Pomocy! nie umiem sobie poradzić po rozstaniu

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Banka91
Jestem tu nowa :)

Pomocy! nie umiem sobie poradzić po rozstaniu

Post autor: Banka91 »

Witajcie,
Postanowiłam napisać na forum bo juz wstyd mi ciągle nekac swoich przyjaciół swoimi emocjami i tym jak sobie z nimi nie radzę. OK. 4 lat temu poznałam mojego faceta juz byłego. Była to miłość jedynie płatniczą ale z obu stron jednakże on miał wtedy dziewczynę i postanowił walczyć o ten związek. Jak się później okazał dlatego ze nie dałam mu jasnego sygnału co do niego czuje. Wiec był z nią dwa lata. Mieliśmy się przyjaznic jednak on powiedział jej co do mnie czuje a ona zabroniłzabronił mu się ze mną kontaktować. Posłuchał. Nie rozmawialiśmy ze sobą przez ten czas. Potem z nią zerwał i przyleciał do mnie. Taka wyczekiwany romantyczna miłość, . Świetnie się rozumielismy, byliśmy przyjaciółmi itd. Bliskość na całego. Było cudownie. On byl moim pierwszym facetem. Później zaczynały się problemy. Ogólnie mieliśmy inna definicje szacunku do siebie i swoich rodzin. On uważał ze skoro moja mama czasami z niego zazartuje to go nie szanuje. Doszło do tego ze nakrzyczal na nią, był chamski, na mnie krzyczał przy ludziach jak miałam gorszy humor, zrywa ze mną o głupotę a potem oddawał mi pierścionek (oświadczył się po pół roku). Wyzywa mnie i moją rodzinę i strasznie koloryzowal. Na sam konie mówił mi ze będzie na mnie zawsze czekał, że jestem miłościa jego życia i ze nie będzie szukał nikogo a potem przyjechal do mojego domu ze swoimi rodzicami i zrobił z mojej rodziny patologie... byłam w takim szoku ze nie wiedziałam co się dzieje. Później pisałam jeszcze do niego i jego mamy ale od niego usłyszałam jedynie że nie ma ochoty ze mną gadać. Przez ponad dwa miesiące ludzi łam się ze coś zrozumie i wróci. Tęskniłam za nim. Bolało mnie całe cziało. Płacz na porządku dziennym. Po dwóch tyg dowiedziałam się jeszcze ze założył sobie profil randkowy. Niedawno (niecałe 3 miechy po rozstaniu dowiedziałam się że spotyka się z pewną dziewczyna.)a ja głupia szukałam winy tylko w sobie, chciałam do niego pisać i naprawiać. Musze jeszcze wspomnieć że kazał mi wybierać miedzy sobą a moja rodzina. Mamy 23 lata i twierdził że muszę się odciąć, że mogę iść rozdawac ulotki (studiuje dziennie biotechnologie). Jak się pozbierać i uświadomić sobie ze on ma mnie w d***e? Nie radzę sobie czasami z emocjami
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Re: Pomocy! nie umiem sobie poradzić po rozstaniu

Post autor: Kinga88 »

jak sobie poradzić ? przeczytaj to co napisałaś jeszcze raz, zobacz jak on Cię traktował, czy ten związek był oparty faktycznie na miłości... gdzie tu szacunek, gdzie dla mnie szacunek to fundament na tym wszystko budujesz całą miłość, oddanie u was tego zabrakło,.... dla mnie jego zachowanie to dziecinne jest, po co jakieś sceny z rodziną robił, i co to ma być odcięcie się od rodziny, on nie szanował Twoich uczuć, przywiązania, więzi z mamą, tak nie można ..
aby być razem oby dwie osoby muszą sie angażować, trzeba to czuć, a gdy jedna z osób czuje chwile zwątpienia, druga wyciąga do niej rękę, i zapewnia o miłości ... czy u was coś takiego było
Uwierz mi prawdziwa miłość jeszcze na Ciebie czeka
Banka91

Post autor: Banka91 »

dziękuję, masz rację że u nas zabrakło sporo. ja z siebie naprawdę dużo dawałam, Byłam gotowa za nim pójść na koniec świata a on to wykorzystywał...
sasanka19

Post autor: sasanka19 »

Niee warto trcić czasu na kogoś takiego i sama o tym dobrze wiesz. Bardzo dobrze ze tak to się zakończyło bo Ty sama nie miałabys nigdy odwagi zakończyc tego toksycznego związku.

be strong pamietaj
Nie wiesz gdzie można znaleźć sponsora
ODPOWIEDZ