziku i blizny warto zastosować zabieg karboksyterapii. Jest to wszczepianie medycznego dwutlenku węgla. Daje naprawdę dobre efekty.
mamamuminka
Miła Kobietka

Post autor: mamamuminka »

jak dla mnie efekt jak na razie jest super, ogromna roznica! moze zabiegi u kosmetyczki? kwasy lub mikrodermabrazja? ja kiedys zaczelam stosowac Skinoren na plamy ale baaaaaaaaardzo wysuszyl mi skore i dalam sobie spokoj
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

a ja dostałam od kuzynki takie cudo
Obrazek

używam kilka dni i widzę efekty, a niby trzeba czekać miesiąc
przebarwienia po trądziku są mniej widoczne, skóra się nie błyszczy.
I nie widzę by wyskakiwały mi nowe syfy ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Tusia

Post autor: Tusia »

Hadassa pisze:a ja dostałam od kuzynki takie cudo
Obrazek

używam kilka dni i widzę efekty, a niby trzeba czekać miesiąc
przebarwienia po trądziku są mniej widoczne, skóra się nie błyszczy.
I nie widzę by wyskakiwały mi nowe syfy ;)
A czy ten krem nadaje się do stosowania pod codzienny makijaż ? Powiedz czy krem ten ma też działanie oczyszczające ?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Tusia, krem idealny pod makijaż ;) skóra jest nawilżona i wygładzona...
Ma działanie przede wszystkim zapobiegające, ale oczyszcza zatkane pory.
Jeżeli jednak chcemy typowego oczyszczenia to bym poleciła żel z tej samej serii...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
anett
Miła Kobietka

Post autor: anett »

Ja aktualnie używam serum vichy idealia. Ma lekką konsystencję, nie zatyka porów, wygładza zmęczoną skórę i spłyca nierówności.
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Na tak silne przebarwienia warto zastosować zabiegi laserowe i jako terapię uzupełniająco-łagodzącą naświetlania lampami LED. Dzięki leczniczemu wpływowi światła można naprawdę zminimalizować ten problem. Dodatkowo wpłynie to dobrze na samopoczucie.
apollo

Post autor: apollo »

Jeśli masz czas to iqface - tylko na kilka tygodni to sobie wprowadź. Powinno wyeliminować pozostałości po trądziku, łącznie z zaczerwienieniami. Dzięki temu skóra będzie po prostu wyglądała dużo lepiej - musisz być systematyczna, zwracaj również uwagę na dietę - poprawa będzie stopniowo na pewno przychodziła.
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

W aptekach znajdziesz również kremy rozjaśniające przebarwienia :)
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

Post autor: conscious »

dla mnie ratunkiem okazały się zabiegi radiochirurgiczne w mojej przychodni. walczyłam z tymi przebarwieniami na wszelkie możliwe sposoby i dopiero po falach radiowych ustąpiły
Bestobej
Miła Kobietka

Post autor: Bestobej »

Takie przebarwienia są bardzo głębokie i żadnym peelingiem ich nie zlikwidujesz. Trzeba wybrać się do lekarza, żeby pomógł wybrać odpowiednią tylko dla Ciebie terapię. Ja leczyłam się w klinice Sthetic u dr. Aleksandry Jagielskiej. W moim przypadku najskuteczniejszy był laser. Teraz ma całkowicie gładką skórę. Trudno jednak na forum ocenić co dla Ciebie będzie najlepsze.
meggie
Miła Kobietka

Post autor: meggie »

też mi się wydaje, że najlepszym rozwiązaniem będzie dobrze dobrana metoda leczenia, mogą być to i kremy, ale np. na receptę, warto skonsultować się z dermatologiem, a co do tych fal radiowych conscious to miałaś w normalnej przychodni za darmo?
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

moja cera chyba nigdy nie będzie idealnie gładka, ale to co było przed zabiegiem a to co jest teraz to niebo a ziemia. a jeśli chodzi o koszta to niestety nie był to zabieg darmowy, chciałabym chciała! chyba nie ma nic za darmo na tym świecie :cry: a zabieg mialam w luxmedzie, początkowo chciałam załatwić to państwowo, miałam dobre chęci, REALLY :D
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Nawet nie chodzi o to aby cera była idealnie gładka bo przecież trądzik czy też cera trądzika rządzi się własnymi prawami. W przypadku przebarwień jest to tym bardziej uciążliwe,ale potwierdzam iz najlepiej skonsultować sie z dermatologiem niż kupować leki na własną rękę,bo skutki mogą być jeszcze gorsze.
lunka20
Miła Kobietka

Post autor: lunka20 »

Świetną alternatywą jest pilling gruboziarnisty efekt diamentowej mikrodermabrazji z Bielendy , peelingi mają formułę jak w salonach kosmetycznych
meggie
Miła Kobietka

ja jestem już po kuracji izotretynoiną i jak tylko skończyłam to wszystko wróciło, to fakt trądzik rządzi się swoimi prawami, które mnie niestety są nieznane:( conscious dzięki i tak warto wiedzieć w razie ostatecznej bitwy! jak na razie rady dermatolog: używać tych kosmetyków, które nie podrażniają i nie zaogniają wyprysków, czyli i tak metodą prób i błędów, ale już nalazłam kilka swoich ulubieńców, którzy są mi niezbędni każdego dnia, np. Argan Cleansing Face Oil, który cudnie oczyszcza, ale nie podrażnia:)
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

życzę powodzenia, ja już opadłam z sił. były metody, które dawały u mnie efekt na chwilę, oczywiście cieszyłam się jak dziecko, po czym wszystko wracało... Stąd też decyzja o takim zabiegu usuwania zmian.
karlin

Post autor: karlin »

znam też ten ból, coś chwilowo pomaga, radość jak u dziecka i wielka nadzieja pozbycia się tego świństwa... po czym skóra się przyzwyczaja i wszystko wraca...:(
Rzesy-Sklep_pl
Miła Kobietka

Post autor: Rzesy-Sklep_pl »

Na przebarwienia i blizny po trądziku,polecam zabieg laserem w profesjonalnym studiu kosmetycznym,znam wiele osób którym właśnie to pomogło.
meggie
Miła Kobietka

może i tak, ale większy ból w tym, że nawet jak pomoże na przebarwienia w co nie wątpię to zaraz pojawią się nowe, a są jakieś lasery na trądzik? mnie osobiście najbardziej przeszkadzają te podskórne małe krostki biorąc pod uwagę, że mam bardzo wrażliwą i naczynkową cerę?:)
ODPOWIEDZ