Otwarcie na różne rodzaje seksu...

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
sun979

Otwarcie na różne rodzaje seksu...

Post autor: sun979 »

Chciałam zapytać jak z Waszym otwarciem na różne rodzaje seksu? Wolicie normalny seks czy często uprawiacie też np. seks oralny, analny?

Ja mam taką sytuację, że lubię normalny seks. Jestem otwarta na różne, ciekawe pozycje i także na seks oralny. Mój facet lubi jak ubieram się w różne seksowne stroje i zgadzam się z tym. Wtedy czuję się naprawdę pewniej w tym łóżku.
Kiedyś na początku poznawania siebie spróbowaliśmy seksu analnego, ponieważ bałam się wtedy ciąży. Byliśmy początkującymi w tych sprawach i nie wiedzieliśmy co to naprawdę seks.
Teraz po 4-letnim stażu kochamy się normalnie, ale jest mały problem. Mój facet pamięta jak to było kiedyś i chciałby znów spróbować tak od czasu do czasu dla urozmaicenia to robić. Ja nie jestem przekonana, ponieważ wydaję mi się to niezbyt ludzkie i uczuciowe. Jestem dość tradycjonalistką. Dla mnie to miejsce jest do tego, a to do tego. Nie umiem się przełamać. On mówi, że lubi nawet taki rodzaj seksu. Dla niego bardzo ważna jest otwartość. To poczucie pewności, że ma mnie na każdy sposób dla siebie, lecz wiadomo, że nie traktuję mnie jak maszynę do seksu. Po prostu tak ma.
Co Wy o tym sądzicie?
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Re: Otwarcie na różne rodzaje seksu...

Post autor: mycha25 »

Skoro nie jesteś przekonana do tego rodzaju sexu i nie sprawia Ci to przyjemności to tego nie rób,nie zmuszaj się i nie zwracaj uwagi na to że partner na to nalega.Skoro masz się potem z tym zle czuć to nie ma sensu tego robić i Twój chłopak powinien Cię zrozumieć :)
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
sun979

mycha25 pisze:Skoro nie jesteś przekonana do tego rodzaju sexu i nie sprawia Ci to przyjemności to tego nie rób,nie zmuszaj się i nie zwracaj uwagi na to że partner na to nalega.Skoro masz się potem z tym zle czuć to nie ma sensu tego robić i Twój chłopak powinien Cię zrozumieć :)
No właśnie nie jestem przekonana. Czuje obrzydzenie do tego. Może idzie to jakoś pokonać. Nie wiem. Chciałabym, żeby on czuł się do końca spełniony i był zadowolony. Boję się, że bez tego dodatku zawsze nie będzie w pełni szczęśliwy...

Do mycha25 : A jak jest w Waszym związku? :) Jeśli mogę zapytać? :) Otwieracie się na rozmaitości? ;)
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

A Ty nie chcesz być zadowolona ? owszem fajnie jest zadowalać partnera ale nie za wszelką cenę, pogadajcie o tym szczerze i powiedz mu jak to widzisz :) ja lubię poszaleć w łóżku na różne sposoby, nie mam oporów mówić co lubię i czego oczekuję i nigdy nie zdarzyło mi się zrobić coś wbrew sobie... ja np nie lubię przebieranek, jeżeli facetowi to nie pasuje trudno.
sun979

Masjaa pisze:A Ty nie chcesz być zadowolona ? owszem fajnie jest zadowalać partnera ale nie za wszelką cenę, pogadajcie o tym szczerze i powiedz mu jak to widzisz :) ja lubię poszaleć w łóżku na różne sposoby, nie mam oporów mówić co lubię i czego oczekuję i nigdy nie zdarzyło mi się zrobić coś wbrew sobie... ja np nie lubię przebieranek, jeżeli facetowi to nie pasuje trudno.
Chcę, żebyśmy oboje byli zadowoleni. :) Ja się nie przebieram w pielęgniarkę itp. Miałam na myśli ładne koronkowe sukienki itd.:> Bardzo je lubię... :]

