Pomocy - wilgoć!
Pomocy - wilgoć!
Ulubionymi warunkami do rozwoju nieestetycznych plam na ścianach to połączenie niskich temperatur utrudniających wysychanie ścian z nadmiarem wilgoci. Najczęściej grzyby pojawiają się w okresie jesienno-zimowym. Wilgoć to problem nie tylko starych domów, mieszkań, czy kamienic. Problem ten dotyka też obiektów nowo wzniesionych. Powód?
Re: Pomocy - wilgoć!
Jeśli problem z pleśnią nawraca lub domowe detergenty nie pomagają, koniecznie trzeba sięgnąć po środki specjalistyczne. Na rynku znaleźć można wiele specjalnych preparatów, które nakłada się na zapleśniałą powierzchnię i po kilku minutach zmywa.
grzyb na ścianie
Jestem bardzo zainteresowany tym tematem, nie mamy zbyt dobrej wentylacji w naszym dużym pokoju i z powodu nadmiernej wilgoci grzyb jest stały. Zastanawiam się co teraz zrobić. Ludzie, których znam polecają osuszacz powietrza. Ale nie wiem, czy osuszacz pomoże? Jak go wybrać?
Osuszacz może naprawdę uratować sytuację i nie wymaga żadnych napraw. Po prostu usunie nadmiar wilgoci, która sprzyja powstawaniu pleśni i grzybów. Możesz wybrać tutaj https://osuszacze-online.pl/domowe/do-mieszkan-i-domow aby zobaczyć, ile masz miejsca i ile wilgoci potrzebujesz usunąć. Możesz zasięgnąć porady w tej firmie, a oni pomogą Ci w wyborze.Kajin pisze:Jestem bardzo zainteresowany tym tematem, nie mamy zbyt dobrej wentylacji w naszym dużym pokoju i z powodu nadmiernej wilgoci grzyb jest stały. Zastanawiam się co teraz zrobić. Ludzie, których znam polecają osuszacz powietrza. Ale nie wiem, czy osuszacz pomoże? Jak go wybrać?
Dziękuję. Porozmawiam z nimi.