Opiekunka dla dziecka

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
martuchnak
Jestem tu nowa :)

Opiekunka dla dziecka

Post autor: martuchnak »

Zatrudniacie takie, czy raczej staracie się same wszystko ogarnąć?
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Re: Opiekunka dla dziecka

Post autor: Panna_Mysia »

Ja zatrudniałam, ale zawsze z polecenia, czyli np. koleżankę mojej mamy, opiekunkę pracującą kiedyś u mojej koleżanki. Bałabym się zostawić dziecko z obcą osobą. Teraz mój synek jest duży i chodzi do szkoły, ale opiekunki (lepsze czy gorsze) miałam, a kiedy byłam niezadowolona starałam się zorganizować pomoc rodziców i siostry. W rodzinie siła :)
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
EwellaEwa

Post autor: EwellaEwa »

My mamy od pół roku nianię, którą znaleźliśmy przez serwis. Na początku miałam obawy, ale na szczęście okazały się one bezpodstawne, bo niania bardzo dobrze się sprawuje. Wiadomo, że jest to inwestycja, ale dzięki niej właśnie mamy możliwość spokojnej pracy.
Ostatnio zmieniony pt wrz 04, 2015 1:58 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum.
Melania

Post autor: Melania »

Na szczęście, albo i nie szczęście na razie nie mam dziecka. Aczkolwiek kiedy będę już miała to raczej nie zdecyduje się na opiekunkę. Mam dobrycch rodziców i teściów więc jestem przekonana, że gdyby zaszła tylko taka potrzeba to na pewno zaopiekowali by się dzieciaczkami. Opiekunka w dzisiejszych czasach wbrew pozorom to jest duży wydatek i nie każdego na nią stać.
martyna12

Post autor: martyna12 »

u mnie były zawsze tylko z polecenia, jakoś nie musiałam nigdy szukać przez internet itp
Awatar użytkownika
martnalawok

Post autor: martnalawok »

kto szuka opiekunki przez neta? pytasz znajomych,ktorzy korzystali z nich albo robisz wywiad srodowiskowy o niej:) to dziala zawsze
Jeśli szukasz ciekawych informacji kinowych, to możecie czytać świeże http://wypaskino.pl/category/zapowiedzi/!
dradziszewska
Fajna Kobietka

Post autor: dradziszewska »

Opiekunka jest dobrym rozwiązaniem ale jedynie doraźnie, pamiętajmy że ma ona za zadanie nam pomóc a nie zwolnic z obowiązków macierzyńskich, ja korzystam z pomocy opiekunki jednak jeśli jestem w domu to staram się w miarę możliwości jak najwięcej czasu poświęcić dziecku.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
misiamisia

Post autor: misiamisia »

Jeśli ktoś pracuje zawodowo a nie ma co liczyć na pomoc babci to niania jest jedynym wyjściem. Moim zdaniem to nic złego, przecież ktoś musi też utrzymać dom.
centrumfotelikow.pl - concord reverso
ODPOWIEDZ