CZY KTOŚ Z WAS JEDNAK UPRAWIA CZASEM SEKS ANALNY?
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Do mycha25 : A jak jest w Waszym związku? Jeśli mogę zapytać? Otwieracie się na rozmaitości?
My jesteśmy otwarci na różne rodzaje sexu.Ja nie mam większych problemów z tym żeby sex urozmaicać ale muszę mieć na to ochotę i sex analny czy oralny nie jest u nas na porządku dziennym :)
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
sun979

mycha25 pisze:Do mycha25 : A jak jest w Waszym związku? Jeśli mogę zapytać? Otwieracie się na rozmaitości?
My jesteśmy otwarci na różne rodzaje sexu.Ja nie mam większych problemów z tym żeby sex urozmaicać ale muszę mieć na to ochotę i sex analny czy oralny nie jest u nas na porządku dziennym :)
Czyli raczej ten klasyczny sex u Was jest tak? A jak często zdarza się Wam ten analny? Bo mój facet też twierdzi, że nie musi to być na początku dziennym. Chodzi o urozmaicenie na jakiś czas.
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Czyli raczej ten klasyczny sex u Was jest tak? A jak często zdarza się Wam ten analny? Bo mój facet też twierdzi, że nie musi to być na początku dziennym. Chodzi o urozmaicenie na jakiś czas.

No normalny sex najczęściej choć w różnych pozycjach itd,do tego sex oralny choć nie za każdym razem.co do sexu analnego to szczerze mówiąc nie było go już kilka ładnych miesięcy.Mój facet czasem coś tam wspomni o tym ale jakoś nie mam póki co ochoty się w to bawić :) .W tym wypadku to zależy tylko ode mnie i to że mój tego chce nie ma dla mnie znaczenia.To dość specyficzny rodzaj sexu i trzeba tego chcieć a nie robić to ot tak.
sun979

mycha25 pisze:Czyli raczej ten klasyczny sex u Was jest tak? A jak często zdarza się Wam ten analny? Bo mój facet też twierdzi, że nie musi to być na początku dziennym. Chodzi o urozmaicenie na jakiś czas.

No normalny sex najczęściej choć w różnych pozycjach itd,do tego sex oralny choć nie za każdym razem.co do sexu analnego to szczerze mówiąc nie było go już kilka ładnych miesięcy.Mój facet czasem coś tam wspomni o tym ale jakoś nie mam póki co ochoty się w to bawić :) .W tym wypadku to zależy tylko ode mnie i to że mój tego chce nie ma dla mnie znaczenia.To dość specyficzny rodzaj sexu i trzeba tego chcieć a nie robić to ot tak.
Rozumiem. Ja właśnie wiem, że trzeba do niego się bardzo przygotować, bo kiedyś to przerabialiśmy.
Przed chwilą byliśmy na spacerze i pogadaliśmy o tym. Ostatnio ten nasz seks był trochę nudny i na szybko. Postanowiliśmy iść na kompromis. Ja powiedziałam, że otworzę się bardziej na nowe pozycje. On mi powiedział, że kiedyś tak było ciekawiej i nawet o tym analnym nie myślał, więc będę działać! :D Muszę mu przyjemnym sposobem wybić to z głowy! ;D
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

U mnie klasyczny i oralny. Analnego próbowałam, ale jak dla mnie - żadna przyjemność. Może kiedyś jeszcze spróbuję, ale tylko wtedy gdy będę sama chciała ;-) Uważam, że jest wiele pozycji, wiele urozmaiceń klasycznego seksu, więc za każdym razem może być inaczej ;-) A co do oralnego to u nas akurat za każdym razem jest :-) Bardzo lubimy pieścić siebie wzajemnie. Mój mężczyzna ma nawet na tym pkt małego bzika ;-) Czasem nawet się pieścimy oralnie bez klasycznego seksu :-) Dużo na ten temat rozmawiamy, więc wiem, że jemu też się bardzo podoba nasze życie seksualne, a uważam, że to ma ogromne znaczenie w związku! Także jestem bardzo zadowolona! :-D
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
sun979

Tinuviel pisze:U mnie klasyczny i oralny. Analnego próbowałam, ale jak dla mnie - żadna przyjemność. Może kiedyś jeszcze spróbuję, ale tylko wtedy gdy będę sama chciała ;-) Uważam, że jest wiele pozycji, wiele urozmaiceń klasycznego seksu, więc za każdym razem może być inaczej ;-) A co do oralnego to u nas akurat za każdym razem jest :-) Bardzo lubimy pieścić siebie wzajemnie. Mój mężczyzna ma nawet na tym pkt małego bzika ;-) Czasem nawet się pieścimy oralnie bez klasycznego seksu :-) Dużo na ten temat rozmawiamy, więc wiem, że jemu też się bardzo podoba nasze życie seksualne, a uważam, że to ma ogromne znaczenie w związku! Także jestem bardzo zadowolona! :-D
Cieszę się z Waszego szczęścia! ;) My z partnerem jeszcze uczymy się dotrzeć, ale wszystko jest na dobrej drodze. :)

ROZMOWA działa cuda i przekonuję się o tym przy każdym problemie.

