Pocałunek a zdrada

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Tomek1515
Jestem tu nowa :)

Pocałunek a zdrada

Post autor: Tomek1515 »

Prosze Panie o zdanie... Pocałowałem inną dziewczynę, wiem że to straszne dla mojej kobiety, ale wiem tez że jest inny sposób na zdrade, mysle ze gorszy. Alkohol, chwila zapomnienia blablabla. Wiem to nie usprawidliwienie. Przyznałem się. Pierwsza reakcja jest taka że jestem totalnie skreślony, mam zniknąc z jej życia itd. Zeby bylo jasne, kocham ją, ogromnie tego żałuje, nawet nie jestem w stanie powiedzieć po co mi to było. Zastanawiam sie, czy mam dać jej czas, czy jej reakcja byla wywołana szokiem a teraz będzie z niej powoli schodziło, czy moze juz teraz mam zacząć działać i pokazać mi że kocham i mi zależy. NIe wiem, nigdy nie bylem w tekiej sytuacji. Dziekuje za opinie..
Awatar użytkownika
inek
Extra Kobietka

Re: Pocałunek a zdrada

Post autor: inek »

Dla mnie nawet pocałunek jest zdradą, więc ja na pewno bym zrobiła tak jak Twoja kobieta.
I nawet żadne kwiatki, czekoladki, czułe słówka, blablabla niczego by nie naprawiły.

Ale może akurat Twoja kobieta w tych kwestiach ma trochę inne zdanie i może warto próbowac.
Jak nie zaczniesz działac to się nie przekonasz...

Powodzenia!
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Przede wszystkim nie mozesz byc nachalny, bo to pogorszy tylko sytuacje.I Wszystko co bd robic to rob z umiaremg
Poza tym musisz ja zrozumiec, osoby ktore kochaja tak nie robia.Wiec musi tez to przemyslec...

A mam pytanie czy ta co ja pocalowales to jej kolezanka?
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Tomek1515

To kobieta z tzw zasadami i w praktyce tez tak jest. Nigdy mnie nie zawiodła. Bardzo liczy sie dla niej szczerość lojalność zaufanie. Skąd pomysł że to koleżanka?
Awatar użytkownika
inek
Extra Kobietka

Post autor: inek »

No to myslę, że Ty jej zaufanie juz w jakims stopniu zawiodłeś.
Minimalny plus, że sam się przyznałes, a nie, że dowiedziała się z innych źródeł.
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
paula

Post autor: paula »

Wiesz, prawda jest taka, że dopóki którakolwiek z nas tego nie przejdzie, to nie jesteśmy Ci w stanie powiedzieć, jak Twoja dziewczyna postąpi.
Uważam że teraz NIE powinieneś odpuszczać. Jeśli Ci na niej zależy i naprawdę czujesz że źle zrobiłeś, to na wszelkie możliwe sposoby ją o tym przekonuj. Jeżeli teraz ją zostawisz w spokoju, to będzie znaczyło że Ci na niej już nie zależy - zapewne sam byś to samo pomyślał dowiadując się, że to ona kogoś pocałowała.
Pomyśl przede wszystkim w tej kategorii - co byś zrobił na jej miejscu.

I na przyszłość - myśl co robisz, bo wydaje mi się że ja bym mojemu facetowi już nie potrafiła po czymś takim zaufać..
Tomek1515

paula.x111 pisze:Uważam że teraz NIE powinieneś odpuszczać. Jeśli Ci na niej zależy i naprawdę czujesz że źle zrobiłeś, to na wszelkie możliwe sposoby ją o tym przekonuj. Jeżeli teraz ją zostawisz w spokoju, to będzie znaczyło że Ci na niej już nie zależy - zapewne sam byś to samo pomyślał dowiadując się, że to ona kogoś pocałowała.
Też myslę o tym żeby jej teraz nie zostawiać w spokoju, nawet kosztem tego że moge dostać w morde, nawet sie nastawie, zasłużyłem. Nie moge juz wysiedziec w domu
paula

Czy pójście do niej jest dobrym rozwiązaniem? hmm.. jeśli mieszka sama to możesz iść, ale jeżeli jest z rodzicami/współlokatorami to nie radzę. Lepiej takie sprawy załatwiać na osobności i nie mieszać w to osób trzecich.
Tomek1515

Chodzi mi o to żeby wgl sie pokazać gdzieś czekać, napisać. Bo jak narazie od powiedzenia jej wszystkiego nie mamy kontaktu
Awatar użytkownika
berta23
Miła Kobietka

Post autor: berta23 »

Człowiek uczy się na błędach...
Nie wiem na co czekasz, jeśli Ci na Niej zależy to pokaż Jej, że naprawdę żałujesz swojego zachowania. To nigdy niczego nie gwarantuje, to czy wybaczy czy nie zależy od tego jaka jest Twoja dziewczyna. Może okazać się, że teraz będzie miała problem z zaufaniem do Ciebie, a może zapomni o tym za jakiś czas... Ale żeby tak się stało musisz udowodnić i pokazać, że to faktycznie był dla Ciebie głupi błąd...
Where you invest your love, you invest your life...
Tomek1515

I tak zamierzam zrobić, dzisiaj zostałem spławiony powiedzeniem "wczoraj zaczelam nowe zycie w ktorym nie ma Cie" ale gdy zapytalem czy juz mnie nie kocha to milczała. Wiec kocha a jeżeli kocha to szanse są...
Awatar użytkownika
Anna_N
Miła Kobietka

