Pomóżcie mi :( problem z facetem

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Gabi1
Jestem tu nowa :)

Pomóżcie mi :( problem z facetem

Post autor: Gabi1 »

Cześć wszystkim,
Jestem tu po raz pierwszy i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże zrozumiec cała sytuację z facetem :)
Spotykam się z nim już 10 miesięcy, te spotkania były na początku nie takie częste (4razy w miesiącu) później to raz częsciej raz rzadziej, ale chodzi mi o coś całkiem innego.
Otóż ja się w nim zakochałam, on o ty wie, ale czasem jest między nami dystans, może dlatego ze ja nie wiem co on czuje do mnie i troszkę podchodzę do niego z rezerwą, mówi że bardzo mnie lubi. Wie że się tylko z nim spotykam, a on często mówi, że pewnie jak gdzieś byłam to go zdradziłam, że mówi jak dostane smsa, to że chłopak do mnie pisze...albo że znajomi do mnie przyjeżdzają to on że na pewno nie znajomi tylko ktoś:/
Nie wiem czemu tak robi, wiem że może mało okazuję przy nim że go kocham, ale dlatego bo nie wiem co on czuje do mnie, nie wiem czy powinnam bardziej to okazywać, pokazać że na nim mi bardzo zależy. On jest mało wylewny, ale też nie chcę wyjść na idiotkę jak bardziej bede sie strac, a on nie. Ale też nie chcę być jakaś oziębła, nie wiem jak zmienić nasze relacje żeby był pewien tego ze on jest ważny dla mnie. Kurde, przecież wie co czuję do niego. Pomóżcie mi, co mam zrobić? :( :(
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Pomóżcie mi :( problem z facetem

Post autor: Hadassa »

porozmawiać ;) szczera rozmowa zawsze pomaga ;)
a nie dowiesz się co on czuje, dopóki sam Ci o tym nie powie ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Gabi1

Hmm..no w sumie masz racje z tą rozmową, też chciałam kiedyś, ale mam opory czasem, tak jakbym się czegoś bała :(
Poza tym do miłości też go nie zmuszę, jak nie czuje nic więcej oprócz sympatii
ehh
ciężko mi trochę
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

ale po prostu możesz z nim pogadać, co on czuje, czy choć by jak planuje, czy tam jak widzi Waszą przyszłość...
kamu789

Post autor: kamu789 »

Rozmowa może dać wam rozwiązanie. Sytuacja jest zapewne dla was dwóch trudna. Być może on ma małe poczucie własnej wartosci - to moze być powodem jego ciągłej zazdrosci.

Powiedz mi jak się czujesz, gdy on zarzuca Ci zdradę? Na pewno nie jest to dla Ciebie przyjemne.
http://pl.horoskop.com/
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

rozmowa rozmowa i jeszcze raz rozmowa
Awatar użytkownika
Serduszko27
Miła Kobietka

Post autor: Serduszko27 »

jedynie rozmowa może wyjasnic , bo teraz to tylko możesz gdybac a to jest chyba gorsze. Wiec porozmawiaj z nim szczerze , powiedz mu szczerze ze go kochasz i zapytaj się wprost co dalej?
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Jak dla mnie to właśnie Twoich uczuc nie jest pewny. Mówiąc o to pewnie jakiś gość do ciebie dzwoni itp, ma nadzieje że powiesz. "Jedynym gościem który do mnie dzwoni jesteś Ty, bo Cie kocham". a co tam, raz kozie smierć. Ja myślę że wtedy i on by ci wyznał miłość. Tylko któreś z Was musi pierwsze wyjść z inicjatywą, a nic nie stoi na przeszkodzie żebys to była Ty ,prawda ? ;)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Gabi1

Hmm...tylko on wie że jestem w nim zakochana, bo sie ostatnio zapytał czy nadal go kocham, a ja na to że tak, a on że może to jest zauroczenie, i jak to możliwe ze skoro nie znamy się jeszcze dobrze. Nie wiem co o tym myśleć, wiem że powinnam z nim porozmawiać, ale może się troche boję...głupia jestem ;)
Nawet boje sie zapytac czy pojdzie ze mna na impreze (okazja), bo jak odmowi to juz bedzie wszystko jasne ze nie chce blizej poznac moich znajomych...czasem mi sie wydaje ze czegos sie on boi albo cos.
Moze sie zdecyduje w koncu na szczera odpowiedz, bo moze tylko mna sie tak bawi, a czeka jak pozna kogos innego..tak to napisalam, nie wiem czemu..
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Nie sądze by mu nie alezalo. Predzej jest nie smialy, zakompleksiony moze. A z impreza jak odmowi to tez moze byc powod taki ze bedzie sie obawial twego zachowania wsrod znajomych. No nie wiem,roznie moze byc :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Gabi1

No nie wiem, eh
Jeszcze zapomnialam napisac ze jest na dwoch portalach fotka i badoo, ok, ja tez jestem na tym pierwszym, i nawet pytal ze pewnie na niego wchodze, ale ja mu powiedzialam ze bardzo dlugo mnie tam nie bylo, nawet nie pamietam kiedy, On normalnie, bez zadnych ogródek powiedzial ze jest na baddoo i fotce-tu to od dawna ma tam znajomych. I dlatego mysle ze on caly czas szuka kogos lepszego, no coz...
Nie wiem, raz czuje ze mu zalezy, a raz to nie wiem, eh.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

dalej się upieram za rozmową... bez szczerej rozmowy będziesz cały czas gdybać....
ODPOWIEDZ