Aranżacja kuchni

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
Dagmi
Jestem tu nowa :)

Aranżacja kuchni

Post autor: Dagmi »

Jak zagospodarować małą przestrzeń w kuchni? Zmiana starego wystroju na styl nowoczesny. Po latach tyle się zmieniło, że mam mętlik w głowie na co postawić i co wybrać.
ursacheba

Re: Aranżacja kuchni

Post autor: ursacheba »

Idź w zabudowę. Najlepiej wykorzystasz przestrzeń. A sprzęty będą bardziej ukryte. Całość zrobi się ciekawsza. Takie planowanie potrafi wyciągnąć każdy cm z pomieszczenia.
Aza
Miła Kobietka

Post autor: Aza »

Dokładnie tak, a jest to bardzo ważne właśnie gdy mamy do zagospodarowania małą przestrzeń. Sprzętów na rynku sporo więc jest w czym wybierać. Wybierając płytę kuchenną preferujesz gaz czy indukcję?
Dagmi

Obawiam się, że stara elektryka nie wytrzyma przy indukcji więc raczej skazana jestem na płytę gazową :(
ursacheba

Post autor: ursacheba »

Raczej nie. Dlatego warto zostać przy gazie. A jak chce się mieć rozwiązania podobne do indukcji, bez palnika, ale jednak na gaz, to warto popatrzeć na Solgaz i ich płyty. Maja kilka fajnych rozwiązań w tym zakresie. Całkiem ciekawe funkcje mają.
Marysiaa

Post autor: Marysiaa »

Ja jestem tradycjonalistką i uważam, że na gazie się lepiej gotuje i wszystko bardziej smakuje. Teraz technologie bardzo poszły do przodu więc nawet na gazie można płynnie regulować temperaturę gotowania, a w niektórych modelach to nawet są czujniki temperatury, które ułatwiają gotowanie.
Aza
Miła Kobietka

Post autor: Aza »

Technologia poszłą do przodu i już nikogo nie zaskakuje "gaz pod szkłem i funkcjonalność tych płyt. Patrząc na model Solgaz Optimex 4+1 gdzie jest 9 stopniowa możliwość ustawiania mocy palnika, którą można łatwo i płynnie ustawić więc gotowanie to przyjemność. Dodatkowo płyta ta jest intuicyjna w obsłudze i bezpieczna więc nawet osoby starsze poradzą sobie z jej obsługą.
Mark

Post autor: Mark »

Ciekawe to rozwiązanie, nie miałem jeszcze okazji mieć styczności z tymi płytami, a ich wygląd jest naprawdę imponujący.
Marysiaa

Post autor: Marysiaa »

Tak, te płyty gazowe są nie tylko funkcjonalne ale też stanowią ładny dodatek w nowoczesnej kuchni.
Dagmi

Wygląd świetny, funkcjonalność też spoko, a dodatkowy plus jak mniejsze zużycie gazu przekonuje do zakupu :)
ODPOWIEDZ