pielęgnacja suchej skóry na twarzy

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Karolcia93
Miła Kobietka

pielęgnacja suchej skóry na twarzy

Post autor: Karolcia93 »

Jak w temacie, od pewnego czasu mam problem z suchą skórą na twarzy, szczególnie na nosie i na czole, jak się pomaluje podkłądem to widać potem takie suche skórki i średnio to wygląda... Dodam że mam cerę z lekko widocznymi zaczerwienieniami. Jakich kremów używacie, które nie przesuszają i dobrze nadają się do codziennej pielęgnacji, pod podkład? :)
misiapysia
Miła Kobietka

Re: pielęgnacja suchej skóry na twarzy

Post autor: misiapysia »

wiesz co, ja ostatnio kupilam w rosmanie krem z filtrem bielendy Bikini, to jest krem ochronny do twarzy z filtrem, sa dwa rodzaje i wlasnie kupilam do cery suchej i wrazliwej. moze go wyprobuj? dobrze chroni przed sloncem i ma kwas hialuronowy wiec ladnie nawilza. uzywam go pod krem cc i makijaz ladnie sie stapia ze skorą, nic sie nie waży :) on chyba jest na plażowanie, ale wczesniej tez uzywalam typowego kremu z filtrem do codziennego uzytkowania tzw. blokera pod makijaz i bylo ok :)
Karolcia93
Miła Kobietka

Dzięki, poczytam jeszcze i cos wybiorę... A uzywałaś może albo słyszałaś cos o kremie do cery naczynkowej bielendy, nazywa się dokładnie Pharm Naczynka, jest napisane że jest hipoalergiczny, wiec byłby dla mnie dobry, i waham się nad kupnem...
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Ja do twarzy używam od niedawna Perfecty. Krem przeciwzmarszczowy, odbudowuje, nawilża i regeneruje, a jest dostosowany dla 25+. Nie spodziewałam się, że takie kremy mogą mieć takie działanie. Rzeczywiście po tych 2 tygodniach używania widać i czuć różnice. Są też dla innego wieku, aż do 65+.

Obrazek
izaa
Jestem tu nowa :)

Post autor: izaa »

kosmetyki Ziaja dobrze nawilżają :) mozesz spróbować też kosmetyków z AA lub Garnier
Tutaj znajdziesz najlepsze centrum medycyny estetycznej, stomatologii i kosmetologii w Lublinie www.idealmed.com.pl
1mpresja
Fajna Kobietka

Post autor: 1mpresja »

Karolcia93 pisze:Dzięki, poczytam jeszcze i cos wybiorę... A uzywałaś może albo słyszałaś cos o kremie do cery naczynkowej bielendy, nazywa się dokładnie Pharm Naczynka, jest napisane że jest hipoalergiczny, wiec byłby dla mnie dobry, i waham się nad kupnem...
Ja używam tego kremu, jest fajny, bo - tak jak zauważyłaś - hipoalergiczny, nie uczula i wydaje się być delikatny... Mnie bardzo łatwo uczulić, ale ten krem daje radę :)
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

a ja powiem jedno: olejek arganowy, bielenda.
nie ma NIC lepszego. wypróbowalam juz milion kremow peelingow itp. na luszczajacy sie nos wiecznie i lipa. olejek arganowy ma jednak moc <3 i taniocha!
1mpresja
Fajna Kobietka

Post autor: 1mpresja »

To też. I fajne w tym arganowym Bielendy jest to, że można go też nakładać na włosy i skórę ogólnie :)
młodaduchem

Post autor: młodaduchem »

Zeby odzywić sucha skórę nie wystarczy krem nawilżający.Musimy dostarczyć organiznowi kolagenu.Od lat borykałam się z tym problemem szorstkiej ,swędzącej i suchej skóry .Zaczełam łykać tabletki kolagenowe i po 2 miesiącach nawilżyłam skórę i wzmocniłam paznokcie.Niedawno ( 2 miesiące temu) znalazłam w internecie tabletki z naturlanego kolagenu z ryb morskich z wit c pure collagen z firmy noble medica i są rewelacyjne.Pozbyłam się nawet zmarszczek i przebarwienia od słońca :)
Karolcia93
Miła Kobietka

rosiehw pisze:a ja powiem jedno: olejek arganowy, bielenda.
nie ma NIC lepszego. wypróbowalam juz milion kremow peelingow itp. na luszczajacy sie nos wiecznie i lipa. olejek arganowy ma jednak moc <3 i taniocha!
A ten olejek arganowy to w takiej bueleczce jest? Nie ma na przyklad jakiegoś kremu do twarzy z tym olejkiem z Bielendy? Chyba widziałam go ostatnio w drogerii.. Po prostu wsmarowujecie w twarz? I nadaje się on pod podkład?
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

ja najbardziej lubie stosowac ten olejek na noc, wydaje mi sie, ze wtedy jest lepszy efekt i skora ladnie odpoczywa. ale wydaje mi sie ze kiedys czytalam o stosowaniu tego olejku bielendy pod podklad. sprobuj :) chyba ze twarz ci sie bardzo swieci i podklad bedzie Ci zjezdzac : p
Awatar użytkownika
Anna_N
Miła Kobietka

Post autor: Anna_N »

Olejek arganowy to chyba najlepsze rozwiązanie dla skóry suchej, jedynym minusem jest efekt olejenia twarzy wtedy makijaż jest wykluczony :/
Tusia

