Pieluszki

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
a_gatka

Re: Pieluszki

Post autor: a_gatka »

izka22 pisze:najlepsze są dady z biedronki

izka22, to nic osobistego i nie chcę się czepiać, ale jak coś komuś polecasz, to warto jednak pogłębić wypowiedź! Twoja nie wniosła mi żadnej kompletnie wiedzy.. Gdybym nie poczytała, co mowią inne dziewczyny, nie wiedziałabym od Ciebie nic ponad to, że Dada istnieje.. Poza tym to, że coś jest dobre dla Ciebie niekoniecznie oznacza, że to samo będzie dobre dla mnie, bo akurat w naszym przypadku Dada uczula :)

Co do Bambino - dziewczyny dzięki! Fajnie, że nam to podpowiedziałyście. Najpierw poszedł dwupak, ostrożnie i z niedowierzaniem. Potem drugi. Teraz stosowane są już regularnie i wygląda na to, że malutka też je lubi :) Jeszcze mnie tylko kusi to Multibabykino.. Był ktoś?
weronik_rt
Jestem tu nowa :)

Post autor: weronik_rt »

Nie byłam jeszcze, ale zamierzam się wybrać. Słyszałam, ze podobno dysponują specjalną salą kinową, gdzie można dziecko przewinąć itp. : -)

A co do pieluszek Bambino, sprawdzają się od kilku miesięcy również u mojej siostry, której córeczka miała jeszcze do niedawna ciągle podrażnioną pupę, teraz mała bryka zadowolona, więc chyba faktycznie nie uczulają skóry maluszka.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

U nas też Bambino się sprawdzały, moja siostra ich też używa. Chociaż pieluchy już za nami to chusteczek z tej firmy używamy nadal, szamponu z płynem do kąpieli 2w1 również, nie szczypie w oczy i nawilża skórę.
asia198415

Post autor: asia198415 »

Ja również polecam pieluchy Dada z Biedronki. Są mięciutkie,super chłonne, nigdy nie odparzyły skóry mojego synka.

Używam też od czasu do czasu pieluch z Rossmana i też jestem z nich bardzo zadowolona. Też są mieciutkie i super chłonne.Myślę,że są nawet lepsze od Dady, tylko do Biedronki mam bliżej :oops:

Jeżeli chodzi o Pampersy używałam tych ,,standardowych'' w niebieskim opakowaniu i dla mnie byly takie same jak Dady tylko dużo droższe. Natomiast Pampery Sleep&Play to była dla mnie porażka,bardzo często trzeba było je zmieniać-moim zdaniem nie były chłonne. I ta cena-porażka.

Używałam równiez Huggisów,ale strasznie szorstkie były-aż nieprzyjemne w dotyku. 

Mam nadzieję,że troszkę pomogłam.
gohusia

Post autor: gohusia »

Fotkę zrobiłam parę chwil temu, oferta w tesco może ktoś z Was wybiera się na zakupy. mnie się akurat pieluchy skończyły więc skorzystam.
Obrazek
Ankara 25
Miła Kobietka

Post autor: Ankara 25 »

hej a ja polecam tez pieluszki baby dream z rossmanna tez bardzo dobre moj maly nic po nich nie ma jak dla mnie sa dobre.uzywalam tez dada ,tez swietne huggies.Nie polecam lidlowskich moj synek mial strasznie czerwona pupe po nich moz euczulony byl na nie nie wiem...pampersy dobre ale drogie kupuje jak w promocji sa...jak byl malenki to mu pampersy kupowalam
vaniliowavanilia

Post autor: vaniliowavanilia »

Dada z Biedrony ! Świetne są ! chłonne , mięciutkie , mają też pozytywną opinię Isnstytutu Matki i Dziecka w przystępnej cenie... czego chcieć więcej ? :D Tzn zależy od maluszka, jaką ma skórę , ale u nas się sprawdziły... i nie zamieniła bym je na żadne inne ! polecam , polecam, polecam !!!!!
gohusia

Post autor: gohusia »

One cenowo są podobnie jak Bambino baby love. Przerzuciłam się na te drugie bo mają więcej pulpy i faktycznie lepiej chłoną. Nie ma uczucia mokrej pieluszki i rzepy są faktycznie mocne. Tak samo mają ściągacz na pleckach i po bokach gumeczkę. Mam zamiar zamówić u nich w e-sklepie Hygienici bo taniej wychodzi i przesyłka gratis.
Kolaboracja

Post autor: Kolaboracja »

A co to za pieluszki Bambino baby love jakieś nowe?Jaka to firma?O pieluszkach z biedronki też słyszałam, że bardzo dobre, wiec chyba coś w tym musi być;]
Kolaboracja

jeszcze mam pytanko odnośnie pieluszek tetrowych,czy wiecie gdzie kupić taniej?
Kolaboracja

w sumie teraz sama Wam mogę powiedzieć:) tetrowe mają być w promocji w biedronce
tasiaka
Fajna Kobietka

Post autor: tasiaka »

Da Da Da... :D świetną mają teraz reklamę w TV :serca
Kolaboracja

hehe, no ja miałam na myśli tetrowe, ale te dada też są niezłe, nie uczulają
Kolaboracja

polecam Wam jeszcze prześcieradło do łóżeczka, które nie przemaka,firma feretti, super sprawa, na prawdę polecam
Kolaboracja

moja siostra wypróbowała już;] i mnie kupiła także ja już mam
Miniczka

Post autor: Miniczka »

o, o tym przescieradle feretti to jeszcze nie słyszałam, ale brzmi świetnie!:)
ODPOWIEDZ