Pokój dziecięcy -wasze opinie

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
Raziel
Miła Kobietka

Re: urządzam pokój dziecięcy

Post autor: Raziel »

Teraz istnieje tyle pięknych stylizacji, że aż nie wiadomo, na co się zdecydować. Pomyśleć, że kiedyś człowiek cieszył się z tego, co miał. Teraz dzieciaki wybrzydzają, jak tylko mogą. Znajoma ma bzika na punkcie swojego dzieciaka i kupowała ostatnio coś podobnego do tego - Obrazek
Ile kobiet, tyle pomysłów na urządzenie pokoju dziecięcego (dopóki same dzieci nie mają jeszcze na tyle rozumu, żeby samemu sobie wybierać).
vicky0019
Fajna Kobietka

Post autor: vicky0019 »

Ja mojej córeczce kupiłam meblościankę do pokoju. Ściany wytapetowane w podobny koła jak na zdjęciu kilka postów wyżej, efekt naprawdę cudowny. Meblościanka wybrana kolorystycznie pod koła i pasująca dla dziewczynki, więc myślę, że urządzanie pokoju wyszło mi naprawdę dobrze.
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2013 6:52 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
fotograf ślubny warszawa
ania82
Jestem tu nowa :)

Post autor: ania82 »

ja przy urządzaniu pokoiku mojej księżniczki inspirowałam się artykułami dostępnymi na mebledladziecka.com.pl - ostatecznie i tak wszystko tam zamówiłam, bo nie mogłam się oprzeć tym pięknym mebelkom, które na żywo prezentują się jeszcze lepiej
cykoria

Post autor: cykoria »

Uważam, że pokój dziecięcy należy do pomieszczeń, w których wykonywanych jest wiele czynności. Tutaj dzieci bawią się, odrabiają lekcje, śpią. Bardzo ważne jest również oświetlenie do pokoju dziecięcego a więc Obrazek
lampy sufitowe, kinkiety, oczka sufitowe, które zapewnią odpowiednie oświetlenie przestrzeni do zabawy jak również bezpieczny sen naszych pociech.
sabcia56

Post autor: sabcia56 »

Oprócz dobrze dobranych mebli oraz kolorystyki pomieszczenia warto zainwestowac w ciekawe oświetlenie. Zawsze ożywi wnętrze no i idealnie pasuje dla małej księżniczki:)
Alek

Post autor: Alek »

matiasek21 pisze:W sumie ja pisałam o miękkich nakładkach na ścianę, żeby dziecko nie uderzyło się o twardy blok, żeby się nie opierało o zimny mur :-)
ooo ja ostatnio zajmuje się tym domem (gotowanie i przemeblowaniem). Kupiłem nawet meble do pokoi zestaw hubert. Żona jescze nie widziała. Jakos tak zwala wszystko na mnie. Ale źle na tym nie wychodzimy.
BarbaraLas
Miła Kobietka

Post autor: BarbaraLas »

sabcia56 pisze:Oprócz dobrze dobranych mebli oraz kolorystyki pomieszczenia warto zainwestowac w ciekawe oświetlenie. Jak dla mnie zamontować można dziecku coś w tym stylu zawsze ożywi wnętrze no i idealnie pasuje dla małej księżniczki:)
Mi się nie bardzo podoba... Nie zrobiłabym tego dzieckiu;)
BarbaraLas
Miła Kobietka

Post autor: BarbaraLas »

Ale za to meble są spoko;)
Amaretto

Post autor: Amaretto »

Ja w ostatnim czasie remontowałam pokój mojego syna i zamówiłam meble w sklepie internetowym.
Dokładnie takie: :)
Obrazek

Wybierałam razem z synkiem i dlatego tak mu się podobają. Myślę, że warto włączyć dziecko do wystroju swojego pokoju. Żeby się tam dobrze czuło :)
Awatar użytkownika
krokusss
Miła Kobietka

Post autor: krokusss »

Może jakieś nietypowe, modne ostatnio dodatki z lekkiej kartonu np. domek z tektury, czy pojazd do samodzielnego pomalowania. Wiem z doświadczenia, że dzieci naprawdę lubią takie zabawki. Raczej trzeba poszukać w internecie. Zobacz ofertę np. Tektoory, mam nadzieję że się spodoba.
Zorka

Post autor: Zorka »

Te mebelki ze zdjęcia fajne :). Ja mam poodbne ale zrobione w domu, tzn, meble kupowane w ikei, a zielone dodatki, to tapeta samoprzylepna :) - okleina.
lawendaa

Post autor: lawendaa »

Pomysł z tablicą korkowa bardzo mi się spodobał. Pokój mojej córki jest już wyposażony w meble - nawet w biurko choć córeczka ma dopiero 3,5roku. Wstrzymywałam sie do tej pory z sama dekoracją ścian oprócz niezbednych półek na tony pluszaków. Myślałam ostatnio o dużych plakatach w antyramach - typu minnie i hello kitty bo te postaci lubi ale chyba powieszę taka korkową tablicę. Czy pinezki dla 3,5 latki są nadal niebezpieczne? Sama nie wiem. Tablica korkowa wydaje mi się ciekawsza niz magnetyczna. Poza tym moja córka lubi kleić i malować może nawet razem ozdobiłybyśmy jej ramę. Drewno przecież łatwo pomalować
kasiak33

