Pokój dziecięcy -wasze opinie

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
K3n4
Jestem tu nowa :)

Pokój dziecięcy -wasze opinie

Post autor: K3n4 »

remontuję pokój cureczki. Szukam ciekawych pomysłów na wykończenie, czegoś niebanalnego. Obejrzałam już wiele ciekawych projektów różnych biur i niektóre bardzo mi się podobają. chciałabym zachować przestronność pokoju i nadanie pozytywnego wyrazu. jakie najlepsze będą meble do takiego pokoju? trzymać się standardów- jasna sosna, czy może coś innego?
Kuleczka

Re: urządzam pokój dziecięcy

Post autor: Kuleczka »

za dwa tygodnie sie przeprowadzamy i mam ten sam dylemat.mój 9-letni synek bardzo lubi dinozaury,więc myślałam nad czyms takim...ale wszystko moze się zmienić z upływem czasu,więc sadzę,że nie ma sensu wydawać dużej kasy na niewiadomo jakie wyposazenie i pomalować pokój np w pasy jaśniejszych i ciemniejszych odcieni zieleni bądź niebieskiego i dodatki typu żyrandol,lampka nocna czy zegar niech nadadzą konkretny charakter pokoikowi:)))
K3n4

Post autor: K3n4 »

Chyba zdecyduję się na styl skandynawski. Wydaje mi się, że jasne drewno zawsze będzie aktualne i nigdy nie znudzi się dziecku. Staram się znaleźć nowoczesne projekty, żeby pokój był niebanalny i ciekawy. Chyba zdecyduję się na jeden z projektów tego biura: 81.waw.pl
Awatar użytkownika
Meble-Bogart.pl

Post autor: Meble-Bogart.pl »

zobacz tą :)

........

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Obrazek
tusia25

Post autor: tusia25 »

a może jakieś fajne tapety, jest teraz tego tyle, że na pewno coś można niedrogo wybrać
matiasek21

Post autor: matiasek21 »

Głównie drewno, ciepłe kolory, a jeśli lubi np. dinozaury, zawsze można zawiesić na ścianie jaką tablicę korkową na którą będzie mógł wieszać swoje rysunki, plakaty, ew. jakieś półki na modele drewniane dinozaurów czy tam innych gadżetów :-)
tusia25

taka tablica korkowa bardzo fajny pomysł, ale raczej dla większych dzieci, ze względu na pinezki, chyba że tablica "magnesowa", będzie bezpieczniejsza.
matiasek21

Faktycznie, może i dla starszych, które mają już jakieś pojęcie o zagrożeniach :-) i bólu w jakimś małym stopniu, a dla mniejszych, cóż, one raczej ze ścian mogą korzystać tylko w ten sposób, że będą one im służy jako pole do popisu w malowaniu szlaczków ;p, więc można zamontować jakieś pluszowe, miękkie osłonki max do 1m wysokości, żeby dziecko, o ile zostawiamy je nawet na chwilkę bez opieki, nie zrobiło przez tę chwilkę nic złego sobie :-)
tusia25

w sumie widziałam kiedyś u jakiś moich znajomych-znajomych":) ze mieli coś na ścianach, nie wiem czy to tapeta taka, w każdym razie dzieciaki mogły sobie na tym malować i farbami,kredkami i czym tylko chciały, a to się potem ma zdejmować i ściana jak nowa... w sumie mama tych dzieciaków mówiła, że starszy chłopczyk 2 lata miał zabawę ze ścianą i wymienili to kiedy się się brat mu urodził.szkoda że się nie dopytałam co to było...
matiasek21

W sumie ja pisałam o miękkich nakładkach na ścianę, żeby dziecko nie uderzyło się o twardy blok, żeby się nie opierało o zimny mur :-)
tusia25

aha, a te nakładki z jakiego są materiału wykonane? da się na nich malować??
Arowana14

Post autor: Arowana14 »

Mi najbardziej podobają mi się białe meble :) I zresztą takie właśnie kupiłam moim dzieciom. Jak już będziesz miała te białe mebelki, to radzę pomalować ściany na jakiś żywy kolor, świetnie to się razem komponuje :)
glamour

Post autor: glamour »

Nie koniecznie musi to być jasna sosna, w sumie nawet lepiej jakbyś wybrała inny odcień. Ale fakt faktem najlepiej byś wybrała meble drewniane: łóżko, biurko - to są sprzęty na kilka lat i muszą być wytrzymałe. Zwykłe tapczany z płyty nie są wygodne. Moja córka ma takie :
Obrazek
Łóżko sosnowe w kolorze olchy - tam z prawej strony można wybrać kolor. Do tego materac kieszonkowy i jest super. Ładnie , prosto śpi, nie martwię się o kręgosłup. Miejsca też ma dużo, aż nadto.
Amaretto

Post autor: Amaretto »

A może sprawisz dziecku jakąś ładną naklejkę na ścianę? ;) W sieci jest przeogromny wybór. Mała zmiana a taki duży efekt. Sama mam kilka naklejek a lubię je ponieważ łatwo się je zdejmuje i można zmienić bez problemu jeśli się znudzi ;)
Buźka 369

Post autor: Buźka 369 »

dobrze też by było jakoś fajnie rozświetlić ten pokoik
polecam genialne lampy dla dzieci?
moja pociecha ma taką:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
berserker

Post autor: berserker »

Ja swojemu kupiłem takie naklejki welurowe
Obrazek
Wyglądają całkiem przyjemnie i można do nich doklejać różne inne naklejki :) drogie nie jest ponad 10 zł jedna taka, a spore dość są, i dzieciak ma kolejną płaszczyznę do zabawy :)
Awatar użytkownika
piper
Miła Kobietka

Post autor: piper »

Ładne te lampy.
lej35di

Post autor: lej35di »

tu jest nawet fajnie i przestronnie :) no i jasne kolory :) :happy
TheAttic

Post autor: TheAttic »

może tez się przydać jakaś ładna ramka na zdjęcia :)
Awatar użytkownika
iwona22

Post autor: iwona22 »

Ja swojej córci kupiłam taki śliczny dywanik w reklama uwielbia na nim siedzieć i się bawić.
Ostatnio zmieniony pt maja 29, 2015 2:27 am przez BlackWolf, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: reklama/spam -treść edytuję
Kejti
Miła Kobietka

Post autor: Kejti »

Jeśli dzieciaczek boi się spać przy zgaszonym świetle to można mu kupić fajną, uspakajającą lampę do pokoju.
aniag1

Post autor: aniag1 »

Może jakaś ciekawa tapeta... Widziałam wiele fajnych do dziecięcego pokoju
kinkiety
kobzaq

Post autor: kobzaq »

Skoro to ma być pokój dla dziewczynki to może Obrazek? Moja córka zwariowała na ich punkcie :P
sofasklep

Post autor: sofasklep »

a ja zapraszam tu tutaj fajne mebelki spam
Ostatnio zmieniony pt maja 29, 2015 2:29 am przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
kokoa

Post autor: kokoa »

kobzaq fantastyczne te koła! Przepiękne.
ODPOWIEDZ