Problem z facetem, oceńcie proszę.

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
ukradkiem
Jestem tu nowa :)

Problem z facetem, oceńcie proszę.

Post autor: ukradkiem »

Cześć dziewczyny.
Mam 23 lata i jestem w związku od przeszło roku. Wszystko układało się dobrze, aż do pewnego momentu, dodam,że mieszkamy razem, kupiliśmy mieszkanie.

Mój facet swoją pierwszą wpadkę miał po kilku miesiącach związku, ale zapomniałam, uważałam,że to nic wielkiego,każdy popełnia błędy.
Kolejna wpadka była taka,że kiedy ja wyjechałam na wakacje (kilka dni z rodzicami nad morzem). On wtedy wszedł na czata,poznał jakąś dziewczynę,wziął od niej numer gg i rozmawiali podczas gdy mnie nie było. Na końcu ostatniej rozmowy z nią napisał jej,że będzie odzywał się częściej. Nie chcę Was nudzić, skróciłam to.

Jakiś czas temu kolejna sytuacja. Znalazłam na jego poczcie zdjęcia jego byłej dziewczyny, nagie zdjęcia i nie tylko jej. Były tam też zdjęcia jakiś koleżanek, był tam on i jego była w sytuacji kiedy ona 'robi mu dobrze'. Sprawdziłam jego pocztę bo chciałam mieć pewność,że jest wobec mnie w porządku po tych wpadkach wcześniejszych.

Dziewczyny co byście zrobiły na moim miejscu? Czujecie się szczęśliwe, nagle znajdujecie i oglądacie zdjęcia byłej swojego faceta, to jak ona robi mu dobrze, zdjęcia innych lasek , cycki i pi""""". On te zdjęcia przerzucał sobie z jednej poczty na drugą kiedy był ze mną w związku. Co prawda na początku,ale już byliśmy razem.

Byście były z kimś takim?
Awatar użytkownika
slodziusiaSdz
Extra Kobietka

Re: Problem z facetem, oceńcie proszę.

Post autor: slodziusiaSdz »

Jego zachowanie jest troche dziwne,ale skoro mowisz ,ze to bylo zanim byliscie ze soba to nie wiem czy jest o co afere robic.Ale mam dla ciebie dobra rade.Porozmawiaj z nim.Nie mow mu odrazu ze przegladalas jego poczte bo to go zdenerwuje i zacznie robic wyrzuty ze mu nie ufasz.Wiesz rozmowa w zwiazku to podstawa.O tym co cie boli,czego oczekujesz.Jak jest cos nie tak usiadz z nim i poinformuj go o swoich watpliwosciach.
Bez wzgledu na to ile razy sie zalamie i upadne zawsze jest jakas czastka mnie,ktora mowi mi,ze to nie koniec,ze trzeba wstac i poprostu pojsc dalej.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

Porozmawiaj z nim , zobaczysz co ci powie . wiesz rozmowy z kims przez gg to jest nic takiego kady nieraz potrzebuje wygadania sie
adjecia to troche dziwne ze trzyma je skoro jest z toba .
NAjpierw szczera rozmowa , a potem wyciagnij wnioski . wiesz w zwiazku musi byc zaufanie
ukradkiem

Ale to normalne,że facet będąc ze mną w zwiazku, na poczcie trzyma sobie zdjęcia w negliżu swojej byłej dziewczyny? Gdyby to były normalne zdjęcia, ok. Ale nagie?
Jej, i jego koleżanek?
On wie o tym,że ja to widziałam. Bo to było jakiś czas temu, awanturę zrobiłam. Nie ufam mu w ogóle,codziennie się denerwuję bo nie wiem co mam robić... Nerwowo wysiadam.
Najpierw były zdjęcia na telefonie (na początku związku) z tym,że innej dziewczyny. Później smsowanie , później czatowanie i branie numerów gadu tych dziewczyn, rozmowy z nimi podczas gdy mnie nie ma. Później znalazłam zdjęcia...
elzbieta45
Kobietka Expert

