Podkłady i pudry
Re: Podkłady i pudry
Ja już testowałam na sobie
Zakochałam się w strobingu i szukałam idealnego rozświetlacza do tego. I ten taki jest. Jest do cery jasnej i ciemnej zatem możecie wybrać który Was interesuje. Jest lusterko właśnie i pędzel. Idealny do torebki 
Ja też go mam, ale nie robie nim konturowania rozświetlającego tylko używam go głównie pod oczy. Całkiem nieźle się sprawdza i łaczy z cerą. Mam ten odcień jaśniejszy wart jest każdej wydanej na niego złotówki.

Kurcze, a ja ciągle próbuję nauczyć się tej techniki i coś mi nie idzie 
-
moniczka89
- Jestem tu nowa :)
też chcę nauczyć się konturowania twarzy, widziałam różne filmiki na yt i robią wrażenie.
kwesta kilku makijażów
Ja ostatnio próbuję wiele nowości min właśnie korektory i pudry mineralne z Annabelle minerals. Lubię bawić się kosmetykami i używać nowości bo wiele z nich na stałe zagościło w mojej kosmetyczce 
Oj tak dobrze zrobione konturowanie robi wrazeniemoniczka89 pisze:też chcę nauczyć się konturowania twarzy, widziałam różne filmiki na yt i robią wrażenie.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
To może i ja kupię, bo stary puder mam na wykończeniu. A nie wysusza? I jak z trwałością?
Niee, nie wysusza i trzyma się dość długo. Co mnie bardzo cieszy bo nie mam za dużo czasu na poprawianie makijażu. Zatem jak wychodzę z pracy to zawsze chce wyglądać dobrze
I loreal true match mi to zapewnia.
-
a_gatka
A masz ten jasny czy ciemny? Oglądałam ostatnio i doszłam do wniosku, że pasowałyby mi oba. Nie umiem się zdecydować. 
A nie mieli testerów w drogerii? Ja sobie popróbowałam na dłoni i wzięłam do jasnej, bo jakoś tego lata albo nie było czasu albo pogody do opalania
Ogólnie jestem z niego zadowolona, również nie zauważyłam, żeby wysuszał cerę. Dobrze się nakłada, długo utrzymuje.
Nie sprawdza sie kolory podkladu na rekach.. tylko na zuchwie
A najlepiej to poprosic o probke albo wlac sobie do malego pudeleczka i sprbowac w domu przy dziennym swietle a nie drogeryjnym
A najlepiej to poprosic o probke albo wlac sobie do malego pudeleczka i sprbowac w domu przy dziennym swietle a nie drogeryjnym
Według mnie najbezpieczniejsza jest soraya. Od zawsze je stosuje
https://hairlook.pl/
Trwałości nie mam nic do zarzucenia, bo makijaz trzyma się długo. Przy specjalnych okazjach jeszcze go utrwalam, bo strzeżonego wszystko strzeżea_gatka pisze:A jak trwałość makijażu? I ile dałaś?
Co do filmików na youtube staram się obserwować i robić to samo
Na żuchwie? A nie na wewnętrznej stronie nadgarstka? Dla mnie tylko wersje do jasnej karnacji wchodzą w grę, bo bardzo blada jestem.
Bibia tak. Najlepiej zrobic pionowa kreske od policzka w dol. Bo wlasnie kolor nie powinien zbyt odbiegac i roznic sie od szyji 
Ja uczyłam się strobingu z filmikami, zresztą na pudrze Loreala też jest jakby instrukcja gdzie go nakładać. Super sprawa. Swoją drogą inaczej wygląda w sztucznym świetle a inaczej w dziennym. Ale i tak robi wrażenie. Twarz wygląda na promienną dzięki niemu i wypoczetą.
I ja dałam się skusić na ten puder.
Rzeczywiście instrukcja jest z tyłu. Wybrałam ten ciemniejszy wariant. No i oczywiście nie zawiodłam się, kolejny dobry kosmetyk Loreala wylądował w kosmetyczce. 
To bardziej puder rozświetlający niż podkład i ja raczej sprawdzałam czy nie zrobi mi na twarzy dyskoteki, byłam ciekawa efektu i wielkości drobinekHadassa pisze:Nie sprawdza sie kolory podkladu na rekach.. tylko na zuchwie
ja uzywam loreal i nie narzekam, poza tym ladnie pachnie. w rossmannie za ok 45-50 zł
Podkład tylko z Loreal, najlepsza firma jaka może być. Do tanich nie należą, ale jakościowo są super.
Tutaj cena idzie w parze z jakością. Kupując produkty loreala tak jak np ten puder rozświetlający mamy pewność, że inwestujemy w coś co popierwsze trzyma się twarzy, robi efekt wow bez dyskoteki i naprawdę nadaje się do strobingu 
-
a_gatka
No trudno nie przyznać racji i pewnie nie byłabym sobą, gdyby nie znalazł się w mojej kosmetyczce.
Powiem, że miło mnie zaskoczył. 
ja lubie podkłądy loreal, najtaniej kupuję na allegro albo dobre i tanie też są ingrida podkłady
https://hairlook.pl/
Ja sobie kupiłam jakiś super tani bronzer w sklepie "wszystko za 5 zł", tak do testów, żeby się nauczyć, ale chyba jest dla mnie za ciemny, bo nawet jak delikatnie go nabieram i otrzepuje na rękę to i tak wydaje mi się, że na twarzy się zbyt odznacza ;/ Specjalnie nawet kupiłam sobie pędzel Zoeva do bronzera, żeby mieć porządny już na przyszłość.