pierwsza antykoncepcja i plamienia po miesiączce

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
katarzyna95
Jestem tu nowa :)

pierwsza antykoncepcja i plamienia po miesiączce

Post autor: katarzyna95 »

Witam.
Od 1.06 (czyli pierwszego dnia miesiączki) biorę tabletki antykoncepcyjne Daylatte (pierwsze w życiu), które przepisał mi lekarz ginekolog (tu zaznaczam, że nie przeprowadził on żadnych badań prócz cytologii). Mój okres normalnie trwa 3 ew. 4 dni. Dziś mija 7 dzień, a ja dalej mam krwawienie, a raczej nazwałabym to plamieniem. Trochę mnie to niepokoi, a wręcz drażni, bo to dla mnie niesamowity dyskomfort podczas współżycia. Chciałabym, żeby plamienie ustąpiło. Da się to jakoś zatrzymać? Strasznie mnie to denerwuje, gdyż jestem osobą nerwową.. Nie chciałabym teraz żyć w stresie.. Co mam zrobić?
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

Re: pierwsza antykoncepcja i plamienia po miesiączce

Post autor: lokowka »

Organizm różnie reaguje na antykoncepcję hormonalną. Prawdopodobnie po jakimś czasie wszystko wróci do normy. Poza tym mniej więcej w ciągu pierwszych 3miesięcy stosowania mogą wystąpić krwawienia śródcykliczne. Niestety - skutki uboczne. Ale chyba lepszy dłuższy okres, niż jego brak przez najbliższe 9miesięcy. Naprawdę nie wytrzymasz tych 7dni bez seksu? Jeśli nie, to róbcie to pod prysznicem, jest higieniczniej.
nina19

Re: pierwsza antykoncepcja i plamienia po miesiączce

Post autor: nina19 »