Implant zębowy

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ruti
Miła Kobietka

Implant zębowy

Post autor: ruti »

Hej, znacie bądź możecie polecić jakieś miejsca, kliniki, gdzie warto byłoby się zorientować w sprawie implantu? Muszę koniecznie coś zrobić, a do takiej sprawy wolę się rozeznać na rynku :)
Awatar użytkownika
Stella
Miła Kobietka

Re: Implant zębowy

Post autor: Stella »

Mój mąż ma implanty z Nobel Biocare - wiesz jak szukaliśmy to podobnie jak Ty najpierw "zbadaliśmy" opinię na rynku i okazało się, że właśnie te są najczęściej polecane. Nie wiem jak inni ale ja się pod nimi podpisuję pełną gębą - no dobra mój mąż :D
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

A w jakim miescie? No chyba ze moge Ci podawac nazwy z zapadlych dziur
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
ruti
Miła Kobietka

Najbardziej to Warszawa. Ale tyle jest tych firm, że człowiek głupieje :) Nobel Biocare właśnie sprawdzam, Stella, dopytam się jeszcze... mąż miał jeden implant, czy może kilka?
Martusia
Miła Kobietka

Post autor: Martusia »

ruti, a gdzie można znaleźć ich gabinety? Mają jakieś filie?
Awatar użytkownika
ruti
Miła Kobietka

no mają, nawet w całej Polsce, najlepiej na ich stronie sprawdzić, dość szczegółowe informacje też tam są, więc można poczytać i trochę się zorientować w tych implantach, :)
Martusia
Miła Kobietka

Post autor: Martusia »

Dzięki za informację. Sprawdziłam sobie ich stronę internetową, faktycznie jest tak jak piszesz. Poczytałam opinię na ich temat i umówiłem się na bezpłatną konsultacje przez stronę.
dud
Jestem tu nowa :)

Post autor: dud »

A skąd jesteś? Bo to zależy ;) pamiętaj, żeby wybierać klinikę która się specjalizuje we właśnie robieniu implantów. Oni na pewno znają najnowsze metody.
Rentgen zębów Kraków w Dentimie
meblenowe

Post autor: meblenowe »

Witam implant powinien byc robiony przez specjalistę ja miałam implant i korona była źle zrobiona cały czas problemy poszłam do fachowca i po sparwie
Zapraszamy na szkolenia z terapii manualnej
Biografianiepozorna

Post autor: Biografianiepozorna »

A ja slyszalam o takiej nowej metodzie implantow, ktora robi wycisk w jakiejs masie plastycznej i ten nowy zab jest dokladnie takiego samego ksztaltu jak poprzedni tylko to jest bardzo drogie około 3 tysięcy za sztuke
oolaa000

Post autor: oolaa000 »

Klinika Soldent w Warszawie ma bardzo dobrych implantologów. Moja mama robiła u nich implanty kilku zębów pare lat temu i jest bardzo zadowolona. Przede wszystkim nie miała żadnych problemów po zabiegowych. Lekarze wszystko jej wyjaśnili i dali wskazówki czego nie może robić. A sam zabieg miała wykonany od razu za 2 dni. Także szybko, bezpiecznie i cenowo też była zadowolona.
Awatar użytkownika
Revelka
Miła Kobietka

Post autor: Revelka »

Miałam wstawiany implant dolnej czwórki - w Warszawie w Eurodental. Za całośc trzeba liczyć ok 4 tysięcy - w zależności jeszcze co to za implant, i jaka korona, ale to wszystko można ustalić ze stomatologiem, który na pewno podpowie co będzie najlepsze w danym przypadku. Jednak implat, to implant - prawie jak własny ząb.
]:-) http://www.revelkove-love.pl/ ]:-)
Sylwuśka123
Miła Kobietka

Post autor: Sylwuśka123 »

A ma ktos jakieś doświadczenia z implantologami w Rzeszowie?
Moja pasja moim życiem!
marmalada

Post autor: marmalada »

Polecam klinikę SPAM w Warszawie, robią wszystko, warto sie wybrać choćby na konsultację
Ostatnio zmieniony czw lis 17, 2016 10:46 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: a ja polecam nie spamować :)
hendup

Post autor: hendup »

