Pędzle w dłoń bo malowanie

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
Otylia_W

Pędzle w dłoń bo malowanie

Post autor: Otylia_W »

Witajcie! ;) Nie mam zamiaru tracić czasu, tylko ostro wziąć się za remont. Głównie chodzi o przemalowanie kilku pomieszczeń w domu, potrzebuje rad odnośnie wyboru odpowiedniej farby, mile widziane także wskazówki odnośnie kolorów, z góry dzięki za pomoc
Anka24

Re: Pędzle w dłoń bo malowanie

Post autor: Anka24 »

nie ma się czego bać, eksperymentuj trochę :D wybierz jakieś ładne, żywe kolory a zobaczysz jaka zmiana będzie
weronika_p

Post autor: weronika_p »

Ostatnie malowanie robiłam barwami natury i wyszło bardzo estetycznie, szczególnie kwiaty orientu i jesienne wrzosowisko się dobrze prezentują
Otylia_W

Post autor: Otylia_W »

A jak z kryciem? Całe białe ściany to już przeżytek, dlatego pragnę się skupić jednak na kolorach. Dodatkowo myślałam żeby wykorzystać szablony dekoracyjne, bo to dosyć fajne urozmaicenie według mnie.
marta_wiga

Post autor: marta_wiga »

Na pewno może fajnie wyjść z takim szablonem.

Ja ostatnio robiłam malowanie w jednym pokoju. Farby z Duluxa kupowałam i jestem zadowolona. A pokój pomalowałam na delikatny błękit, a jedną ścianę na intensyny śliwkowy kolor, bardzo mi się podoba :D
Misia

Post autor: Misia »

Ja proponuję wykorzystać szablony, świetnie się sprawdzają i rewelacyjnie wyglądają. Co do kolorów to wszystko tylko nie biel. Żywa zieleń lub fiolet, lub jeśli wolisz całkiem fajnie wygląda tapeta, tylko pamiętaj jeśli już coś to nie na wszystkich ścianach wokół.
ela1980

Post autor: ela1980 »

Ja proponuję kupić markową farbę. Sama ostatnio malowałam i kupiłam tania na 'promocji' i taki szmelc że tym się nie dało malować. Dlatego mówię lepiej daj więcej kasy na porządną farbę.
dione

Post autor: dione »

Mogłabyś powiedzieć trochę więcej na temat oświetlenia i wielkości pomieszczeń. No i jakie masz dodatki. Wtedy można pomyśleć o tym jaki kolor do poszczególnych pokoi będzie najlepszy :)
dzo

Post autor: dzo »

dione pisze:Mogłabyś powiedzieć trochę więcej na temat oświetlenia i wielkości pomieszczeń. No i jakie masz dodatki. Wtedy można pomyśleć o tym jaki kolor do poszczególnych pokoi będzie najlepszy :)
Otylia_W już z pewnością dawno temu remont zrobiła ;)
ODPOWIEDZ