Pieczenie ciastek
Pieczenie ciastek
Hej, macie może jakiś sprawdzony przepis na ciastka? Ja cały czas szukam jakiegoś sprawdzonego, jednak nie mogę nic znaleźć.
Re: Pieczenie ciastek
bekizo pisze:Hej, macie może jakiś sprawdzony przepis na ciastka? Ja cały czas szukam jakiegoś sprawdzonego, jednak nie mogę nic znaleźć.
o jakie ciastka chodzi ? ja robię z płatków owsianych i bakalii. Dodaję tylko odrobinę mąki, 2 łyżki oliwy, miód i jajko. Wychodzą pyszne ale to zależy czy bardziej chcesz owsiane czy typu muffin:)
Ja jestem trochę leniwa, dlatego zamawiam gotowe kubełki ze wszystkimi składnikami. Dzięki czemu wystarczy wszystko wymieszać i rozrobić, następnie wstawić do pieczenia. To zajmuje mało czasu i jest dość komfortowe 
No a co ze smakiem takich ciasteczek? Smakują raczej domowo, czy sklepem? Kilka razy widziałam takie słoiczki z gotową meiszanką, ale nigdy nie próbowałam.
Zdecydowanie smak jest domowy. Gdyby ktoś dał mi je do porównania i ciasteczka jakieś babcine, to nie byłabym w stanie określić które z nich było od podstawy robione.
Dobrze wiedzieć, że coś takiego istnieje. Ja jednak nigdy nie widziałam ich w sklepie, wiesz może gdzie je znajdę?
W sumie to ja również nigdy nie widziałam w moim mieście takich mieszanek, ale to żaden problem, bo bez problemu można je dostać na internecie, tylko warto wziąć trochę więcej, aby płacić za przesyłkę tylko raz.
Zamawiasz z jakiejś konkretnej strony, czy raczej jak popadnie i gdzie znajdziesz ciekawszą ofertę?
Odkąd znalazłam stronę https://bakingconcept.pl/ to tylko na niej kupuje mieszanki ciastek, są według mnie najlepsza no i można dostać je w różnych rodzajach, w zależności od potrzeby.
Ja mam kilka sprawdzonych przepisów, które zawsze wychodzą, warto spróbować samemu chociażby taką szarlotkę zrobić, super proste ciasto, z popisowych mam też shreka z kubusiem, szczególnie dzieci lubią
a tez łatwo zrobić
Jestem ciekawa jak smakuje ciasto z soku kubusia , muszę w necie przepis znaleźć i w końcu je zrobić