Podkłady i pudry
Re: Podkłady i pudry
Ja uwielbiam puder transparentny z Vipery 
Myślę,że najlepszym pędzlem do podkładu jest ten z Annabelle Minerals. Jego jakość jest bardzo dobra i po wielokrotnych myciach pozostaje jak nowy!
Żeby podkład i puder dobrze się trzymał potrzebna jest porządna baza albo krem do buzi
Glycerine zdjecie mile widziane 
Malami nie zawsze
u mnie trzyma bez jednego i drugiego
Malami nie zawsze
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Ja też nie używam ani bazy ani kremu pod puder. A podkładów nie używam.
ja niestety musze bo inaczes to masakra ;/ w strefie T robi się błyskoteka
Ja mam krem BB Misha i pudruję go lekko pudrem z Loreala. Dziewczyny a używacie rozświetlaczy? Chciałabym zaczząć sie nim malować, ale czuje się z nim jakbym się świeciła od za duzej ilosci sebum 
Orszulka może za duzo dajesz? Albo wyrac taki bez blyszczenia..
Mnie się zupełnie nie podobają rozświetlacze... Nie lubię takiego błyszczącego efektu na twarzy...
Jeśli chodzi o podkład i puder to od lat używam Kobo i one są dla mnie najlepsze. Używam matowych podkładów. Próbowałam najróżniejsze inne ale Kobo nie ma sobie równych, ma mojej twarzy wyglądają genialnie i są bardzo trwałe!
Jeśli chodzi o podkład i puder to od lat używam Kobo i one są dla mnie najlepsze. Używam matowych podkładów. Próbowałam najróżniejsze inne ale Kobo nie ma sobie równych, ma mojej twarzy wyglądają genialnie i są bardzo trwałe!
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Ale rozświetlacz nie zawsze musi być blyszczący 
No niby nie, ale jego główną funkcją jest rozświetlenie (jak sama nazwa wskazuje
) a to MI się po prostu nie podoba. No ale ja ogólnie rzadko konturuję, bronzera też praktycznie nie używam a różu nawet nie mam, czerwona pomadka załatwia sprawę, jeśli mam taką potrzebę. Próbowałam konturować ale wtedy mam wrażenie, że zbyt wiele się dzieje na twarzy i że mam "tapetę". Że wyglądam mało naturalnie.

Tak.. ale rozświetlic można samym jaśniejszym kolorem. Nie musi się swiecic 
Fakt.. zrobic całość konturowania to malo kiedy wyjdzie naturalnie..
Ja mma akurat jeden róż ktory bardzo lubie bo wychodzi dośc naturalnie i lekko się blyszczy.. ale lekko..
Fakt.. zrobic całość konturowania to malo kiedy wyjdzie naturalnie..
Ja mma akurat jeden róż ktory bardzo lubie bo wychodzi dośc naturalnie i lekko się blyszczy.. ale lekko..
-
martynaly1991
- Jestem tu nowa :)
Ja od bardzo dawna używam podkładu z maybelline afiinitone plus ten puder . Podkład jest lekki , ale zakrywa to co trzeba i wyrównuje kolor skóry . Bardzo lubię też używać pudrów transparentych ponieważ mam jasną cerę .
Doksycyklina ulotka sprawdź tutaj.
-
Karo_mal11
- Jestem tu nowa :)
Ja z podkładów mogę polecić Bourjois healthy mix, albo Catrice hd liquid. Ten 1 bardziej nawilża, ale jest chyba mniej trwały, 2 z kolei trochę wysusza, ale przy codziennym nawilżaniu twarzy jest to minimalne, do tego dobrze kryje i matuje. Jeszcze z podkładów drogeryjnych mogę polecić fluid Total look make-up bielendowy, mam taki matujący. Poprawia wygląd skóry, dopasowuje się do kolory cery i matuje, bez wysuszania
Dużo dobrego słyszałam o tym podkładzie. Dopisuję go sobie do mojej listy kosmetyków do przetestowaniaKaro_mal11 pisze:Ja z podkładów mogę polecić Bourjois healthy mix

Puder bambusowy i ryżowy dobrze utrwalają makijaż - szczególnie przy cerach mieszanych i tłustych.
Ocena bezpieczeństwa kosmetyku: http://www.cosmetosafe.pl/
ja mam zarówno puder jak i róż z annabelle minerals, mają fajny mineralny skład.i nie powodują wysuszeń na mojej delikatnej skórze.
Podkład trudno polecić bo musisz sama przetestować i dobrać odpowiedni do swojej skóry, ale mogę polecić naturalny puder ryżowy, ew. bambusowy. Cera po jego użyciu jest długo świeża i nie świeci się.
Co do pudru mogę polecić z Bikora TOKYO Puder Transparentny. Świetnie maskuje niedoskonałości ale nie pozostawia wrażenia maski, matujący. Nie wysusza a dodatek oleju z róży rdzawej sprawia, że skóra jest odżywiona.
Ja mam straszny problem z dobraniem tych dwóch rzeczy, a to jest przecież podstawa...
http://naszezdrowie.crazylife.pl/
ja polecam rimmela - uzywam juz od dwóch lat i jest super, dla mnie kolor ivory jest najlepszy bo mam dosyć jasną karnacje
http://www.pcme.pl/nowotwor-skory-objaw ... e-klinika/ - ustrzeż się przed nowotworem!
Ja ostatnio używam na zmianę 2 podkładów Gosha - Foundation drops i X-ceptional wear. Pierwszy jest bardziej nawilżający i płynny więc jego nałożenie wymaga trochę więcej czasu, a drugi bardziej kryjący. Oba są super 
Polecam puder transparentny z Bikora, Świetnie się nosi, długo utrzymuje się na twarzy. Na cieplejsze dni można go zastosować bez podkładu i równie dobrze się sprawdza. Bardzo dobrze matuje a co ważniejsze jest z naturalnych składników więc nie zapycha porów.