Organic food?
-
pomcia
Organic food?
Są wśród Was ekozwolenniczki? Warto inwestować w naturalne, organiczne jedzenie czy jest to nieekonomiczna, chwilowa moda? Decydujecie się czasem na zakup takich produktów? Czemu te produkty nie są tak łatwo dostępne?
-
Luśka
Re: Organic food?
taaa..eko żywność, nie dość że droga to trudno znaleźć sklep z taką żywnością.
A któraś z Was zastanawiała się że skoro to jest żywność eko to nie ma żadnych pestycydów itp. no to na czym innym ma rosnąć jak nie na....gówienku ...
niestety smutne ale prawdziwe
poza tym nie wierzę w te produkty eko..ponieważ żadna firma która zajmuje się handlem większym niż na skalę powiatu czy gminy w której się znajduje, nie da rady przerobić dużej ilości produktów.
dlatego nie dość że Nas oszukują, że jest eko to jeszcze każą sobie płacić 2 razy tyle niż ten sam produkt bez znaczka eko.
Dlatego jeżeli ktoś ma dużo kasy i chce się polansować, że jest eko to proszę bardzo
Ja wolę sprawdzone produkty, przede wszystkim o wiele tańsze
A któraś z Was zastanawiała się że skoro to jest żywność eko to nie ma żadnych pestycydów itp. no to na czym innym ma rosnąć jak nie na....gówienku ...
niestety smutne ale prawdziwe
poza tym nie wierzę w te produkty eko..ponieważ żadna firma która zajmuje się handlem większym niż na skalę powiatu czy gminy w której się znajduje, nie da rady przerobić dużej ilości produktów.
dlatego nie dość że Nas oszukują, że jest eko to jeszcze każą sobie płacić 2 razy tyle niż ten sam produkt bez znaczka eko.
Dlatego jeżeli ktoś ma dużo kasy i chce się polansować, że jest eko to proszę bardzo
Ja wolę sprawdzone produkty, przede wszystkim o wiele tańsze
-
pstro
Mam rodzinę na wsi. Uprawiają paprykę, kapustę pekińską, kalafiory... Oczywiście podsypują nawozy jak trza. Ale dla siebie maja osobne grządki. Kiedyś spytałam, czy nie sądzą, że te wszystkie sztuczności i tak dostają się do ich super grządeczek, bardzo się zdziwili. 
- Lena_Adams
- Miła Kobietka
Wg mnie warto kupować bardziej naturalne mięsko a i różnica w jajkach 0 a 3 jest ogromna (smak, wyglad żółtka)
Coż..."Organic food" to moze mieć każdy mieszczuch na pstrykniecie palca, ale z lenistwa wolą jechać do marketu, spędzić tam cały dzień, kupić tonę modyfikowanej paszy dla bydła na tydzień, i cieszyć się że "zaoszczędzili na promocji".Wystarczy podjechać pod miasto i znaleźć sobie takie jedzenie w jednym albo kilku gospodarstwach, jeszcze będą wdzięczni, że mogą zarobić. O prawdziwym mleku nie wspomnę.
Rehabilitant Legnica
Nie wiem, skąd opinia, że jest to "nieekonomiczne". Te produkty są łatwo dostępne. Tak jak wyżej napisano - trzeba CHCIEĆ i zakupy robić z głową. Gwarantuję wszystkim, że jak dobrze się rozglądną, to znajdą dojścia do zdrowej żywności za normalną cenę. Jeśli dla kogoś eko-żywność zaczyna się i kończy na eko-dziale w supermarkecie, to nie ma za bardzo o czym dyskutować.Warto inwestować w naturalne, organiczne jedzenie czy jest to nieekonomiczna, chwilowa moda? Czemu te produkty nie są tak łatwo dostępne?