Wiesz w takim razie rozstałabym sie jak takie zachowanie jest notoryczne . Bo szkoda własnego zdrowia .
Zadaj sobie sama pytanie czy takiego zycia chcesz ?
ukradkiem

Kupiliśmy mieszkanie,zamieszkaliśmy razem. Ja mam teraz wodę z mózgu... Za dużo sytuacji było, on ciągle obiecywał ,że już tak nie zrobi, prosił o danie szansy...
A kilka dni temu po nocnym seksie ze mną rano przed pracą po 5... Oglądał sobie w internecie akty kobiet.

Dziewczyny, co ja mam zrobić?

Co Wy byście zrobiły? Rozmowy już były.
elzbieta45
Kobietka Expert

Ja miałam taka sytuacje kiedys spotykalam sie z kims i pewnego dnia na spodkanie przyszedl pod wpływem alkoholu . wczesniej rozmawialismy ze ja nie znosze alkoholu . i zadałam sobie pytanie czy chce byc z kims takim czy mam gwarancje ze to juz nigdy sie nie powtorzy , nie nikt mi tego nie zagwarantuje .
rozstałam sie
bo niechce zyc z człowiekiem ktory nadszarpnoł moje zaufanie .

Wic ja bym sie rozstała
Ankara 25
Miła Kobietka

Post autor: Ankara 25 »

Kochana!!!!ewidentnie nie bylabym z takim facetem...to co robi jest bardzo niewporzadku wobec Ciebie a mimo to on powtarza notorycznie swoje bledy nic sobie z tego nie robiac... niby chce kolejna szanse a gdy ja juz dostaje kompletnie tego nie szanuje i marnuje ja po raz kolejny i kolejny.... wydaje mi sie z et typ faceta ktory szukal takiej dziewczyny dobrej na "wybaczanie" ty mi wybaczaj a ja bede i tak robil co dusza zapragnie... i jeszcze to co napisalas o seksie z Toba ze jeszcze po tym ogladal akty kobiet.. szok poprotu szok facet ktory ma przy sobie kobiete z krwi i koci namacalnie w lozku oglada inne nagie zdjecia... ja uwazam z epowinnas ie z nim rozstac notorycznie nie szanuje Cie i nietraktuje powaznie... a chcesz zyc pod jednym dachem z kims takim??zastanow sie.... ja na pewno wyslalabym go do diabla!!!!!!pozdrawiam
Awatar użytkownika
slodziusiaSdz
Extra Kobietka

Post autor: slodziusiaSdz »

Masz 3 rozwiazania,rozmow(w ktorej powiesz co ci na watrobie lezy),szantaz emocjonalny(wyprowadz sie na pare dni do rodziny lub przyjaciolki i zobacz czy bedzie probowal to przez ten czas naprawic)albo rozejdz sie z nim.Ale ja bym na twoim miejscu wybrala to ostatnie bo nie dosc ze facet pokazuje ze ma brak szacunku to jeszcze do tego jest egoistyczny bo nie liczy sie z tym jak ty sie w takiej sytuacji czujesz.Zastanow sie powaznie nad tym zebys pozniej niczego nie zalowala.
Bez wzgledu na to ile razy sie zalamie i upadne zawsze jest jakas czastka mnie,ktora mowi mi,ze to nie koniec,ze trzeba wstac i poprostu pojsc dalej.
ukradkiem

Dziękuję,że odpowiadacie... Bo ja już wariuję powoli.