Post autor: kasiak33 »

Witaj!
Jeśli chodzi o wybór mebli dziecięcych obecnie na rynku znajdziesz na prawdę mnóstwo bardzo ciekawych propozycji! Nie piszesz nic ile Twoja córeczka ma lat, ani jak duży jest pokój, a przede wszystkim jakie są na to fundusze, gdyż właściwie od tego zależy "na ile można sobie pozwolić" :)
Osobiście jestem za bardzo praktycznymi rozwiązaniami typu: mebla do pokoju dziecięcego kupować takie, aby mogły służyć i małemu uczniowi! Jeśli zatem Twoja córka jest w wieku szkolnym proponuję kolekcję Flip:
http://www.twojemeble.pl/flip_forte,pro ... e8208.html
To ostatnio bardzo modne, jasne kolory, które będzie można dodatkowo rozweselić jakimiś dodatkami! Noi jest to kolekcja Mebli Forte, które oprócz bardzo dobrej ceny są bryłami bardzo łatwymi w montażu! Na prawdę polecam!
aneta23

Post autor: aneta23 »

Ja kompletnie nie wiedziałam w jakim stylu urządzić pokój córki, dlatego zleciłam to zadanie firmie ......... Pierwsza rozmowa wstępna była bezpłatna. Pani Anna zlecenie wykonała świetnie. Pokój córki wygląda jak pokój prawdziwej księżniczki :) Pomysł projektantki są bardzo nowatorskie, ale i praktyczne. Zresztą sami możecie się przekonać i zobaczyć efekty jej pracy na firmowej stronie............Polecam, osobom, które nie są dobre w urządzaniu wnętrz (jak ja :) ) do skorzystania z takich usług.

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Awatar użytkownika
lulumiranda
Fajna Kobietka

Post autor: lulumiranda »

Jak myślicie które z tych krzeseł najlepiej będzie pasowało dla 15 latki do biurka? Nie chce ona krzesła obracanego na kółkach, tylko takie tradycyjne. Chce to będzie miała :)
Ostatnio zmieniony pt maja 24, 2013 11:02 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

ano jedno, większość jest stołowych
może po prostu pozwolisz dzicku wybrać, a potem wkleisz ZDJECIE tego nad którym się zatsanawiasz
funkcja [img] na pewno ułatwi nam oglądanie...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Patka88

Post autor: Patka88 »

Nie wiem czy któraś z Pań słyszała o meblach marki Baggi, podaje linka bo można podgladnąć fajne rozwiązania dla maluszków i nastolatków. Ja kupiłam z tej firmy klika elementów z kolekcji Konie, są naprawdę piękne a przy tym takie klasyczne. :D
Amaretto

Post autor: Amaretto »

A ja w ostatnim czasie zamówiłam w sieci naklejki na szyby dla córci. Wybierałyśmy razem wzór i bardzo ładnie się prezentuje ;) Można łatwo zmienić wnętrze małym kosztem.
posterka
Miła Kobietka

Post autor: posterka »

Ja również postawiłam na sklep internetowy ;) W sieci jest o wiele większy wybór a i można natrafić na fajne promocje.
Sama zamawiałam w sklepie. Zależało mi na mebelkach dziecięcych w ciepłych kolorach które jednak posłużyłyby dziecku przez lata - również wtedy kiedy będzie nastolatkiem i w sumie tylko tam takie znalazłam.
Zdecydowałam się na ten komplet: Moim zdaniem fajny - córce również się podoba.
Obrazek
tusia25

Post autor: tusia25 »

ja w pokoiku mojego malca mam naklejki misie, niestety byly tylko w jednym kolorze wiec po prostu je pomalowalam farbami olejnymi, teraz maja roozne kolory, a maluch jak go przewijam podziwia widoki:)) oprócz tego mam też taką matę interaktywną z chicco. Naprawde jak ktos chce to mozna zrobic swietny pokoik i to za nieduze pieniadze.:)
Kolaboracja

Post autor: Kolaboracja »

Wszystko kwestia gustu, ale ja stawiam raczej na jedno kolorowe mebelki i kolorowe dodatki, wiem sama po sobie, że będąc dzieckiem meble jednokolorowe dłużej miały swój żywot niż u dzieci które miały kolorowe, np. meble w kolorze sosny nadadzą się i dla nastolatka, a takie kolorowe?już niekoniecznie, a dodatki typu zabawki, firanki, zawsze można zmienić łatwiej;]
sialala

Post autor: sialala »

Ten jest prześliczny spam
No i właśnie raczej jednokolorowy, kolor ścian można przecież dobierać dowolnie, a mebelki są uniwersalne. To łóżeczko można później przerobić na tapczanik jak dziecko podrośnie.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 08, 2013 12:00 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę wklejać zdjęcia zamiast podawać link do sklepu :)
Kolaboracja

super te mebelki, ścianami i dodatkami można zrobić nastrój a mebelki dla mnie ekstra
tusia25

Post autor: tusia25 »

meble naprawde rewelacja, a jesli chodzi o sciany to ja polecam naklejki;)
Kolaboracja

Można wyciągnąć klimat pokoiku właśnie przez takie dodatki
ODPOWIEDZ