Pragnę dziecka...
-
zaplatana
Pragnę dziecka...
Cześć dziewczyny,
od 2 lat w mojej głowie jest tylko jedno marzenie, pragnę dziecka... Teraz, już, natychmiast...
Mam wspaniałego partnera, który ostatnio poinformował mnie, że jesteśmy gotowi na dziecko, była to dla mnie cudowna informacja. Przestaliśmy się zabezpieczać.
Mam od ponad roku problemy z miesiączkowaniem, a raczej brakiem miesiączki, lekarz twierdził, że wszystko jest ok, że jestem zdrowa, że zajdę w ciążę bez problemu, że miesiączka ureguluje się, że to normalna reakcja organizmu po odstawieniu tabletek.
Gdy zdecydowaliśmy się na dziecko postanowiłam zmienić lekarza, okazało się, że mam zespół policystycznych jajników, lekarz chciał wywołać okres luteiną, a później miałam brać tabletki na owulację, miało być dobrze... Ale nie jest, nie dostałam okresu... A żeby zrobić komplet badań hormonalnych miałam być w czasie miesiączki i nic... Mija 3 tydzień, a ja wariuje... Nie daję rady już psychicznie, moje nerwy dawno już puściły, przy ludziach jakoś się trzymam, ale gdy mam dzień wolny, jestem sama w domu, płacze, nie kontroluje tego. Oddałabym wszystko aby mieć dziecko... Nie rozumiem, dlaczego kobiety które tak bardzo pragną mieć dzieci nie mogą ich mieć? A 15 latki zachodzą, mają wpadki, gdzie jest sprawiedliwość? Wiecie... Co miesiąć robię test ciążowy, wczoraj moja matka powiedziała, że może powinnam znów zrobić, ale czy dam radę? Marzę tylko aby zobaczyć dwie kreski, ale jestem przekonana i że tym razem pojawi się tylko jedna...
od 2 lat w mojej głowie jest tylko jedno marzenie, pragnę dziecka... Teraz, już, natychmiast...
Mam wspaniałego partnera, który ostatnio poinformował mnie, że jesteśmy gotowi na dziecko, była to dla mnie cudowna informacja. Przestaliśmy się zabezpieczać.
Mam od ponad roku problemy z miesiączkowaniem, a raczej brakiem miesiączki, lekarz twierdził, że wszystko jest ok, że jestem zdrowa, że zajdę w ciążę bez problemu, że miesiączka ureguluje się, że to normalna reakcja organizmu po odstawieniu tabletek.
Gdy zdecydowaliśmy się na dziecko postanowiłam zmienić lekarza, okazało się, że mam zespół policystycznych jajników, lekarz chciał wywołać okres luteiną, a później miałam brać tabletki na owulację, miało być dobrze... Ale nie jest, nie dostałam okresu... A żeby zrobić komplet badań hormonalnych miałam być w czasie miesiączki i nic... Mija 3 tydzień, a ja wariuje... Nie daję rady już psychicznie, moje nerwy dawno już puściły, przy ludziach jakoś się trzymam, ale gdy mam dzień wolny, jestem sama w domu, płacze, nie kontroluje tego. Oddałabym wszystko aby mieć dziecko... Nie rozumiem, dlaczego kobiety które tak bardzo pragną mieć dzieci nie mogą ich mieć? A 15 latki zachodzą, mają wpadki, gdzie jest sprawiedliwość? Wiecie... Co miesiąć robię test ciążowy, wczoraj moja matka powiedziała, że może powinnam znów zrobić, ale czy dam radę? Marzę tylko aby zobaczyć dwie kreski, ale jestem przekonana i że tym razem pojawi się tylko jedna...
Re: Pragnę dziecka...
A może za bardzo chcesz i skupiasz się TYLKO na tym?To może być największym problemem.Może wyluzuj troszkę i przestań tak strasznie się starać a wtedy się uda
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
-
pomcia
Jest taka niepisana zasada, która mówi że jak się czegoś pragnie to ciężko to dostać. Może lepiej nie popadać w obsesję.
-
margerita28
- Jestem tu nowa :)
hej! Moja rada udaj się do jakiejś kliniki niepłodnośći lub wybierz jakiegoś dobrego lekarza zrób komplet badań łącznie z usg narządu rodnego i drożnosc jajowodów. Radze Ci z dobrego serca bo na 2 kreski możesz czekać w nieskończoność. Jeśli potrzebujesz jakiejś rady albo rozmowy napisz do mnie, byłam w podobnej sytuacji.
Jak mówi przysłowie...
"Im mocniej na czymś Ci zależy, tym bardziej się to oddala."
"Im mocniej na czymś Ci zależy, tym bardziej się to oddala."
