Pokój dla dziewczynki
Pokój dla dziewczynki
Kochane, moja siostra zastanawia się właśnie nad przerobieniem pokoju dla córci, a jako że chcę jej pomóc to zapytam Was o radę
Znacie jakieś dobre salony meblowe w Warszawie? Bo siostrze z mężem spodobał się tylko salon MegaMeble i tam znaleźli fajne mebelki - i tu prośba o pomoc
Który komplet jest waszym zdaniem ładniejszy? Kołyska odpada, bo ich córa już na to za duża.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Pokój dla dziewczynki
Ja córeczce właśnie urządzam pokój, na razie myslimy że przydałby się jakiś ładny dywan dziecięcy. Polecicie może jakieś fajne sklepy z takimi dywanami?
Ostatnio zmieniony sob wrz 13, 2014 4:34 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Meble fajne, my kupiliśmy w brw naprawdę ładne i niedrogie mebelki. Teraz szukamy okleiny na ścianę lub naklejki myszka minnie, dzwoneczek itp. Polecacie jakąś stronkę, lub sklep?
Te meble też nie powinny być drogie, bo akurat w tym salonie są duże promocje we wrześniu. Siostra z mężem decydują się ostatecznie na te białe mebelki. Pewnie też będą niedługo szukać do nich dywanów itd.
ALe w tych megameblach też są dywany, pewnie też przecenione, więc może za jednym zamachem wszystko załatwią.
A do dziecięcego pokoiku wolicie takie typowo dziecięce dywany (tzn. z jakimiś postaciami z bajek) czy takie jednokolorowe, bardziej uniwersalne?
A do dziecięcego pokoiku wolicie takie typowo dziecięce dywany (tzn. z jakimiś postaciami z bajek) czy takie jednokolorowe, bardziej uniwersalne?
-
blond_ania
Meble totalnie nie w moim guście. Są okej, ale ja bym wolała jednak prostsze rozwiązania, a nie serduszka zamiast gałek. No ale co kto lubi. Polecam za to fajne połączenie kolorów, ostatnio zastosowałam - perła północy i szlachetny kryształ. Do tego białe meble i będzie bajkowo.
Tak jak mówisz - co kto lubi
Jutro znów jadą do tego centrum, może coś jeszcze wpadnie im w oko
A te kolory o których piszesz nie są zbyt zbliżone do siebie? Ale ich nazwy ładnie brzmią 
-
blond_ania
Troszkę źle napisałam. Kolory są do siebie podobne, ja malowałam perłą północy, ale też można pomalować szlachetnym kryształem. I przełamać to np jakiś intensywnym fioletem na jednej ścianie, albo na jedną ścianę dać tapetę w jakieś geometryczne wzory, albo np w pionowe pasy, żeby optycznie pokój wydawał się wyższy. Ja bardzo lubię takie połączenia kolorystyczne jasne z ciemnym, żeby trochę tak było ciekawiej.

To prawda, też lubię takie połączenia kolorystyczne
A siostra ma w pokoju córci właśnie ciemniejsze ściany (taka wisienka) i jak kupili te białe meble to powinno fajnie wyglądać. W ogóle byłam z nimi w tym centrum i naoglądałam się promocji i teraz mam ochotę na remont u siebie
Chętnie zrobiłabym sobie ciemniejsze ściany i kupiła jasne meble...