pomoc w uzyskaniu odszkodowania
pomoc w uzyskaniu odszkodowania
Witam, miesiąc temu podczas wypadku samochodowego zmarł mój tata. Nie było to jego wina i sprawdza przyznał się do winy, natomiast mamy walkę z ubezpieczalnią. Mianowicie wypłacili śmieszne pieniądze, które w ogóle nas nie satysfakcjonują. Jak mam odzyskać należne środki? Gdzie się zgłosić?
Re: pomoc w uzyskaniu odszkodowania
Może warto skontakować się z eloodszkodowania.pl/? Prześlij im całą dokumentację a oni powiedzą Ci, czy gra jest warta świeczki. Oczywiście, nie pobierają żadnych opłat, dopóki nie dopną swego.
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Jeśli ubezpieczyciel wypłacił zaniżone odszkodowanie, możesz złożyć odwołanie, powołując się na niewystarczającą kwotę i przedstawiając dodatkowe argumenty. Warto też skonsultować się z Rzecznikiem Finansowym, który może pomóc w sporze, a jeśli to nie przyniesie efektu, rozważyć wsparcie kancelarii prawnej specjalizującej się w odszkodowaniach. W ostateczności możesz skierować sprawę do sądu, ponieważ ubezpieczyciele często celowo zaniżają wypłaty, licząc na brak reakcji. Trzymaj się i nie poddawaj!
-
misiaiasia
- Jestem tu nowa :)
No cóż, kolejny przypadek, który pokazuje, jak firmy ubezpieczeniowe specjalnie zaniżają odszkodowania, żeby tylko nie wypłacić tego, co się naprawdę należy! To jest po prostu skandaliczne, że w tak trudnej sytuacji, jak śmierć bliskiej osoby, musicie jeszcze walczyć z tymi chciwcami! Oni zawsze mają jakieś "wyliczenia", "tabele" i "regulaminy", które magicznie sprawiają, że kwota jest śmiesznie niska. To nie jest przypadek, to ich standardowa praktyka! Jeśli chcesz odzyskać należne środki, to niestety musisz się przygotować na walkę. Po pierwsze, zgłoś się do prawnika specjalizującego się w odszkodowaniach – nie daj się zwieść pozornie niskim kwotom, które proponują ubezpieczyciele. Oni liczą na to, że się poddasz, ale nie możesz się na to zgodzić! Po drugie, możesz złożyć skargę do Rzecznika Finansowego lub nawet iść do sądu, jeśli to konieczne. Niech się wstydzą, że próbują oszukiwać ludzi w tak trudnych chwilach! Trzymaj się i nie daj się zniszczyć tym korporacyjnym draniom. To nie jest w porządku, co robią, i trzeba ich za to pociągnąć do odpowiedzialności!