Pogadałam z NIM o tym i wczoraj jak się kochaliśmy było cudownie, wprost idealnie. :) Nawet nie wspomniał o seksie analnym, bo tak Nam było dobrze. :] I macie rację nic nie można robić wbrew sobie! ;D
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

sun979 pisze: ROZMOWA działa cuda i przekonuję się o tym przy każdym problemie.
U mnie właśnie na początku było trochę tak, że mój Kic bał się zrobić jakiś odważniejszy krok. Np mnie pocałować z językiem, albo zainicjować seks. Ale rozmawialiśmy i wszystko się wyjaśniło. Powiedział, że bardzo się bał tego, że mnie zrazi do siebie i nie chciał mnie zranić. Chciał pokazać mi jak bardzo mnie szanuje. Ale wyjaśniliśmy sobie, powiedziałam, że z mojej strony jest wszystko w porządku i nie ma się czego bać. No i później było już cudownie :-) Dlatego warto rozmawiać! :-)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

Post autor: lokowka »

Mój facet ma obsesję na punkcie mojego tyłka (wciąż nie mogę uwierzyć, że jemu się tak podoba, bo to dosłownie mój NAJWIĘKSZY kompleks xD), ale seks analny mamy rzadko (raz może na 2,3 miesiące). Sam przyznał, że nie jest tak przyjemnie jak przy normalnym seksie, ale za to bardzo lubi ten widok :P dla mnie to jest średnio przyjemne, trudno mi się odprężyć i w ogóle, ale jest to też w jakiś sposób podniecające, bo oddaję mu się cała :P
no i ostatnio Mój namawia mnie ciągle, żebym siadała mu tyłeczkiem na twarzy xD może trochę zboczone, ale co kto lubi xD
sun979

lokowka pisze:Mój facet ma obsesję na punkcie mojego tyłka (wciąż nie mogę uwierzyć, że jemu się tak podoba, bo to dosłownie mój NAJWIĘKSZY kompleks xD), ale seks analny mamy rzadko (raz może na 2,3 miesiące). Sam przyznał, że nie jest tak przyjemnie jak przy normalnym seksie, ale za to bardzo lubi ten widok :P dla mnie to jest średnio przyjemne, trudno mi się odprężyć i w ogóle, ale jest to też w jakiś sposób podniecające, bo oddaję mu się cała :P
no i ostatnio Mój namawia mnie ciągle, żebym siadała mu tyłeczkiem na twarzy xD może trochę zboczone, ale co kto lubi xD
Prawda każdy lubi to co lubi! ;D Jak sprawia Wam to przyjemność to czemu nie? ;)
Odnośnie tyłeczka u Nas jest tak samo! :D On go uwielbia! Zawsze mnie to dziwi, bo kiedyś mi się wydawało, że piersi najbardziej ich kręcą. A tu okazuję się, że jednak w Naszym przypadku - TYŁECZEK. :D
Ja mam tak jak Ty, nie umiem się przy tym odprężyć jakoś. Właśnie facet mi mówi, że temu czasem by chciał seksu analnego, bo czuje, że jestem dla niego cała. Takie ma myślenie. Mi się wydaję, że mimo braku tego i tak jestem cała jego. :D
nina19

Post autor: nina19 »

Na początku to wiadomo wstyd, niepewność, zdenerwowanie itp.
Potem coraz bardziej się przed sobą otwieraliśmy, ale zanim użyliśmy innej pozycji niż klasyczna, to minęło sporo czasu.
Mamy wiele takich pozycji, niektóre mi się bardziej podobają, niektóre jemu. ; )
A co do anala, to nie dosyć, że dla mnie to żadnej przyjemności, to jeszcze bolało mnie to.
Tylko raz tak robiliśmy i nie mam zamiaru więcej próbować. ; o
lasky7
Jestem tu nowa :)

Post autor: lasky7 »

sun979 pisze:Chciałam zapytać jak z Waszym otwarciem na różne rodzaje seksu? Wolicie normalny seks czy często uprawiacie też np. seks oralny, analny?