Post autor: Tusia »

Wedlug mnie swietnie sie sprawdza seria kosmetykow cetaphil, do skory suchej konkretnie lipoaktywny krem nawilzajacy. Nie ma sie uczucia maski, a przy stosowaniu na noc, rano skora jest dobrze nawilzona.
Samcia

Post autor: Samcia »

Tu na forum wyszukana maseczka z kolagenem exclusive cosmetics spa - w kompresie, fajna w stosowaniu, dobrze nawilża, skóra ma fajniejszy kolor, a podczas "aplikacji" można się zrelaksować, bo trzeba leżeć :)
a_gatka

Post autor: a_gatka »

A mnie się ostatnio coś w hormonach poprzestawiało (w sensie - wróciły do normy) i zmieniła mi się przy tym cera na taką z przewagą suchej. Strasznie "ciągnie" i jest podatna na podrażnienia. Przerzuciłam się na próbki Luscious, które mi dała pani kosmetyczka w Phenome i chyba się na ten krem zdecyduję, bo skóra jest ukojona i nawilżona. No a poza tym krem jest wielofunkcyjny - wystarczy na dzień, na noc, na szyję i dekolt i nadaje się pod makijaż. Nie lubię mieć stu smarowideł każde do innego miejsca, bo lubię oszczędzać czas. Dla mnie jak znalazł. No i zapach... same wiecie. :)
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Ostatnio bardzo polecane są kremy Cetaphil. Nie tylko są nawilżające, ale też radzą sobie z problemami skórnymi i podrażnieniami.Producent pisze o nim:
Cetaphil PS Lipoaktywny został stworzony dla silnie wysuszonej skóry: - można go stosować nawet wtedy, kiedy doszło do uszkodzenia naskórka, złagodzi objawy nie wywołując pieczenia, - poprawia efekty leczenia schorzeń dermatologicznych, które przebiegają z suchością skóry, - przyspiesza proces odnowy skóry po zabiegach medycyny estetycznej takich jak: zabiegi laserowe, pilingi, dermabrazja, mezoterapia i inne. Dla mnie jest wart polecenia.
Tusia

Post autor: Tusia »

Theila pisze:- przyspiesza proces odnowy skóry po zabiegach medycyny estetycznej takich jak: zabiegi laserowe, pilingi, dermabrazja, mezoterapia i inne. Dla mnie jest wart polecenia.
Z tego co pamiętam to był główny powód zakupu tego kremu przeze mnie. Często robię sobie spa z kwasami, po takim zabiegu skóra potrzebuje sporej ochrony i wsparcia w procesie regeneracji.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Ja lubię Dermoprotektor tej firmy. Fajnie nawilża i świetnie się wchłania, więc gdyby któraś z Was miała na niego ochotę to śmiało - na pewno się sprawdzi. Również zamiast mleczka kosmetycznego w awaryjnych sytuacjach. :)
Cute_5
Miła Kobietka

Post autor: Cute_5 »

Mi jak do tej pory najbardziej pomaga krem bambino, ale szukam jeszcze czegoś innego, bo troszkę zapycha.
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Post autor: Specjalista Aspazji »

Codzienne, regularne nawilżanie i natłuszczanie skóry preparatami zawierającymi emolienty może poprawić jej stan. Emolienty przeznaczone są do miejscowego leczenia, bogate w mocznik zatrzymują wodę i utrzymują optymalne nawilżenie naskórka.
kasskada

Post autor: kasskada »

Hej, też mam problem suchej skóry. Ostatnio zastanawiałam się nad tą serią: SPAM
ktoś używał, jakieś opinie?
Ostatnio zmieniony pt wrz 05, 2014 3:00 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Klarissa
Miła Kobietka

Post autor: Klarissa »

Ja mam niedosc, ze sucha to jeszce mega wrazliwa cere i ogromny problem z doborem kosmetykow :/ Najczesciej jest tak, ze jak juz znajde cos co jest ok, to za jakis czas zaczyna podrazniac, nie wiem czy sklad sie zmienia czy co?
Aktualnie niesamowicie pokochalam zelowa maseczke do twarzy, jelly mask od bielendy na bazie jagod acai, wody rozanej i bodajze alg koralowych. Maska jest mega delikatna, ale super dziala. Skora super nawilzona, mieciutka a przy tym zapach maseczki orzezwiajacy :)
Awatar użytkownika
Maroko Sklep

Post autor: Maroko Sklep »

Proponuję olej arganowy, który jest bogatym źródłem kwasów omega-6 i omega-9, dzięki czemu odbudowuje płaszcz hydrolipidowy skóry. Jako skuteczny emolient zmiękcza barierę naskórkową i pozostawia ochronną warstwę okluzyjną. Zalecany jest do pielęgnacji delikatnej skóry dziecka i przesuszonej osób starszych.
klaudjaz

Post autor: klaudjaz »

mam podobnie-robię peeling 2-3 razy w tygodniu żeby pozbyć się suchego, złuszczonego naskóra i do tego mocno nawilżający krem, dobry jest ze skin79 wielofunkcyjny krem nawilżający w takim białym pudełeczku, jak dobrze nawilżysz buzię to podkład nie powinien się "zcinać"
Amalaya_7
Miła Kobietka

Post autor: Amalaya_7 »

U mnie rewolucję wprowadził żel z aloesem Floslek, skóra w końcu nie przypomina papieru ściernego.
ODPOWIEDZ