Praca za granicą
Praca za granicą
trafiła mi się okazja wyjazdu za granicę z agencją Eurokontakt z wrocławia. wszystko wygląda okej, praca ma być w Austrii. chciałabym się jednak dowiedzieć czegoś więcej o tej agencji? słyszałam, że jest w porządku, ale zawsze warto spytać na forum
czy któraś z was wyjeżdżała kiedyś z nimi do pracy?
Re: Praca za granicą
Ja się zastanawiam właśnie czy nie jechać do Niemiec do pracy jako opiekunka nad osobą starszą. Jestem już długo bez pracy i powoli mam dość, bo albo nie ma pracy żadnej, a jak już jest, to płaca jest po prostu poniżająca. Czytałam ostatnio, że jest zapotrzebowanie i Niemcy dobrze płacą polskim opiekunkom. Do jakiej pracy chcesz jechać? Tzn. co chcesz robić za granicą? Czy ta firma organizuje prace dla opiekunek także?
-
Agnisia
Witam Was serdecznie, czytam z zaciekawieniem, bo bardzo chciałabym wyjechać gdzieś gdzie dzięki pracy mogłabym podreperować budżet domowy. Widzę że w postach od Was również pełno obaw co do bezpieczeństwa pracy itd, itp, może są wśród nas takie które gdzieś już pracowały i maja sprawdzone miejsca. POMÓŻMY SOBIE KOBIETY NAWZAJEM
a Agnisia Ty chcesz gdzieś za granicę wyjechać do pracy? bo nie zrozumiałam 
-
baba
Wiesz co, dobrze jest porozmawiać z innymi opiekunkami co i jak. Na opiekunki-forum.pl na pewno Ci udzielą jakiś cennych wskazówek. Tam są same miłe dziewczynyLidka pisze:Ja się zastanawiam właśnie czy nie jechać do Niemiec do pracy jako opiekunka nad osobą starszą. Jestem już długo bez pracy i powoli mam dość, bo albo nie ma pracy żadnej, a jak już jest, to płaca jest po prostu poniżająca. Czytałam ostatnio, że jest zapotrzebowanie i Niemcy dobrze płacą polskim opiekunkom. Do jakiej pracy chcesz jechać? Tzn. co chcesz robić za granicą? Czy ta firma organizuje prace dla opiekunek także?
Ciekawy wątek. Też zastanawiam się ogólnie nad pracą za granicą. Myślę, że cały czas np.: w Wielkiej Brytanii jest dużo łatwiej funkcjonować niż w Polsce i to chyba jeszcze długo nie ulegnie zmianie. A przecież finanse są ważne.
Ostatnio zmieniony pn lis 11, 2013 9:13 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum i nie spamować.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum i nie spamować.
Chyba każdy od czasu do czasu myśli o tym, żeby wyjechać za granicę, jednak ciężko zostawić swoje dotychczasowe życie dla kasy...
"Nie macie pojęcia, jak kiepskie mam o sobie zdanie i jak mało na nie zasługuję" W.S. Gilbert
Praca za granicą praktycznie zawsze jest bardziej opłacalna. Odnośnie pośrednictw pracy to tak naprawdę na każde znajdziesz złe opinie, ile ludzi-tyle opinii, z tym,że więcej osób się wypowiada kiedy coś im nie pasuje, niestety. Dlatego staram się za bardzo nie zagłębiać w opinie bowiem z 10 zadowolonych a 1 napiszę, zaś w przypadku negatywnych opinii całe10 osób wyrazi swoje zdanie .
hej
Ja przez 2 lata nie mogę znaleźć pracy .Postanowiłam wyjechać do Anglii. Mam już nagrana prace. Parę dni temu znalazłam fajny artykuł potrzebuja 1600 pracowników. Macie tutaj link .Zadzwoniłam i mam mieć spotkanie
Pozdrawiam
Ja przez 2 lata nie mogę znaleźć pracy .Postanowiłam wyjechać do Anglii. Mam już nagrana prace. Parę dni temu znalazłam fajny artykuł potrzebuja 1600 pracowników. Macie tutaj link .Zadzwoniłam i mam mieć spotkanie
Pozdrawiam
Hej Dziewczyny.