Ja mam taką sytuację, że lubię normalny seks. Jestem otwarta na różne, ciekawe pozycje i także na seks oralny. Mój facet lubi jak ubieram się w różne seksowne stroje i zgadzam się z tym. Wtedy czuję się naprawdę pewniej w tym łóżku.
Kiedyś na początku poznawania siebie spróbowaliśmy seksu analnego, ponieważ bałam się wtedy ciąży. Byliśmy początkującymi w tych sprawach i nie wiedzieliśmy co to naprawdę seks.
Teraz po 4-letnim stażu kochamy się normalnie, ale jest mały problem. Mój facet pamięta jak to było kiedyś i chciałby znów spróbować tak od czasu do czasu dla urozmaicenia to robić. Ja nie jestem przekonana, ponieważ wydaję mi się to niezbyt ludzkie i uczuciowe. Jestem dość tradycjonalistką. Dla mnie to miejsce jest do tego, a to do tego. Nie umiem się przełamać. On mówi, że lubi nawet taki rodzaj seksu. Dla niego bardzo ważna jest otwartość. To poczucie pewności, że ma mnie na każdy sposób dla siebie, lecz wiadomo, że nie traktuję mnie jak maszynę do seksu. Po prostu tak ma.
Co Wy o tym sądzicie?
Są kobiety, które czerpią ogromną satysfakcję z tego typu seksu. Jeżeli do nich nie należysz nie zmuszaj się.
http://www.goldenline.pl/michal-mokrysz/
natalkaDawidka
Miła Kobietka

Post autor: natalkaDawidka »

Zapamiętaj: W seksie zwykle bardziej liczy się zdanie tej strony, która czegoś odmawia. :) Nie zmuszaj się. On nie ma prawa od Cb wymagać, byś robiła coś wbrew sobie. :)
walach
Jestem tu nowa :)

Post autor: walach »

Fajnie by było otwarcie z partnerem o tym porozmawiać :)
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Przeciez seks to czysta niebianska rozkosz i wlasciwie warto zrobic wszystko, by przezywanie tej rozkoszy bylo
pelne ekscytacji i namietnosci.
Ale to wcale nie jest takie oczywiste , latwe i proste jak sie z pozoru nam wydaje.
Nie kazda z nas potrafi sie wlasnie przelamac w sensie skrepowania i nie kazda tez daje swoje przyzwolenie na takie eksperymenty .
Zawsze mowie, ze seks to jest taka podroz w nieznane i cos w tym jednak jest.
Dlatego takie nieskrepowanie i luz mozna uzyskac za pomoca poznawania swojego ciala i jego namietnych zakamarkow , oraz wyrzucenia z siebie swoich ukrytych fantazji erotycznych .
Seks namietny to nie byle jaka sztuka , to cale ,, nabozenstwo,, ktore wymaga spontanicznosci i bezgraniczonego otwarcia sie wzajemnie.
Bo tylko wtedy w seksie jest tzw szal niebieskich cial, czyli seks wyrafinowany i polaczony zakceptowalnym przez partnerow wyuzdaniem.
W innym przypadku seks jest nudny i plaski , a przeciez nie o taki seks nam wszystkim chodzi.
Osobiscie akceptuje rozne formy seksu i nie mam najmniejszych w tym zakresie zachamowan.
Jesli partnerzy czuja swoje seksualne oddechy i chca poeksperymentowac bo sa to ich niespelnione fantazje i doznania , to czemu nie ?
Najwazniejsze by z partnerem byla co do tego zgodnosc , a wtedy chulaj dusza , bo niebianski seks mamy w zasiegu pragnien i przezywania. :diabel
4791.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Rey
Fajna Kobietka

Post autor: Rey »

Ważne jest poczucie pewności partnero, wtedy łatweij i z chęcią przychodzą rózne kombinacje. Z czasem urozmaicenia stają się coraz bardziej przydatne...
ODPOWIEDZ