Może teraz uda mi się opowiedzieć mniej chaotycznie... Pierwszy raz się zdziwiłam, kiedy jechaliśmy razem nad morze,dzwonił jego telefon, okazało się,że to dziewczyna z którą się spotykał chwilę przede mną,ale go kopnęła w tyłek z dnia na dzień, przestała się odzywać. Dziewczyna jest znana u mnie w mieście, nic dobrego o niej się nie mówi, jednak on się zakochał bo myślał,że ona przy nim się zmieni. Wróćmy do tematu, dzwoni telefon to ona... Zdziwiłam się... Bo on zmienił numer będąc ze mną,twierdząć,że nie chce mieć nic wspólnego już z nią. Pytanie skąd miała numer i czego chciała? Wymówkę miał kiepską. Nie spałam tej nocy... wzięłam jego komórkę i przejrzałam, znalazłam jej fotki, fotki jej tyłka i inne takie. Zaznaczę,że był już ze mną kilka miesięcy...
Od wtedy moje zaufanie było zachwiane...
Gdy byliśmy nad tym morzem przejrzałam jego telefon jak tylko mogłam, już nie oglądałam jednak zdjęć bo bałam się,że znowu się napatoczę na coś.. Przejrzałam smsy, pisał z jakimiś koleżankami... nie wiem, nie znałam ich. Pisał z jedną... nie pamiętam o czym , w pewnym momencie ona mu napisała (pamiętam jak dziś). Cieszę się,że w końcu jesteś szczęśliwy w związku, on jej odpisał NO NIBY TAK.

Kolejna sytuacja, mój wyjazd z rodzicami nad morze. Z racji tego,że oni mieszkają za granicą od 6 lat,zaprosiłam ich na urlop do Polski nad nasze morze. Mój facet stwierdził,że lepiej gdy pojadę z nimi sama, rzadko się widujemy,spędzę z nimi dużo czasu... Tak też się stało, pojechałam sama.
Będąc nad morzem brakowało mi go.
Kiedy już wróciłam do domu, siedzieliśmy pewnego wieczoru przed jego komputerem, nagle na gg pojawiła się jakaś nieznajoma,numer niezapisany po prostu. Spytałam kto to, tak po prostu... zaczynałam już być podejrzliwa. Odpowiedział,że jakaś stara znajoma,sprzed lat ,którą poznał na fotka.pl czy gdzieś... mówił,że nie pamięta.
A ja wiedziałam,że tego numeru tam wcześniej nie miał. Poszedł pod prysznic ja zostałam sama,sprawdziłam archiwum, okazał się,że pisał z nią podczas mojego pobytu nad morzem... Zszokowało mnie to, kłamał prosto w oczy... Nie mówiłam,że go przejrzałam. Rano miał rozmowę o pracę , nie chciałam denerwować jego i siebie jeszcze bardziej, Powiedziałam,że źle się czuję i poszłam spać. NA drugi dzien zaczęłam jednak temat. Zdziwił się,że go sprawdziłam, powiedział,że jak mnie nie było to wszedł na czat i ją spotkał, mówił,że to jego znajoma z czata, że kiedyś pisali na czacie sporo. Myślalam,że mnie trafi coś. Powiedział,że ma na imię Ola. Okazało się,że znam dziewczynę bo chodziłyśmy do jednej szkoły, i to żadna Ola tylko moja znajoma Klaudia. Zdębiał i za chwilę mówil,że przedstawiła się jako Ola. Koniec ich rozmowy na gadu wyglądał tak,że napisał,że będzie odzywał się częściej...

Co Wy na to, normalne?

Kolejna sytuacja to właśnie zdjęcia. Te o których pisałam.

A potem ta,po nocy ze mną... Kochaliśmy się,a on rano ogląda akty...Przed pracą o 5 rano.

Najgorsze jest to,że on na co dzien był zawsze wspaniały,kochany.
elzbieta45
Kobietka Expert

Ja odeszłabym aby miec swiety spokoj i nie zastanawiac sie z kim gdzie gada kogo oglada . Rozstałabym sie
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Też bym się rozstała. Nagie fotki jakiś lasek to byłoby dla mnie zbyt wiele... wiem, że każdy kogoś wcześniej miał i będąc z kimś w długim związku nie trzyma się tylko za rączki i nie patrzy ładnie w oczy. Ale wiedząc a widzieć to różnica. Oj źle bym to zniosła.
Mnie nawet podkurzyłoby gdyby oglądał nagie "panienki" w sieci. Więc domyślam się jak okropnie musisz się czuć oglądając wyuzdane zdjęcia Twojego faceta z innymi babami. Wydaje mi się, że Twój facet bardziej myśli ptaszkiem niż głową. Brak zaufania w związku to poważny problem, bo jak możesz mu ufać gdy on nie jest wobec Ciebie szczery? Na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad przyszłością tego związku i zadałabym sobie pytanie "Czy jestem w stanie zapomnieć o tym co widziałam?" Bo to baaardzo wpływa na dalsze relacje...

