Pocenie się -jak zapobiegać?
Pocenie się -jak zapobiegać?
Czy ktoś zna jakieś skuteczne sposoby na ten problem? Antyperspiranty apteczne i drogeryjne nie pomagają :/
Re: pocenie się
To może te tabletki blokujące nadmierną potliwość?
Byłaś u lekarza z tym problemem?
- apo-discounter.pl
- Jestem tu nowa :)
Należy wyeliminować przyczyny nadmiernego pocenia się. Może to być stres, infekcje, choroby ustrojowe (nerek, nadczynność tarczycy, gruźlica, cukrzyca), otyłość, klimakterium, zbyt częste picie kawy czy palenie papierosów. Zdarza się również, że problem pojawia się u osób spokrewnionych, dlatego podejrzewa się, że nadmierna potliwość jest uwarunkowana genetycznie.
A przeszkadza Ci pot czy zapach? A próbowałaś z ałunem?
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
W aptece dostępny jest Etiaxil lub Antidral. Jeśli takie preparaty na nadpotliwość nie dadzą zadowalających efektów, można zastosować zabieg z wykorzystaniem toksyny botulinowej. Polega on na wstrzyknięciu w problematyczne miejsca botoksu i zahamowaniu nadmiernego wydzielania potu. Zabieg utrzymuje się do około roku.
Trzeba iść z tym do lekarza 
Byłam u lekarza, robiłam różne badania (hormonów, tarczycy itp), próbowałam tych antyperspirantów ale mnie podrażniały, przeszkadza mi to, że widać plamy :/, czy ktoś stosował na sobie bardziej radykalne rozwiązania, zabiegi kosmetyczne?
Z doświadczenia swojego i kilku innych osób polecam ten drugi.Specjalista Aspazji pisze:W aptece dostępny jest Etiaxil lub Antidral.
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
No colours anymore, I want them to turn black
-
klementynka
A może używałaś zbyt silnych antyperspirantów i dlatego podrażniały?
-
MarylaKoziel
Na pocenie się wpływa dużo czynników, u mnie to był głównie stres. Najlepiej pójsc do lekarza.
Strona która umożliwia nam zlokalizowanie dowolnej osoby
bez jej wiedzy
Ostatnio wykazało mi, że mąż jest w Tesco, dzwonię
do niego i faktycznie tam był, myślałam, że kłamie hehe
http://goo.gl/i7vrj8
bez jej wiedzy
do niego i faktycznie tam był, myślałam, że kłamie hehe
http://goo.gl/i7vrj8
Byłam u lekarza, wszystkie wyniki w normie (a zrobiłam ich bardzo dużo, łącznie z hormonami itp.), próbowałam tego drugiego polecanego ale bardzo mnie podrażnił, szukam teraz info i widzę różne zabiegi laserowe, botoks, opinie są raczej pozytywne, ciekawe czy taki zabieg by mi pomógł :/
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Re: Pocenie się -jak zapobiegać?
Pocenie czasami jest spowodowane zmianami hormonalnymi ale pomocny może być bloker z ziaji
grywalizacja na http://sanitera.pl
A byłeś u lekarza z tym problemem? Bardzo skuteczna jest toksyna botulinowa czyli tzw botox , dezaktywuje działanie gruczołów potowych na danym obszarze ciała , co skutkuje redukcją nadmiernego pocenia. Jeśli jesteś zainteresowany tematem to polecam Klinikę Medycyny Estetycznej LINK , korzystałam u nich z tego zabiegu i jestem bardzo zadowolona, bezpiecznie, pewnie i nie drogo 
-
bojowniczka
- Fajna Kobietka
a blokery potu?
jakie blokery? dezodoranty?
-
bojowniczka
- Fajna Kobietka
no tak
Rexona maximum protection fresh jest w sprayu przeciw nadmiernej potliwości i nie jest droga, zamawialam ostatnio na notino za 27 zl a teraz to nawet jakas promka jest z kodem
aha ok myslalam ze to jakies zabiegi maja byc