Post autor: Anna_N »

Daj się trochę czasu, niech ochłonie ... a później do roboty ! :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Zaczęłam się zastanawiać co bym zrobiła sama.... czy bym wybaczyła...
nie wiem... w sumie to tylko pocałunek, ale dopuścił się zdrady...
a skąd teraz mam mieć pewność że za jakiś czas jeszcze czegoś nie wywinie??
Skąd mam mieć pewnosć że następnym razem to będzie coś jeszcze niż tylko pocałunek....
może i bym wybaczyła... ale tylko raz i by musiał się bardzo napracować by odbudować zaufanie....

a Twoja sytuacja... może ona nie potrafi wybaczyć...
spróbuj dać jej czas.. by ochłonęła..
i za kilka dni spróbuj przeprosić..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

naważyłeś sobie piwa, to go teraz wypij...

chcesz walczyć-walcz, ale najpierw daj jej trochę czasu... ja bym zdrady NIGDY nie wybaczyła.. zdrada cielesna jak i taka to tak samo zdrada.. a co byś zrobił gdyby ona pocałowała się z kimś innym?
Dla mnie to niewybaczalne, skoro się "zapomniałeś", masz teraz z tego konsekwecje.. bo jak sie kocha to się nie zdradza...

Ale jesli Ci na niej naprawde zalezy to walcz. zycze powodzenia
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
agape84
Miła Kobietka

Post autor: agape84 »

Trzeba bylo jej nie mowic jesli to dla Ciebie nic nie znaczylo. Gdyby moj facet zrobilby cos takiego, Po Alkoholu, potem by tego zalowal, i Wiem, ze Mnie kocha, to chyba wolalabym nie wiedziec.....
Ani z Toba ani bez Ciebie
Na moj bol nie ma lekarstwa..
Z Toba bo mnie zabijasz
Bez Ciebie bo umieram..
paula

agape84 pisze:Trzeba bylo jej nie mowic jesli to dla Ciebie nic nie znaczylo. Gdyby moj facet zrobilby cos takiego, Po Alkoholu, potem by tego zalowal, i Wiem, ze Mnie kocha, to chyba wolalabym nie wiedziec.....
ja też bym wolała nie wiedzieć, choć z drugiej strony - gdybym dowiedziała się że od kogoś o czymś takim to raczej bym już z nim nie była
Tomek1515

być moze, ale wyznalem jej prawde i chyba nie żałuje
Awatar użytkownika
babeczka
Extra Kobietka

Post autor: babeczka »

Tomek1515 pisze:Prosze Panie o zdanie... Pocałowałem inną dziewczynę, wiem że to straszne dla mojej kobiety, ale wiem tez że jest inny sposób na zdrade, mysle ze gorszy. Alkohol, chwila zapomnienia blablabla. Wiem to nie usprawidliwienie. Przyznałem się. Pierwsza reakcja jest taka że jestem totalnie skreślony, mam zniknąc z jej życia itd. Zeby bylo jasne, kocham ją, ogromnie tego żałuje, nawet nie jestem w stanie powiedzieć po co mi to było. Zastanawiam sie, czy mam dać jej czas, czy jej reakcja byla wywołana szokiem a teraz będzie z niej powoli schodziło, czy moze juz teraz mam zacząć działać i pokazać mi że kocham i mi zależy. NIe wiem, nigdy nie bylem w tekiej sytuacji. Dziekuje za opinie..

Pocałunek jeszcze nie stanowi zdrady, ale do niej od niewinnych niby buziaczków,droga bardzo bliska. Musisz jednak walczyć o swoją dziewczynę i pokazać jej ,że tylko na niej Tobie zależy, a tamto to był kretyński wygłup,którego żałujesz.Musisz to jej okazywać bez przerwy,mimo,że nie chce Ciebie widzieć.Kwiaty,bombonierka, padnij przed nią na kolana i nie ważne czy to będzie ulica,czy inne publiczne miejsce,wyznaj jej miłość i proś o przebaczenie.Ona powinna sama zrozumieć,że pocałunek o niczym nie świadczy,ale musisz ją o tym przekonywać do skutku.Powodzenia,mam nadzieję,że Ci się uda.
Tomek1515

Widze że głosy są podzielone, jedni uważają żeby walczyć i przypominać o sobie a drudzy żeby dać czas.
Tomek1515

Bede zdawał relacje w miare rozwoju sytuacji, może będziecie w stanie mi sensnownie doradzić. Do poniedziałku daje jej spokoj...
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

dla mnie całowanie się z kims innym to jest zdrada
Tomek1515

Niebanalne przeprosiny

Witam dziewczyny,
Szukam jakiegos niebanalnego sposobu na przeproszenie swojej kobiety. Dodam że dziewczyna jest strasznie zła, rozczarowana mną i wręcz załamana oraz że kwiaty (bukiet 20 róż) nie skutkują ani trochę. Musi być coś wyjątkowego, zaskakującego...
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Re: Niebanalne przeprosiny

Post autor: myszka28 »

No to masz problem bo wsćiekła kobieta nie da sie tak łatwo przeprosic nie wiem co nawywijałeś ale będzie ciężko
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

ale nei ma sensu zakładać nowego tematu..
przynajmniej wszystkie wiedzą co przeskrobałeś i po co te przeprosiny....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

o.... to masz duzy problem bo bardzo zła kobieta to ciężko aby przeprosić , będzie cie to dużo kosztowało wysiłku
ODPOWIEDZ