Pomysł na ciekawy wieczór w Poznaniu
Pomysł na ciekawy wieczór w Poznaniu
Witam serdecznie,
przyjeżdżają do mnie znajomi z zagranicy i chciałam ich zabrać na jakąś ciekawą kolację/imprezę. Żeby miło i wesoło spędzić razem czas. Termin mam ustalić, ja więc mam duże pole do popisu, ale niestety zbyt często nie wychodzę na miasto (praca, rodzina), dlatego nie wiem gdzie moglibyśmy pójść. Może wy mi coś doradzicie?
przyjeżdżają do mnie znajomi z zagranicy i chciałam ich zabrać na jakąś ciekawą kolację/imprezę. Żeby miło i wesoło spędzić razem czas. Termin mam ustalić, ja więc mam duże pole do popisu, ale niestety zbyt często nie wychodzę na miasto (praca, rodzina), dlatego nie wiem gdzie moglibyśmy pójść. Może wy mi coś doradzicie?
Re: Pomysł na ciekawy wieczór w Poznaniu
słyszałam, ze kiedyś w Poznaniu była taka knajpka gdzie się je potrawę, nie do końca się wie jaką (na początku się składa tylko swoje preferencje) i je się po ciemu...
na pewno ciekawe doświadczenie
nie wiem jednak czy jeszcze działa.
na pewno ciekawe doświadczenie
nie wiem jednak czy jeszcze działa.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Chodzi o Dark restaurant
Nie byłam tylko ze słyszenia, ale możesz poczytac o tej opcji. Sporo osób chodzi do Mexicany, gdzie Zorro podaje deser, mają wielkie margherity, ogólnie takie miejsce z bajerem. Sama polecam Viva pomodori - można ze znajomymi zasiąść przy dużym stole i poczuć się jak we włoskiej famili 
-
Anita
Moim zdaniem fajną sprawę proponuje restauracja Italia. Cyklicznie organizowane są tam wieczory artystyczne, gdzie w przerwach między posiłkami występują takie gwiazdy jak Artur Barciś czy Wiktor Zborowski. Jest to coś innego, jednak trzeba dobrze dogadać termin przyjazdu znajomych.
o dokładnie Dark Restaurant
z resztą sama bym się tam kiedyś z chęcią wybrała;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
Jowita
Byłam na jednej z takich kolacji w Italii, akurat wtedy była ona z Piotrem Gąsowskim. Fajna sprawa na spędzenie wesołego wieczoru ze znajomymi.
W Dark restaurant kiedyś byłam i jakoś mi się to nie spodobało. Nie widzieliśmy się od dwóch lat i jak bym zabrała ich do restauracji gdzie nic nie widać to też nie było by fajne 
O tych kolacjach w Italii nie słyszałam. Ile coś takiego kosztuje?
O tych kolacjach w Italii nie słyszałam. Ile coś takiego kosztuje?
-
Anita
Pełna kolacja z występem gwiazdy jest to koszt 180zł.
-
Jowita
Za 180 zł dostajesz poza występami przystawkę, pierwsze i drugie danie oraz deser z kawą lub herbatą. Dania są bardzo dobre i precyzyjnie przygotowane, więc cena jak najbardziej adekwatna do tego co za nią się dostaje.
A jakie ciekawe dania można tam skosztować po za tradycyjną włoską pizzą i makaronami? Chyba do tej restauracji ich zabiorę, ale nie wiem jeszcze jak tam trafić 
-
Anita
Restauracja znajduje się przy Dolnej Wildzie, ale na początku ulicy od strony Starego Browaru. Trafisz bez problemu
Jeżeli chodzi o to co mnie najbardziej urzekło z dań to grillowana dorata z pieczonymi ziemniakami i duszonymi w winie warzywami z dodatkiem sosu śmietankowo-tymiankowym.
-
Jowita
Ja polecam Ci bardzo dobre steki, kucharz wysmaża je według Twojego uznania i serwuje je z grillowanymi warzywami oraz odpowiednimi sosami, po za tym mają tam również bardzo dobre desery.
Oj nie wiem, czy jeszcze istnieje knajpa "w starym kinie" ale polecam na nocne balety 
całodobowa opieka nad starszymi kraków
-
kasianowak94
- Jestem tu nowa :)
Idzcie do browaru na piwko a jak chca to zabiesz ich na mecz Lecha 
wczasy nad morzem
A jakie kawiarnie polecacie? Ja lubiłam Cacao republica, ale starsznie ciężko tam dostać miejsce, a Ptasie radio już jest kawałek spacerkiem od centrum, Cafe Pomarancza zamknięto, Cafe Czekolada też ma malo miejsc... Są jakieś nowe miłe miejsca lblisko rynku?