Jestem tu pierwszy raz, ale mam nadzieję, ze nie ostatni.
Pracowałam w Niemczech przy opiece starszych osób i powiem Wam moje Drogie, że to cholernie ciężki chleb.
Na początku myślałam, ze to pestka, jednak prawda okazała się zupełnie inna.
Oczywiście są różni pacjenci i różne ich rodziny, ale niestety częściej się okazuję, że to strasznie sfrustrowane babcie które mają spore majątki po mężach i opiekunki poleczki traktują jak śmieci. Wymagają abyśmy były nie tylko opiekunkami ale także wykonywały non stop jakieś czynności typu porządki w garażach, przenoszenie mebli z pokoju do pokoju itp.
Generalnie wszystko byle tylko nie móc sobie usiąść.
Bywają także naprawdę kochane babcie i dziadkowie, który oddali by Ci całe serce za to że im pomagasz i tylko takich Wam życzę.
Jestem tu pierwszy raz, ale mam nadzieję, ze nie ostatni.
Pracowałam w Niemczech przy opiece starszych osób i powiem Wam moje Drogie, że to cholernie ciężki chleb.
Na początku myślałam, ze to pestka, jednak prawda okazała się zupełnie inna.
Oczywiście są różni pacjenci i różne ich rodziny, ale niestety częściej się okazuję, że to strasznie sfrustrowane babcie które mają spore majątki po mężach i opiekunki poleczki traktują jak śmieci. Wymagają abyśmy były nie tylko opiekunkami ale także wykonywały non stop jakieś czynności typu porządki w garażach, przenoszenie mebli z pokoju do pokoju itp.
Generalnie wszystko byle tylko nie móc sobie usiąść.
Bywają także naprawdę kochane babcie i dziadkowie, który oddali by Ci całe serce za to że im pomagasz i tylko takich Wam życzę.
-
ola.nowik
szczerze to pierwszy raz słyszę o tej firmie. Korzystając z okazji chciałam polecić szkolenia dla nauczycieli dla Rad Pedagogicznych , które są jedną z najbardziej efektywnych form szkoleniowych proponowanych przez Instytut Szkoleniowy GoWork.pl. W wyznaczonym terminie organizują szkolenia dla grupy liczącej do 35 uczestników. Szkolenie Rady Pedagogicznej odbywa się we wskazanym przez nas miejscu, zazwyczaj jest to szkoła, w której pracują nauczyciele należący do Rady Pedagogicznej. Instytut Szkoleniowy GoWork świadczy usługi na najwyższym poziomie- trenerzy prowadzący szkolenia są doświadczonymi i wykwalifikowanymi osobami, prowadzącymi bardzo profesjonalnie przygotowane szkolenia.
Zgłoszenie jest bardzo proste :
Szkolenie otwarte skierowane jest do placówek, które dbają o rozwój swoich pracowników lub też do indywidualnych Klientów pragnących podwyższać swoje kwalifikacje. Wystarczy wybrać interesujący temat oraz wypełnić formularz zgłoszeniowy, a koordynator szkolenia przedstawi szczegółowy harmonogram oraz udzieli odpowiedzi na wszelkie pytania.
Zgłoszenie jest bardzo proste :
Szkolenie otwarte skierowane jest do placówek, które dbają o rozwój swoich pracowników lub też do indywidualnych Klientów pragnących podwyższać swoje kwalifikacje. Wystarczy wybrać interesujący temat oraz wypełnić formularz zgłoszeniowy, a koordynator szkolenia przedstawi szczegółowy harmonogram oraz udzieli odpowiedzi na wszelkie pytania.