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
zmora90
Miła Kobietka

Post autor: zmora90 »

Mam tak samo... tkwię w toksycznym związku którego nie potrafię zakończyć... jesteśmy razem o wiele dłużej bo już 4 lata.. Facet non stop wyręca mi jakieś numery a potem prosi o kolejną szansę... moje zaufanie co do niego jest zerowe.. a najlepsze jest w tym wszystkim to ze to ja zazwyczaj jestem wszystkiemu winna.. potrafi mną manipulować.. wykończyłam się psychicznie... bardzo szybko się denerwuję... ciągle żyję w niepewności... ale nie potrafię się jemu oprzeć...
Opola
Miła Kobietka

Post autor: Opola »

Do autorki i koleżanki powyżej - dziewczyny nie warto tkwić w takich związkach. Ja miałam kiedyś, lata temu podobna sytuacje. Mój były po ok 1,5 roku związku zaczął szukać "szczęścia" na czatach i założył profil na fotka.pl. Znałam jego hasła więc kiedyś sprawdziłam i niestety okazało się że poznaje inne dziewczyny... To była moja pierwsza miłość, właśnie dostałam się na studia. Przepraszał. Wybaczyła. niestety od tego czasu byłam bardzo nie spokojna i przeżywałam psychiczne męki. Nie zaufałam mu już, i sytuacja się powtórzyła. Ściemniał coś, przepraszał, mówił że kocha, nawet płakał, wybaczyłam. Zmienił hasła ale ja byłam sprytniejsza i znowu miałam dostęp do jego kont i udało mi się wydedukować hasło do tej fotki. W komórce znalazłam smsy, już się z kimś spotkał, później okazało się nawet że Ona już była u niego w domu. Znowu była ciężka rozmowa a po paru dniach po prostu mnie zostawił... Byłam załamana, głupia tez byłam bo powinnam się opamiętać, ale dziś nie mam do siebie pretensji bo byłam w nim zakochana i myślałam że bez niego sobie nie poradzę. Płakałam przez miesiąc, schudłam bardzo. Widziałam się z nim w tym czasie 3 razy - wodził mnie...
Przepraszam rozpisałam się koniec końców wyszło tak że jego "obecna" dziewczyna dowiedziała się że będąc ze mną spotykał się z nią i ją okłamywał tak jak mnie. Zemściła się na nim bardzo :) nie uczestniczyłam w tym ale Ona mi potem o wszystkim powiedziała, nawet chciała się zaprzyjaźnić - czego ja nie chciałam, bo po co... Ale dzięki temu uwolniłam się od niego raz na zawsze i teraz jestem mu wdzięczna za to że mnie zostawił i okazał się takim dupkiem bo dziś wiem co to prawdziwe szczęście i uczciwy mężczyzna u boku.
Dziewczyny nie warto męczyć się z kimś kto was oszukuje bo niestety prędzej czy później ta osoba jeszcze bardziej was zrani, a brak zaufania to najgorsza rzecz jaka może być w związku. Niestety ja zapłaciłam za to bardzo wysoką cenę bo potem było mi bardzo trudno zaufać komuś innemu i go nie sprawdzać. Mój obecny partner też nie miał łatwo bo musiał zrozumieć to że kiedyś ktoś mnie zranił i mam pewne urazy które okazały się dość nieznośne, ale był cierpliwy i wyrozumiały i dziś już jest wszystko ok. :)
ODPOWIEDZ