Problem suchej skóry na twarzy
Re: Problem suchej skóry na twarzy
a próbowałyście jakiś produktów przeznacznych dla dzieci? jakieś oliwki itp?
W zimie to u mnie standard.. a no i jeszcze zaczerwienienia, które strasznie pieką. Nie tak jak po wejściu z zimnego w ciepłe, tylko znacznie mocniej..
Fedmed.com.pl - rehabilitacja kręgosłupa
Gren, ale to znaczy że musisz zmienić kosmetyki i zadbac o lepsze nawilżenie
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Ja od czasu do czasu używam żelu aloesowego. On działa ogólnie jak opatrunek, też na oparzenia słoneczne no i po kiku tygodniach nie miałam już suchych skórek na nosie.
Przede wszystkim picie odpowiedniej ilości wody - szczególnie teraz, gdy temperatura przekracza 30 stopni... Woda to najlepszy skarb, który możemy podarować naszemu organizmowi i najlepszy upiększacz 
Najpiękniejsza ozdoba kobiety to uśmiech...
la-nika.pl
la-nika.pl
Kup sobie krem phisiogel, jest drogi ale właśnie na takie dolegliwości ze skórą.
medicot
A moze zwykła maść ochronna z wit A. Masc taka ma działanie nawilzające i regenerujące. Mozna smarować na noc, bo jej konsystencja jest dosc tłusta.
Odżywia i niweluje zaczerwienia.
Odżywia i niweluje zaczerwienia.
Ja też jestem właśnie zapisana na oczyszczanie, mam nadzieję że sobie tylko tym nie pogorszę.
Najwyższej jakości kino domowe tylko u Nas! Zapoznaj się z naszą ofertą.
http://salonydenon.pl/
http://salonydenon.pl/
A ja wyszłam z suchej skóry po ciazy.
Duzo pije wody.
Peelingu 2 razy w tygodniu.
Myje twarz olejkami
Smaruje albo kremem albo tez olejkami
Duzo pije wody.
Peelingu 2 razy w tygodniu.
Myje twarz olejkami
Smaruje albo kremem albo tez olejkami
A jakimi dokładnie olejkami?
Też mam ten problem, próbuje różnych kremów i tak niewiele to pomaga niestety
Mam z evre olejek rozany do mycia twarzy aktualnie. Skora po nim jest przyjemnie nawilzonaKarola83 pisze:A jakimi dokładnie olejkami?
Poczytaj składy podkładów itd bo one też mogą wysuszać
https://kto-dzwonil.net
-
Dominiczka
- Jestem tu nowa :)
Ja zawsze jesienią i zimą mam strasznie przesuszoną skórę. Bardzo pomaga mi krem Alatan, może warto wypróbować?
Tylko u Nas
badania na prawo jazdy. Profesjonalna jakość, atrakcyjne ceny.
badania na prawo jazdy. Profesjonalna jakość, atrakcyjne ceny.
-
NeverendingStory
przede wszystkim trzeba dobrze dobrać kosmetyki pielęgnacyjne, zwłaszcza żel do mycia twarzy (musi być delikatny, może być też taki do skór wrażliwej) żeby miał jak najwięcej emolientów. dobry krem i na dzień i na noc. na noc to już taki super nawilżający i odżywczy. z peelingami uważać, jak już to enzymatyczny. dużo maseczek nawilżających. też zmagałam się z problemem suchej skóry ale udało mi się jakoś zwalczyć ten problem
grunt to systematyczność
-
paulina_frankowska93
Wręcz przeciwnie, skóra sucha musi być złuszczona, bo to co już się łuszczy, nie powróci do normalnego stanu..
Proponuję regularne peelingi enzymatyczne - raz w tygodniu. Spróbuj kosmetyków z apteki, np. "Emolium", które jest przeznaczone do skóry suchej, bo głównym składnikiem są emolienty, których Twojej skórze najwyraźniej brakuje
PS. Staraj się zamienić kosmetyki na kosmetyki mineralne
Proponuję regularne peelingi enzymatyczne - raz w tygodniu. Spróbuj kosmetyków z apteki, np. "Emolium", które jest przeznaczone do skóry suchej, bo głównym składnikiem są emolienty, których Twojej skórze najwyraźniej brakuje
PS. Staraj się zamienić kosmetyki na kosmetyki mineralne
Ja od jakiegoś czas, w sumie to na wakacjach zauważyłam że koło nosa mi się strasznie skóra przesuszała i pani w aptece poleciła mi Cetaphil MD dermoprotektor. Powiem Wam szczerze że jest efekt wow.
może to atopowe zapalenie skóry? lepiej do dermatologa z takimi sprawami. ja stosuje na noc rożnego rodzaju olejki- kupuje je zamiennie arganowy, jojoba, migdałowy itd. Jak nie chce sie rano swiecic to dodaje niewielka ilosc do kremu;)
Doniczki kwadratowe - Hemp.pl
Larx to nie zawsze AZS .. przynajmniej w moim wypadku... Więc stawiam na mój Cetaphil o którym wspominałam, dzięki niemu mogę spokojnie rano się pomalować 
Olejki właśnie często zostawiają tłustą warstwę.
Olejki właśnie często zostawiają tłustą warstwę.
a próbowałaś preparatów z aloesem? one skutecznie nawilżają bardzo suchą skórę, a jeśli wybierzesz te naturalne, np. firmy benton, to masz pewność, że produkt Cie nie uczuli ani nie wywoła podraznien 
ja używam chyba wszystkim znanych kosmetyków nivea - serio pomaga.
https://www.damtox.pl/
-
weronikakoza
Co jakiś czas chodzę na zabiegi nawilżające do kosmetyczki, ale niestety nie mogę sobie pozwolić na częste wizyty. Dlatego codziennie smaruję twarz dobrym kremem nawilżającym, ostatnio moim faworytem jest krem Pharmaceris z apteki Melissa , a do tego codziennie piję ok 2 l wody i widzę znaczną poprawę w mojej cerze 
Krem- żel hydrain3, polecam. Stosuję go już od dłuższego czasu i zauważyłam, że bardzo dobrze nawilża, świetnie nadaje się pod makijaż i nie zapycha
W nawilżeniu i odżywieniu skóry pomoże mączka z alg brunatnych, która może być wykorzystana do maski algowej, jak i kąpieli wodorostowej. Algi morskie zawierają wszystkie minerały, które występują w postaci łatwo przyswajalnej. Poza tym są bogatym źródłem witamin, beta-karotenu, protein i kwasów omega-3.