Jedź do Warszawy tam mnóstwo klinik o takiej specjalizacji :)
Auto Ak47
alren

Post autor: alren »

Zdecydowanie trzeba się rozeznać, bo to dość skomplikowana sprawa, tym bardziej że jest do takie operacji jest się często usypianym.
rtgzebow.pl - rtg zębów
Awatar użytkownika
Gabulec
Miła Kobietka

Post autor: Gabulec »

Teraz tez stoję przed decyzją implant czy most. W przypadku mostu bede musiala zniszyc nieco dwa prawie zdrowe zeby, a implant uzupelnienie jednego. Cenowo wyjdzie podobnie, ale jednak implant to chyba posiedzi dłuzej, a z mostami różnie bywa. Możecie polecić dobrego implantologa w Warszawie? Zapisałam się teraz do Eurodantal na bezpłatną konsultację implantologiczną do 15 października mają promocję, wiec czemu nie skorzystać :) I czy płaciłyście w ogóle za pierwsze konsultacje w sprawie implantów? Jestem bardzo ciekawa.
umbra

Post autor: umbra »

Poczytaj może na jakiś blogach medycznych z opiniami ;)
Metoda Fed - Fedmed.com.pl
beatka1612

Post autor: beatka1612 »

Za konsultacje płaciłam normalnie tak jak za wizytę
http://jadczyk-stomatolog.pl/k/koc,pora ... ntystyczny
kasiunia

Post autor: kasiunia »

Nie jest to sprawa , którą załatwia się nazwijmy to codziennie. Właśnie dlatego przy wyborze gabinetu kieruję się poleceniami znajomych, chodzi o to by trafić do tego już sprawdzonego przez inne osoby. Jeden z gabinetów był wyjątkowo polecany przez moich znajomych i nie były jak się okazało to słowa rzucane na wiatr. Implanty zębów u Beaty Świątkowskiej to na prawdę wysoka półka stomatologiczna. Także samo podejście do pacjentów w tym tych najmłodszych oceniamy bardzo wysoko, pzdr
Biuro rachunkowe Wodzisław Śląski - http://ekasc.pl/
anika89

Post autor: anika89 »

dobrze jest zasięgnąć opinii w sprawie lekarzy. Wstawianie implantów to dość poważny zabieg
RTG zęba - rtgzebow.pl
pabin27

Post autor: pabin27 »

Ja niestety nie mam za bardzo wiedzy w tym obszarze tematycznym... Dlatego też nie bardzo będę w stanie tutaj pomóc...
Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie
irka33

Post autor: irka33 »

Polecam Allecoudent w Poznaniu, nie dość że mają wiele lat doświadczenia w implantologii to jeszcze ceny mają bardzo konkurencyjne, 1 implant kosztuje u nich ok 4000 zł a to relatywnie niska cena.
ellena
Fajna Kobietka

Post autor: ellena »

Przed wykonaniem implantu warto zrobić tomografię 3D zęba. Z tego co piszesz nie masz pewnego swojego stomatologa,więc może zrób najpierw rentgen albo tomograf ,dowiedz się w jakim stanie są twoje zęby i korzenie. Jeżeli jesteś z okolic Warszawy ,mogę ci polecić świetną Pracownię SPAM na Białołęce i saskiej Kępie . z tego co mi wiadomo współpracują z nimi stomatolodzy to może tam znajdziesz jakiegoś dobrego.
Ostatnio zmieniony wt mar 20, 2018 11:37 am przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie spamować forum
king

Post autor: king »

Wiem, o czym mówisz. Sama zdecydowałam się na implant zębowy, bo miałam już dość mojego uśmiechu, Był niekompletny, wstydziłam się go, wstydziłam się szeroko uśmiechnąć, bo jeszcze ktoś zobaczy braki w moich zębach. Było mi wstyd, a to poczucie skutecznie zlikwidował zabieg wstawienia implantów zębowych w przychodni New-Dent w Lublinie na ul. Nowowiejskiego. Tę przychodnię serdecznie wam polecam, zajęli się mną profesjonalnie, implanty wstawili bez najmniejszego problemu, na nich mam protezy, które pasują do moich naturalnych zębów.
ODPOWIEDZ