Problem z rodzicami na ślubie cywilnym.
-
doska18002
- Jestem tu nowa :)
Problem z rodzicami na ślubie cywilnym.
Witam. Troche to dziwne no ale nie wiem co mam zrobić... Wiec zaczne od poczatku w czerwcu biorę ślub cywilny. Czekałam na niego bardzo długo zanim cokolwiek ustaliliśmy i znaleźliśmy czas żeby go załatwić. No ale nie w tym rzecz. Chodzi o moich rodziców. Są alkoholikami. Nie wychowywali mnie tylko Ciotka no i w sumie rodzina mojego narzeczonego nie zna ich i nawet nie przepada bo sami rozumiecie jak to jest, oni no jak by to tak łagodnie powiedzieć umieją zrobić mi wstyd. A po za tym nie chce żeby sie zobaczyli z rodziną narzeczonego ponieważ to naprawde mądrzy ułożeni ludzie, a moi rodzice są nie przewidywalni. Mogą być pijani i co ja wtedy zrobie ? Albo opiją sie na małej imprezie i zaczną coś świrować też tego przewidzieć nie mogę i tego sie strasznie boje. A do tego boje sie reakcji przyszłej tesciowej i jej rodziny, bo na ich opinii też mi zależy. A nie zaprosic własnych rodziców na ślub i ta malutka imprezeto tez jest nie fer w stosunku do nich chodzby nie wiem jacy nie byli. Wiec co robic? może ktos ma jakis pomysł ? Bo ja jestem zielona jak to rozegrać. 
Re: Problem z rodzicami na ślubie cywilnym.
A masz kontakt z swoimi rodzicami? Jeśli rozmawiacie o tym problemie to możesz z nimi porozmawiać, że nie chcesz aby pili i prosisz ich, aby przyszli trzeźwi. Sprawa wygląda nie mniej bardzo skomplikowanie. Trzeba jednak kochać ludzi mimo tego jacy są i jakie popełniają biedy. Oczywiście to moje zdanie 
chirurgia intymna - intymnie bez problemów 
Olej ich. Żadni z nich rodzice.
Niestety rozmowa nie pomoże.Katarynka pisze:A masz kontakt z swoimi rodzicami? Jeśli rozmawiacie o tym problemie to możesz z nimi porozmawiać, że nie chcesz aby pili i prosisz ich, aby przyszli trzeźwi. Sprawa wygląda nie mniej bardzo skomplikowanie. Trzeba jednak kochać ludzi mimo tego jacy są i jakie popełniają biedy. Oczywiście to moje zdanie
A miłość w tym wypadku nie ma nic do rzeczy.
Ja bym na Twoim miejscu poinformowała swoich rodziców, że bierzesz ślub, ale bez podawania szczegółów. I bym ich nie zaprosiła. Wiedzieliby o Twoich planach, ale nie uczestniczyliby w tym. Jeśli ich choroba osiągnęła takie stadium, że nie wiesz, czego możesz się po nich spodziewać w tym dniu, to powinnaś ich po prostu nie zapraszać.
Albo w ogóle poinformowałabym ich o wszystkim po fakcie.
Pamiętaj, że to jest WASZ dzień i WASZA uroczystość. To Wy decydujecie, co będzie dla Was najlepsze. Powinnaś w tym dniu odczuwać pozytywne emocje a nie stresować się tym, czy Twoi rodzice odwalą jakiś numer.
A przede wszystkim powinnaś przestać myśleć, że jesteś "własnością" rodziców. Że "wypada" ich zaprosić, że to będzie fair itd. Przychodzi taki moment, kiedy trzeba zacząć żyć swoim życiem i nie oglądać się na innych. Nawet, jeśli ma to dotyczyć rodziców. Jeżeli dla nich alkohol jest ważniejszy, to Ty tego nie zmienisz i doskonale o tym wiesz.
-
doska18002
DZiekuje za pomoc troche moje watpliwosci zostaly rozwiane . mam nadzieje ze jakos to wyjdzie wszystko bez wiekszej katastrofy
-
a_gatka
Nie jesteś nic winna rodzicom, którzy się Tobą nie interesowali. To jest TWÓJ dzień i to Ty masz być w tym dniu najważniejsza.
Zgadzam się. Poinformuj ich, ale nie zdradzaj szczegółów. W takim towarzystwie ten dzień mógłby się zakończyć katastrofą.
-
karolina2667
Jeśli chcesz, żeby byli wtedy z Tobą, to ich zaproś..
http://www.conrad.pl/
Ja bym takich rodziców w ogóle nie brała pod uwagę. Sory. To oni Cię skrzywdzili, nie musisz się tym przejmować, że nie zaprosisz ich na ślub.
Nie zapraszaj ich. Za dużo nerwów stracisz.
Ja swoich też nie zapraszałam.
Ja swoich też nie zapraszałam.
Immoral.pl
Immoral - też alkoholicy?
doska18002 pisze:Witam. Troche to dziwne no ale nie wiem co mam zrobić... Wiec zaczne od poczatku w czerwcu biorę ślub cywilny. Czekałam na niego bardzo długo zanim cokolwiek ustaliliśmy i znaleźliśmy czas żeby go załatwić. No ale nie w tym rzecz. Chodzi o moich rodziców. Są alkoholikami. Nie wychowywali mnie tylko Ciotka no i w sumie rodzina mojego narzeczonego nie zna ich i nawet nie przepada bo sami rozumiecie jak to jest, oni no jak by to tak łagodnie powiedzieć umieją zrobić mi wstyd. A po za tym nie chce żeby sie zobaczyli z rodziną narzeczonego ponieważ to naprawde mądrzy ułożeni ludzie, a moi rodzice są nie przewidywalni. Mogą być pijani i co ja wtedy zrobie ? Albo opiją sie na małej imprezie i zaczną coś świrować też tego przewidzieć nie mogę i tego sie strasznie boje. A do tego boje sie reakcji przyszłej tesciowej i jej rodziny, bo na ich opinii też mi zależy. A nie zaprosic własnych rodziców na ślub i ta malutka imprezeto tez jest nie fer w stosunku do nich chodzby nie wiem jacy nie byli. Wiec co robic? może ktos ma jakis pomysł ? Bo ja jestem zielona jak to rozegrać.
Poinformuj rodziców o ślubie ,ale nie zapraszaj ,kochać możesz i pomóc,ale zapraszanie daruj.Na pewno jest z tym ci ciężko ale to nie koniec świata.
http://koncentrator-tlen.pl