Piękna i Bestia

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Burbi
Samiec

Piękna i Bestia

Post autor: Burbi »

A ja mam ciekawe pytanie do was Kobitek :D

Co sądzicie o związkach gdzie jest sytuacja - jeden z partnerów jest co tu dużo mówić, bardzo atrakcyjny fizycznie, a drugi mniej lub prawie wcale. Wiadomo, że między nimi mimo to może być chemia, ale nie sądzicie, że np: bardzo piękna kobieta nie może być z mocno przeciętnym facetem? Bo zawsze w okół będzie się kręcić wianiuszek facetów, często bardzo przystojnych i ten biedny partner będzie jednak ciągle czuć presję, zagrożenie. Takie coś zwykle niszczy związek prędzej czy później... (No i to samo sytuacja w drugą stronę...)

Co o tym myślicie, albo w ogóle inaczej postrzegacie ten motyw? Hmm?
"Bo w każdym z nas jest Chaos i Ład, Dobro i Zło. Ale nad tym można i trzeba zapanować. Trzeba się tego nauczyć"
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Piękna i Bestia

Post autor: Hadassa »

Burbi, a coś Ty znow wymyślił ? Słońce Ty moje..
A tyle co dziś o Tobie myślałam, bo w Gliwicach byłam.
Ale to może w kwietniu na jakąś kawę ;)

A co do kwestii piękna i bestia. Wg mnie to nie jest istotne jak ktoś wygląda. O ile potrafią znaleźć wspólny język.
Owszem, zagrożenie może być zawsze, ale to obojętne jak ktoś wygląda.
A odrobina zazdrości zawsze jest potrzebna
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Czarna »

Jeśli kobieta będzie piękna i facet też będzie piękny, to i tak obok niej będą się kręcić inni :)
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
Awatar użytkownika
Burbi
Samiec

Wymyśliłem temat do dyskusji :P

Tzn mi właśnie chodziło o to czy sądzicie, że kobieta (kiedy miała by takiego faceta za którym się sporo kobiet ogląda) a sama nie byłaby jakaś bardzo piękna (pomijam fakt, że sporo kobiet się nie docenia :P ) to czy sądzicie, że właśnie ta niepewność mogła by zniszczyć związek tych ludzi :)
"Bo w każdym z nas jest Chaos i Ład, Dobro i Zło. Ale nad tym można i trzeba zapanować. Trzeba się tego nauczyć"
Pletwa Reborn

Post autor: Pletwa Reborn »

Zależy od mentalności człowieka. Czasami to, że ktoś ma ładnego partnera/partnerkę to może być albo zazdrosny jak napisałeś w pierwszym poście, albo dumny, że udało się zdobyć partie o wiele lepszą od siebie :D
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Dokładnie, jeżeli partnerzy docenią to co mają, to nie będzie powodów by się rozejśc ;)
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Czarna »

Ciężki temat w sumie, skoro Irina powiedziała, że rozstała się z Cristiano, bo czuła się przy nim brzydka :D
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
Awatar użytkownika
Burbi
Samiec

Wychodzi na to, że mój temat jest tak interesujący jak 1236296 odcinek jakiegoś brazylijskiego serialu :D Ale ciekaw byłem :P
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

spokojnie, fora ogólnie mają zastój.. więc i tu mniejszy ruch
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Nic z tego nie rozumiem .
Skoro dwoje ludzi poczulo iskre szalonej namietnosci zwanej tez chemia to zwisa im starym sznurkiem
tak naprawde zdanie innych na temat wygladu zewnetrznego jednego z partnerow.
Piekno to pojecie wzgledne , tak samo jak ogolnie oceniana atrakcyjnosc.
Piekne jest to co sie kazdemu z nas podoba .
No , chyba , ze ktos jest tak ,,pusty,, wewnatrz , ze opiera swoje zycie na systematycznych opiniach i krytykach innych ludzi , uwazajac je za swieta wyrocznie.
Jednym slowem dozwala na ,,grzebanie,, i ocenianie w swoim i tylko swoim zyciu.
Jesli tak jest to rzeczywiscie taki zwiazek czy uklad sie z pewnoscia rozwali w pyl, bo my sami na to
rozwalanko pozwalami .
Jesli ktos autentycznie kocha to kocha nade wszystko to co nazywamy wnetrzem.
Ale w milosci i uczuciach wystepuja takie czesto niezrozumiale wariactwa , wiec model pt Piekna i Bestia
jest niestety caly czas na topie w naszej zdziwaczalej rzeczywistosci.
To smutne zjawisko . :pisze:
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Jeśli sobie ufają to raczej coś takiego nie przeszkadza. Gorzej, gdy w związku nie ma zaufania i występuje zazdrość. Ta zazdrość wtedy potęguje się, do tego niepewność drugiej osoby i związek po prostu rozpada się po jakimś czasie.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
ODPOWIEDZ