Problem co do uczuc

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
klejik
Jestem tu nowa :)

Problem co do uczuc

Post autor: klejik »

No wiec ogolnie czuje lekką nienawisc do facetów (to inna sprawa) i czasem trudno mi się zaangażowac, i zawsze jeśli zaczynam z kimś ,,kręcic,, , pisac czy spotykac sie z kims, biore to wszystko zbyt ,lekko,. No i pojawił się pewien chłopak.Znałam go wcześniej tylko z widzenia.Pisaliśmy i raz się spotkaliśmy, dobrze sie z nim dogadywałam,ale chciałam raczej zebysmy pozostali w kontaktach przyjacielskich.A on był szybko od razu zaczął (tak mi sie wydaje)żywic do mnie jakies uczucia..No i ja oczywiscie mętlik w głowie, ale czułąm ze jestem do kogos przywiązana(on nalegał na czeste spotkania, a ja jestem strasznie zapracowan, treningi kosza, treningi karate, korki itp)i mnie to dręczyło w jakimś stopniu.Wiec powiedziałam mu ze nei wiem co mam myslec, i ze chyba nie che miec teraz chłopaka i on zakończył znajomość.Wtedy zaczęłam tęsknic,i przygnębiała mnie myśl że sie nigdy nie spotkamy..Minął jakiś miesiąc, może 2-3 tyg i napisał do mnie wczoraj ze ciągle mu sie śnie itp, pisałam z nim jak z kolegą, ale bardzo mnie ucieszyło ze napisał.I on nagle wypalił, ze chce ze mną isc na spacer, a ja żartobliwie dodałam ze mozemy isc kiedys na drinka jesli go to zadowoli.I tak pisaliśmy i wyszło ze umówiłam sie z nim na spacer.. I wszystko było by jak najbardziej okej gdyby nie to ze znowu pojawiło się to uczucie..Że jestem do czegoś przywiązana, ze nie jestem zupełnie wolna,ze musze sie ,,dostosowywac,, . I pytanie do was co mam robic ?
bluszcz

Re: Problem co do uczuc

Post autor: bluszcz »

Związek to nie przywiązanie czy brak wolności - jak to określasz. Dojrzały związek to partnerstwo, fakt często okraszony kompromisami, ale każda relacja międzyludzka tego wymaga. Myślę, że źle podchodzisz do całej sprawy. Warto jednak się przekonać, czym jest prawdziwa miłość i że Twój partner może być też Twoim przyjacielem - wówczas nie będziesz już chciała żyć inaczej.
ODPOWIEDZ