Peruka czy systemy integracyjne

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
iwona88krk
Jestem tu nowa :)

Peruka czy systemy integracyjne

Post autor: iwona88krk »

Witajcie kobietki
podpowiedzcie mi proszę czy ktoras z Was poleciłaby mi co wybrać, czy decydować się na tradycyjną już perukę czy może spróbować alternatywy czyli systemów integracyjnych?

Czy macie też problem tego typu?
Regina1988

Re: Peruka czy systemy integracyjne

Post autor: Regina1988 »

Zdecydowanie polecam zagęszczanie włosów lub profesjonalny retusz ubytków u dobrego trychologa. Nie wiem czego dokładnie dotyczy Twój problem, ja mam łysienie plackowate i ubytki włosów w jednym miejscu były szczególnie widoczne. :-(
Niestety - peruka tylko wyciera i tak już osłabione włosy. Sprawdziłam.
k.polanicka73

Post autor: k.polanicka73 »

Ja zdecydowałam się na system Mikroskin i było to bardzo drobiazgowo i długo dopracowywane, więc szybkie rozwiązanie to nie jest.
Możesz w międzyczasie mieć zastępcze środki właśnie jak zagęszczanie, ale na systemy trzeba czekać miesiąc i więcej.
Tylko wiedz, że są tego warte!!
Otrzymasz dokładnie dopracowaną do Twojej głowy perukę/siatkę która nawet nie będzie powodować pocenia! Komfort przede wszystkim. Najpierw oczywiście konsultacja z specjalistą, badanie trychologiczne i koniecznie dopasowanie systemu do Ciebie! Ja chodzę i z całego serca mogę polecić. Jest fachowo i mają takie podejście do klienta osobiście, a nie czujesz się taka potraktowana jak na szybko.
Niestety minusem jest koszt, bo nie licz że uzyskasz system integracyjny za 200-300 zł. To nie peruka syntetyczna, to umożliwiająca oddychanie skóry siateczka dopasowująca się piękne do głowy. Efekty są, idealnie jak naturalne. I warte tego!
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Podejrzewam ze koszta bedą dużo wyższe przy takich zabiegach o ktorych piszecie. Nie każdego na to stać. Jeśli was akurat stać to pewnie będzie to lepszym wyjściem. Dla zwykłego szarego człowieka raczej w grę wchodzi perułka, która z naturalnych włosów tez do najtańszych nie należy.
MarcelaKu

Post autor: MarcelaKu »

Regina1988 pisze:Zdecydowanie polecam zagęszczanie włosów lub profesjonalny retusz ubytków u dobrego trychologa. Nie wiem czego dokładnie dotyczy Twój problem, ja mam łysienie plackowate i ubytki włosów w jednym miejscu były szczególnie widoczne. :-(

Moja mama ma problem z łysieniem w okolicy przedziałka i strasznie sie tym denerwuje. Może pani trycholog mogłaby coś zaproponować mojej mamie?
nowik.m65

Post autor: nowik.m65 »

Najlepsi w Krakowie są w Klinice Beauty for You. Masz zapewnioną dyskrecję, profesjonalistów z każdej dziedziny. Na miejscu możesz też wykonać analizę trychologiczną. Ja rok temu robiłem u nich system Mikroskin, polecił mi znajomy. Warto~!
miraska

Post autor: miraska »

Ja polecam zagęszczanie włosów. Możesz to zrobić nawet sama w domu. Jest teraz pełno kosmetyków z mikrowłóknami. A włosy wyglądają po tym na prawdę świetnie
KMAX ZAGĘSZCZANIE WŁOSÓW
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Pytanie brzmiało:

"co wybrać, czy decydować się na tradycyjną już perukę czy może spróbować alternatywy czyli systemów integracyjnych?"

A nie "podajcie mi kliniki". Posty, w których znajdą się opisy klinik potraktuję jak spam/reklamę i zostaną usunięte.

Regina1988 pisze:
MarcelaKu pisze:
Regina1988 pisze:Zdecydowanie polecam zagęszczanie włosów lub profesjonalny retusz ubytków u dobrego trychologa. Nie wiem czego dokładnie dotyczy Twój problem, ja mam łysienie plackowate i ubytki włosów w jednym miejscu były szczególnie widoczne. :-( Polecam szczególnie Elwirę Maj. Jest super specjalistką trychologiem, można u niej zagęścić włosy lub retuszować takie braki jak u mnie. Oczywiście pracuje tylko na wysokiej jakości naturalnych włosach. Niestety - peruka tylko wyciera i tak już osłabione włosy. Sprawdziłam.
A czy do Pani Elwiry długo się czeka? Moja mama ma problem z łysieniem w okolicy przedziałka i strasznie sie tym denerwuje. Może pani trycholog mogłaby coś zaproponować mojej mamie?

Niech Twoja mama zadzwoni i się umówi. Ja nie czekałam zbyt długo, poza tym p. Elwira Maj to bardzo empatyczna osoba i rozumie, że ktoś potrzebuje szybko pomocy.
Tak, bo pani Elwira jest jedna w Polsce i akurat ma działalność w Twoim mieście.
Litości ludzie. Wysilcie się przynajmniej z tym robieniem sztucznego szumu z tematem.
Temat zostawiam, może się przydać, ale posty idą do edycji.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
elacara

Post autor: elacara »

Warto moim zdaniem skontaktować się z pracownią z Wiwulskiego w Łodzie (adres masz na SPAM). Mojemu bratu bardzo pomogli, tupecik jest zrobiony idealnie, nic nie widać, nic nie spada, nie odpada, nie zsuwa się i tak dalej a akurat brat jest wyjątkowo aktywną osobą – jeździ na rowerze, biega itd.
Ostatnio zmieniony ndz mar 24, 2019 7:56 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
skowroneczek

Post autor: skowroneczek »

no peruka z naturalnych włosów niestety też dość sporo kosztuje, ale jeżeli już coś wziąć na dłużej to może faktycznie lepiej pozbierać na perukę? zabiegi na włosy trzeba dość często powtarzać, a jak na perukę zbierzesz to już masz ją na kilka lat... (nie wiem jaką dokładnie mają one żywotność, ale chyba dość długą).
olajamroz

Post autor: olajamroz »

Kliknij sobie tutaj peruka-sc.pl/. Ja kiedyś na tej stronie znalazłam informacje o perukach produkowanych w Łodzi, a że jestem z Tuszyna, to pojechałam tam z mamą i przygotowali dla niej taką perukę, że nikt, kto nie wiedział, że mama jest chora, nie zauważył, że to peruka.
perukikatowi

Post autor: perukikatowi »

Ja polecę perukę. Sama mam kilka peruk, dzięki czemu zmieniam swój look bez dużej szkody na włosach. To też świetna sprawa dla osób, które zmagają się z ich ogromnym wypadaniem.
perukikatowice.pl
ODPOWIEDZ