Pierścionek zaręczynowy
Pierścionek zaręczynowy
Co sądzicie o pierścionku kupionym online? Mam jeden na oku, ale trochę się obawiam, że nie będzie taki ładny jak na zdjęciach.
-
Warszawska
- Jestem tu nowa :)
Re: Pierścionek zaręczynowy
Kiedy kupujesz biżuterię przez internet w Polsce, masz prawo odstąpić od umowy zakupu bez podawania przyczyny w ciągu 14 dni od otrzymania towaru. Po odstąpieniu od umowy musisz zwrócić biżuterię sprzedawcy, również w ciągu 14 dni od daty odstąpienia od umowy. Jest to uniwersalna zasada dotycząca zwrotów wszystkich towarów kupionych online, włącznie z biżuterią.
W przypadku biżuterii wykonanej na specjalne zamówienie, np. obrączek z grawerem lub pierścionków zaręczynowych, sytuacja wygląda inaczej. Jeżeli biżuteria taka jest wolna od wad, zazwyczaj nie można jej zwrócić, chyba że sprzedawca na to zezwoli. Jeśli jednak biżuteria wykonana na zamówienie różni się od projektu, nie jesteś zobowiązany do jej odbioru i możesz zażądać zwrotu zaliczki.
W sytuacji, gdy biżuteria ma wady, można ją zwrócić w ramach reklamacji na podstawie przepisów o rękojmi lub gwarancji. W takim przypadku, jeśli biżuteria ma istotną wadę, np. uszkodzone zapięcie, możesz żądać jej wymiany, naprawy lub zwrotu kosztów zakupu.
W przypadku biżuterii wykonanej na specjalne zamówienie, np. obrączek z grawerem lub pierścionków zaręczynowych, sytuacja wygląda inaczej. Jeżeli biżuteria taka jest wolna od wad, zazwyczaj nie można jej zwrócić, chyba że sprzedawca na to zezwoli. Jeśli jednak biżuteria wykonana na zamówienie różni się od projektu, nie jesteś zobowiązany do jej odbioru i możesz zażądać zwrotu zaliczki.
W sytuacji, gdy biżuteria ma wady, można ją zwrócić w ramach reklamacji na podstawie przepisów o rękojmi lub gwarancji. W takim przypadku, jeśli biżuteria ma istotną wadę, np. uszkodzone zapięcie, możesz żądać jej wymiany, naprawy lub zwrotu kosztów zakupu.
Re: Pierścionek zaręczynowy
Też kupowałem pierścionek zaręczynowy online i się nie zawiodłem. Moja decyzja padła na jubilera https://savicki.pl/ i powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie innego wyboru. Wybór u nich jest ogromny i do tego ceny mają świetne. Co do zwrotu przy złym rozmiarze, to także nie ma problemu - akurat u nich.