Ostatnio zmieniony pn lis 11, 2013 9:12 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spam
Powód: Spam
Ja zadzwoniłam na infolinię SPAM - za min połączenia kasują 4zł, ale w sumie się opłąca, bo konsultant zadaje Ci serię pytań i sam pisze CV a potem tłumaczy na jeżyk norweski za to juz nie płacimy i to CV wrzuca na stronę gdzie pracodawcy z Norwegii poszukują pracowników
Ostatnio zmieniony śr sty 28, 2015 1:54 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Od dłuższego czasu myślę o pracy w Norwegii w charakterze opiekunki do dzieci. Przed wyjazdem chciałabym jednak nauczyć się języka i zdobyć nieco więcej doświadczenia. Kontakt z małymi dziećmi mam bardzo dobry, niebawem kończę studia. Na pewno będzie potrzebny mi jakiś kurs, który podniesie moje kwalifikacje. Chętnie bym w niego zainwestowała, jeśli tylko miałabym pewność, że dostanę dobrą pracę.
chwilówki
-
chiaramanzoni
- Jestem tu nowa :)
z agencją chyba zawsze bezpieczniej tak czy siak, niż na własną rękę? tak mi się wydaje. ja akurat słyszałam o innej, załatwiają robotę i w kraju i w zagranicą. zależy jakie języki znacie i co wam odpowiada, dla mnie byli idealni bo jestem francuskojęzyczna, a praca jest przeważnie belgia/francja, dla kobiet gastronomia, hotelarstwo to takie ok zajęcia myślę na zagraniczną pracę tymczasową no i kasa też niezła (napiwki!) powodzenia:)
Tak. Pod warunkiem, że w dłuższej perspektywie myślimy o własnym biznesie np. budowie domu i wynajmowaniu kilku mieszkań.
http://londres-comptable.fr/
W tym roku za granicą będę pracować po raz pierwszy. Zarobione pieniądze przeznaczę na studia. Za rok na pewno wyjadę kolejny raz. Nie chce aby utrzymywali mnie rodzice.
forum policyjne
Skąd ta pewność, skoro dopiero pierwszy raz wyjedziesz?denira pisze:Za rok na pewno wyjadę kolejny raz.
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
No colours anymore, I want them to turn black
Na pewno wyjazd za granicę nie jest rozwiązaniem dla każdego. Tęsknota za rodziną potrafi poważnie dać się we znaki... Nie mówiąc już o tym, że nie zawsze praca odpowiada naszym wyobrażeniom i kwalifikacjom...
Pracownia - wirtualne biuro kraków
No niestety tak bywa... dlatego praca za granica jest czesto praca czasowa... jedzie sie po prostu zarobic, na kilka miesięcy a potem z powrotem z kasiorką:)
Przeszło mi przez głowę aby wyjechać do pracy za granicą ale jeszcze się nie zdecydowałam.
Domy energooszczędne
Praca za granica daje duzo wieksze mozliwosci oczywiscie kiedy w Polsce nie mamy duzych zarobkow
Najwiekszy plus to oczywiscie jest nadal to iz zarobione pieniazki mnozymy razy 4 plus mozemy zobaczyc jak zyja inni , nabrac dystansu do rzeczywistosci w Polsce .Mysle ze to bardzo dobre doswaidczenie
Ja osobiscie nadal w nim trwam 
Ja tez pracowalem za granica podczas wakacji i mysle, ze to najlepszy sposob, zeby sobie dorobic, lepiej poznac jezyk i nabrac dystansu do wszystkiego
Takze polecam wszystkim niezdecydowanym, zeby pojechali i sprawdzili jak to jest. Pozdrawiam
Na pewno praca za granicą nie jest dla każdego - część osób po prostu nie poradzi sobie psychicznie z tęsknotą za rodziną.
Terminal płatniczy od Hilltech