Potrzebuje dokupić jakiś sprzęt do domowej siłowni
Potrzebuje dokupić jakiś sprzęt do domowej siłowni
Potrzebuje dokupić jakiś sprzęt do domowej siłowni. W co pasuje inwestować na początek? Hantle, ławeczkę, jakieś proste wyciągi mam, ale można już myśleć o zmianie.
Re: Potrzebuje dokupić jakiś sprzęt do domowej siłowni
Na rynku masz dostęp do masy urządzeń i to w dobrej kasie. Przejrzyj sobie sprzęt od k-sport, który ma obecnie wiele promocji. Dobrym rozwiązaniem na początek może być ławeczka składana plus jakiś drążek mocowany do ściany i już wykonasz trochę ćwiczeń.
-
SportowyMax
- Jestem tu nowa :)
Re: Potrzebuje dokupić jakiś sprzęt do domowej siłowni
U mnie najlepiej sprawdziły się trzy rzeczy:
drążek do podciągania, najlepiej mocowany do ściany lub sufitu, bo te rozporowe w futrynie to półśrodek. Świetny do pleców, ramion i brzucha. Następnie kettlebelle – mega wszechstronne. Trening siłowy + cardio w jednym, a nie zajmują dużo miejsca.
Porządna regulowana ławka, a jeśli masz jakąś prostą, to może warto zainwestować w taką z możliwością regulacji kąta i oparcia, da Ci więcej opcji ćwiczeń.
Jeśli myślisz o rozbudowie w kierunku bardziej „maszynowym”, to warto rozważyć bramę z bloczkami, zajmuje więcej miejsca, ale daje ogromne możliwości i można spokojnie ogarnąć cały trening na jednej maszynie. Ja kupiłem używaną i to była świetna decyzja.
drążek do podciągania, najlepiej mocowany do ściany lub sufitu, bo te rozporowe w futrynie to półśrodek. Świetny do pleców, ramion i brzucha. Następnie kettlebelle – mega wszechstronne. Trening siłowy + cardio w jednym, a nie zajmują dużo miejsca.
Porządna regulowana ławka, a jeśli masz jakąś prostą, to może warto zainwestować w taką z możliwością regulacji kąta i oparcia, da Ci więcej opcji ćwiczeń.
Jeśli myślisz o rozbudowie w kierunku bardziej „maszynowym”, to warto rozważyć bramę z bloczkami, zajmuje więcej miejsca, ale daje ogromne możliwości i można spokojnie ogarnąć cały trening na jednej maszynie. Ja kupiłem używaną i to była świetna decyzja.