Problem z włosami po porodzie
Wypadanie włosów
W trakcie ciąży miałam świetnie wyglądające włosy, a teraz niestety po urodzeniu dziecka w ogóle sobie z tym tematem nie mogę poradzić i ciągle włosy mi wypadają, nie wiem w ogóle jak to zatrzymać. Więc jak macie kobiety jakiś na to sposób to się podzielcie propozycjami, jak sobie poradzić z wypadaniem włosów?
-
KatarzynaKoz.
- Jestem tu nowa :)
Re: Wypadanie włosów
Miałam taki sam problem. Próbowałam wiele rzeczy ale zauważyłam, że podstawa jest odpowiednia, zbilansowana dieta pełna warzyw i witamin. Osobiście zdecydowałam sie na zakup cateringu dietetycznego. Maja pyszne i różnorodne posiłki, poza tym skusiło mnie to, że przyrządzają posiłki metodą sous vide. Myślę, że warto zacząć od tego i od razu zobaczysz poprawę. Mi to pomogło. 
Zastanów się nad odwiedzeniem jakiegoś specjalisty, chociaż teraz to długo potrwa.
Normalnością stały się lekcje online, porady prawne online czy porady lekarskie na telefon w dobie całego koronawirusa. https://krmp.pl/specjalizacje/porady-telefoniczne/
Re: Problem z włosami po porodzie
Mogę Ci polecić produkty z Nioxin Hair System.

Używam System No.3 z olaplex w zestawie do farbowanych i widzę znaczną poprawę kondycji włosów i jest ich więcej.
Moje włosy zaczęły się przerzedzać, straciły objętość, blask, zaczęły wypadać przez złą dietę i głównie stres, miałam z nimi naprawdę spore problemy.
Nie są to zbyt tanie preparaty, ale warto zainwestować choć raz. Ja się zdecydowałam i nie żałuję wyboru.
Jeśli zdecydujesz się na zakup, to wybierz bez dołączonego olaplex. Wychodzi taniej. U mnie olaplex w ogóle się nie sprawdził.
A z tańszych poleciłabym Biotynę.

Nie stosowałam jej osobiście, ale moje koleżanki tak i też po porodzie miały problemy z włosami. Polecają i faktycznie ich włosy są gęstsze, grubsze i żywsze.
Używam System No.3 z olaplex w zestawie do farbowanych i widzę znaczną poprawę kondycji włosów i jest ich więcej.
Moje włosy zaczęły się przerzedzać, straciły objętość, blask, zaczęły wypadać przez złą dietę i głównie stres, miałam z nimi naprawdę spore problemy.
Nie są to zbyt tanie preparaty, ale warto zainwestować choć raz. Ja się zdecydowałam i nie żałuję wyboru.
Jeśli zdecydujesz się na zakup, to wybierz bez dołączonego olaplex. Wychodzi taniej. U mnie olaplex w ogóle się nie sprawdził.
A z tańszych poleciłabym Biotynę.

Nie stosowałam jej osobiście, ale moje koleżanki tak i też po porodzie miały problemy z włosami. Polecają i faktycznie ich włosy są gęstsze, grubsze i żywsze.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
też miałam kiedyś z tym problem. Teraz jest już dobrze, choć czasem miewam gorsze momenty, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy powietrze jest suche i noszę czapkę. Kiedy zaczęły wypadać mi włosy, pierwsze co zrobiłam to zaopatrzyłam się w jakieś suplementy na włosy i paznokcie. Niestety to mi w ogóle nie pomagało. Umówiłam się zatem na wizytę do dermatologa. Pani przepisała mi tabletki - B6, na porost włosów. I zaleciła mi też jakiś specyfik do wsmarowywania w głowę. Nie pamiętam, co to dokładnie było, bo nie był to gotowy specyfik. Farmaceuta musiał mi ten specyfik przygotować. I to zadziałało super! Zmieniłam też dietę - jem więcej warzyw i owoców. I wszystko to razem wzięte, dało bardzo dobry efekt.
Podsumowując - polecam wizytę u specjalisty. Może to być dermatolog lub trycholog.
Podsumowując - polecam wizytę u specjalisty. Może to być dermatolog lub trycholog.
Ja korzystam z produktów KV-1 zarówno jeśli chodzi o pielęgnacje jak i tez gdy chodzi o wypadanie włosów i mogę polecić tą markę. Produkty bardzo dobrze się sprawdzają i faktycznie dzięki nim pielęgnacja włosów staje się łatwiejsza więc myślę, że warto będzie z tego skorzystać. Kompletnie produkty można zobaczyć na kv-1.pl.
Biotyna pomaga ja używam, bo mi włosy lecą na zmianę pór roku na zimę i na lato mam z nimi tragedię
Jak masz problem z wyglądem włosów to zdecydowanie sprawdź sobie ofertę, będzie to dobra opcja, bo ich kosmetyki w praktyce się super sprawdzają. Korzystam z nich i faktycznie odbudowa i regeneracja włosów wyraźnie zauważalna
1. peelingi skory glowy
2. mycie dwukrotne szamponem
3. wcierki min. 3 x w tyg.
3. biotyna
4. sprawdzic poziom żelaza i b12
2. mycie dwukrotne szamponem
3. wcierki min. 3 x w tyg.
3. biotyna
4. sprawdzic poziom żelaza i b12
Ja bym dodala w domowej pielegnacji wcierke z jantaru, jak to nie pomoze to pozostaje mezoterapia.
Porządna dieta, odpowiedni tryb życia i wszystko powinno wrócić do normy
Profesjonalna konsultantka kosmetyczna. Masz pytania? Jestem do dyspozycji!