Problemy z sąsiadami

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
domka91
Jestem tu nowa :)

Problemy z sąsiadami

Post autor: domka91 »

Moi sąsiedzi z góry nie dają mi spokojnie funkcjonować. Imprezy do białego rana, skakanie takie, że zastanawiam się ile mój sufit jest w stanie wytrzymać - to standard. Jak nie ma imprezy - to ciągle jest kłótnia, rzucanie meblami, przedmiotami.
Jestem osobą studiującą i pracującą, nieraz zamiast uczyć się na egzamin - odpuszczałam, bo w takiej atmosferze nie da się nic zrobić.
Dzwoniłam na policję kilkakrotnie, sąsiedzi wiedzą, że ode mnie wyszedł ten telefon, bo policja najpierw przyszła do mnie, a że oni kręcili się po klatce - to widzieli. Policja twierdzi, że 'oni nic nie mogą', gdy przyjeżdża patrol - sąsiedzi pogłaśniają muzykę i skaczą jeszcze bardziej, przy policjantach. I tak wygląda 'interwencja'. Nie próbowałam z nimi rozmowy, ponieważ są to osoby pod wpływem alkoholu, narkotyków, więc nie chcę nawet zaczynać dyskusji. Mieszka tam para ok. 30 lat. Policja proponowała iść do sądu, ale ja naprawdę nie mam ani czasu ani ochoty, bo z pewnością nic by to nie dało.

Zapowiada się, że będę tu mieszkać min. 1 rok, więc...
Nie wiem jak zapobiec ich zachowaniu i chyba to nie ma sensu, chciałabym chyba uprzykrzyć im też choć trochę życie tak, jak oni mi. Mogłabym włączyć głośną, uciążliwą muzykę na noc - w porządku, ale nie chcę uprzykrzać życia innym sąsiadom, bo nie jestem tego typu osobą. Pozostali mieszkańcy chyba nie widzą problemu w ich zachowaniu. Rozmawiałam z jedną sąsiadką, która mieszka z nimi przez ścianę i widzi problem, ale nie dzwoni po policję - nie wiem czy się boi czy po prostu już wie, że to nie przyniesie efektu.

Chciałabym po prostu też im podokuczać żeby zobaczyli jak to jest, ale nie mam pomysłu.
Z góry dziękuję za wszelkie rady.
ODPOWIEDZ