-
Dzieckolandia_pl
Dokładnie tak i ta zasada potwierdza się w wielu przypadkach... Może podejdź do tego bardziej na luzie,bez stresu i nerwów. Zawsze jest tak,że to co najbardziej przyjemne przychodzi w najmniej oczekiwanych momentach.
-
magdalena1976
hej j zalozylam inny watek walka o dziecko ale jakos pozostal bez odzewu czy sa tu kobietki ktore mimo staran nie moga zajsc w ciaze???mam 36 lat i mam problemy z zajsciem w ciaze wczesniej w poprzednim zwiazku nie zabezpieczalam sie od paru ladnych lat choc wtedy mysl o dziecku nie byla intensywna, stwierdzilam ze jesli nam sie uda to dobrze....moj zwiazek sie skonczyl....po jakims czasie poznalam mojego meza i chec posiadania malenstwa zaprowadzila mnie do jednego z najlepszych lekarzy w Szczecinie a wczesniej mialam operacje na wodniaka na prawym jajniku musieli go troszke skrocic.....prolaktyna za wysoka-bromergon, 1 hsg nie doszlo do skutku za wysokie CRP jakis stan zapalny zostalam odeslana z kwitkiem, 2 HSG juz doszlo do skutku CRP w normie i bol niesamowity lzy lecialy jak groch diagnoza oba niedrozne......po wizycie u mojego gina zostala podjeta decyzja o laparoskopii ale dopiero w lipcu poniewaz w tej chwili jestem w Niemczech gdzie pracuje i jesli laparo potwierdzi wynik z badania hsg czeka nas tylko in vitro.....pozdrawiam
magdalena1976
Początkująca
magdalena1976
Początkująca
-
dobroslawa
moja rada: pomyśl o założeniu rodziny zastęczej albo rodzinnego domu dziecka. Ewentualnie o adpocji. Znam dwójkę ludzi, którzy po 12 latach małżeństwa rozstali się, ponieważ kobieta nie moga zajść w ciążę, a o adpocji nie chciała słyszeć.
- Prezes_ona
Niestety to ciezki temat...ale najwazniejsze to podjac jakas decyzje...ja bym tez pomyslala o adopcji ale ze staran bym nie zrezygnował, nigdy nic nie wiadomo, o roznych przypadkach słychac co chwila, ze nie wiadomo jak sie stało ze ktos urodził, wiec nadzieje trzeba miec, ale nie wolno zapominac o zyciu, a adpoptowane dziecko tez potzrebuje miłosci, która moze od nas otrzymac;o)
ogrodzenia stalowe Warszawa
-
Zorka
Może skonsultuj się z innym lekarzem, niech zleci dodatkowe badania, a sama nie stresuj się tak - to na pewno nie sprzyja zajściu w ciąże.
ja tez bardzo chce miec dzieecko ale narazie tylko ja.moj maz mowi ze jeszcze ze 2 lata
dlatego wiem ze w tej kwesti nie przyspiesze chodz moze pewnego dnia sam powie ze to juz czas i bedzie to szybcije
kazdy ma inne priorytety poki co mu zbieramy pieniazki na domek:)
kazdy ma inne priorytety poki co mu zbieramy pieniazki na domek:)
Kochana!!!
uwierz mi wiem co czujesz, gdyz sama marzylam o dzidziusiu od 19 roku zycia(tak to juz chyba niestety jest z ete co nie chca maja a te co chca nie maja lub maja po jakis przejsciach) plakalam widzac kobiety w ciazy podejrzewam ze z zazdrosci albo przesiadalam sie na plazy by nie widziec kobiet w ciazy a latem bylo ich cale mnostwo, nie moglam przepatzrec na matki z malenkimi dziecmi.wkoncu doczekalam sie i po bardzo ciezkiej ciazy mam swojego ukochanego synka w marcu skonczy dwa latka.Ty tez sie doczekasz musisz w to wierzyc. Wiem z elatwo sie mowi ale zobaczysz ze tak wlasnie bedzie Duzo sil i wytrwalosci zycze
uwierz mi wiem co czujesz, gdyz sama marzylam o dzidziusiu od 19 roku zycia(tak to juz chyba niestety jest z ete co nie chca maja a te co chca nie maja lub maja po jakis przejsciach) plakalam widzac kobiety w ciazy podejrzewam ze z zazdrosci albo przesiadalam sie na plazy by nie widziec kobiet w ciazy a latem bylo ich cale mnostwo, nie moglam przepatzrec na matki z malenkimi dziecmi.wkoncu doczekalam sie i po bardzo ciezkiej ciazy mam swojego ukochanego synka w marcu skonczy dwa latka.Ty tez sie doczekasz musisz w to wierzyc. Wiem z elatwo sie mowi ale zobaczysz ze tak wlasnie bedzie Duzo sil i wytrwalosci zycze