Praca w weekendy
Praca w weekendy
Jak myślicie, czy ktoś może zatrudnić mnie gdzieś na weekendy albo tylko na wakacje?? Jestem pełnoletnia, mam prawo jazdy, no ale nie mam doświadczenia jeszcze w niczym, dopiero jestem w 3 klasie technikum hotelarskiego..pomóżcie!!:*
Re: Praca w weekendy
nic nie stoi na przeszkodziem, jest wiele prac sezonowych....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Uderzaj w knajpy, tam wiosną i latem największe oblężenie.
Amantium irae amoris integratio.
-
kobietka1234
- Miła Kobietka
ja stuidiuje dziennie i pracuje weekendami badz dzien w tyg kiedy mam wolny 
-
VanityStuff
- Jestem tu nowa :)
jasne, że tak, ja 5 lat pracowałam sezonowo i weekendowo
nie tylko w knajpach, w centrach handlowych w sklepach też poszukują do pracy w weekendy 
http://vanitystuffdiy.blogspot.com/ Zrób to z niczego 
Ostatnio znalazłam ogłoszenie, które z resztą często teraz będzie się pojawiać...
Często szukają na wakacje do jakiś kurortów letnich....
Gwarantują często nocleg
warto poszukać....
Często szukają na wakacje do jakiś kurortów letnich....
Gwarantują często nocleg
Dziękuję:*
Z tego co się orientuję nie ma do tego przeciwskazań...
Czasem są nawet oferty, że szukają tylko uczniów/studentów...
spróbować możesz....
Czasem są nawet oferty, że szukają tylko uczniów/studentów...
spróbować możesz....
Pewnie, ze tak, możesz podjać pracę sezonową i będzie ok
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
Ja w liceum pracowalam na promocjach w supermarketach w weekendy. jak mialam dobra kampanię to za 8dniówek(sb i niedz) wyciągałam nawet 1000zł 
Myślę, że jest to bardzo dobry pomysł. W przyszłości to będzie plus w Twoim CV. Jaka by to nie była praca, liczy się, że już od takich lat chcesz zarabiać i zdobywać doświadczenie.
-
dobroslawa
Juliette, legalnie pracować możesz od 16 roku życia, jeśli to nie koliduje z zajęciami w szkole, wiec np, jako hostessa na promocjach w supremarketach albo jako roznosicielka ulotek,ale są też np. prace przy zbiorach truskawek albo możesz szukać pracy jako niania, jeśli masz podejście do dzieci:)
Powodzenia
Powodzenia
-
LittleSister
- Jestem tu nowa :)
A myślałaś może o pracy zdalnej? Od niedawna istnieje coś takiego jak inClick, portal ze zleceniami dla studentów czy uczniów, wygląda całkiem rzeczowo i słyszałam, że jest wiarygodny jeśli chodzi o wypłaty. Rejestrujesz się i wypełniasz zadania, które sama sobie wybierasz i tak naprawdę robisz to kiedy chcesz. Serwis cały czas się rozwija, więc pewnie stawki za zadania też będą coraz większe, ponieważ z portalu korzystają nawet duże firmy. Z tym, że podobno te bardziej opłacalne zlecenia szybko znikają, więc trzeba monitorować oferty na stronie. Niestety po 26 roku życia już nie można z niego korzystać :/
Dobrze jest też załatwić sobie staż w jakiejś firmie po znajomości, najlepiej na wakacje.
A co sądzicie o pracy w MC Donalds ? Od niedawana zastanawiam się nad pracą u nich.
CiekawyLink
No cóż. Praca w MC donaldzie nie należy do najłatwiejszych. Trzeba szybko wszystko robić, bo ludzi zawsze jest bardzo dużo. Ale ma też swoje plusy. Jest wiarygodną firmą oraz masz tam jakąś szansę na awans 
http://www.perhapsme.com/ubrania/kurtki.html
Myślę że nie będzie problemu... Warto poszukać a na pewno coś się znajdzie
większość restauracji nie powinna mieć nic przeciwko.
Jeżeli przygotowujesz się do matury, nie wiesz jakie kierunek studiów wybrać oraz szukasz arkuszy egzaminacyjnych, zajrzyj na http://www.studiowac.pl
-
apollo
najlepiej zainwestować czas w jakieś kursy i szkolenia pokrewne z naszymi studiami. Niestety praca w MCdonaldzie nic nie wnosi do naszego CV.
http://odkryjsny.pl/
Ja mam dwie prace - jedną w biurze, a potem lecę pracować za barem + studia dzienne i jestem w stanie pogodizć wszystko
wiadomo, że mam maaaało czasu dla siebie, ale przyzwyczajenie i wszystko jest ok
- wenus-lifestyle
- Miła Kobietka
Wow, podziwiam Cię, musisz być bardzo dobrze zorganizowanaalex23 pisze:Ja mam dwie prace - jedną w biurze, a potem lecę pracować za barem + studia dzienne i jestem w stanie pogodizć wszystkowiadomo, że mam maaaało czasu dla siebie, ale przyzwyczajenie i wszystko jest ok
Jeżeli chodzi o dorobienie do stypendium, to polecam udzielanie korepetycji. Oczywiście, jeżeli lubicie pracę z ludźmi/dziećmi i umiecie "dobrze tłumaczyć"
http://www.wenus-lifestyle.pl