ciążą z zaskoczenia

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
agatka76

ciążą z zaskoczenia

Post autor: agatka76 »

hej ,
jestem tu nowa i potrzebuję wsparcia w bardzo ważnej sprawie ,a więc od początku:
mam 35 lat dwoje dzieci 18 i 17 lat :) .
jestem w związku od 3.5 roku ( mieszkamy razem itp ,niestety dzieci są z moją matką tak wybrały ale są już na tyle duże ze mogą podejmować decyzję ) .W zeszłym roku zaszłam w ciąże i po prostu spanikowałam ( miałam dobrą pracę i akurat miałam kryzys w związku ) i zażyłam leki które powodują poronienie ( to był 8 tydz ) mojemu partnerowi nic nie powiedziałam ( wiem to było okropne z mojej strony tym bardziej ze on nie ma swoich dzieci ) kiedy pierwsza panika minęła było już za późno i dotarło do mnie co zrobiłam ( następnego dnia po zażyciu tabletek zostałam zwolniona z pracy redukcja ).
Teraz prawdopodobnie znowu jestem w ciąży ( okres spóźnia mi się 6 dni ) i nie wiem co mam zrobić ( doszły problemy finansowe ,kredyty ( groźba komornika ) ,wynajmowane mieszkanie starsze dzieci , podjęłam nową pracę ) .I znowu jestem przerażona co mam zrobić ( z moim facetem nie mogę porozmawiać o tym ) z jednej strony jest ok ale jak pomysłé ze nie będzie mnie stać aby kopić dziecku najpotrzebniejsze rzeczy to mnie to przerasta .bardzo proszę o obiektywne odpowiedzi .
Maaadzia

Re: ciążą z zaskoczenia

Post autor: Maaadzia »

Witam Pania serdecznie ;)
Moze bedzie Pani uwazala ze ze wzgledu na wiek nie powinnam sie wypowiadac na temat Pani problemu ... Lecz sadze ze byc moze da to Pani do myslenia .
Otoz mam 19 lat i polroczne dziecko . Zaszlam w ciaze majac jeszcze 17 lat i bylo to dla mnie wielkim szokiem gdyz nie przypuszczalam ze moze do tego dojsc . Przez pierwsze miesiace czulam sie okropnie nie tylko fizycznie lecz rowniez psychicznie gdyz mialam poczatki depresji . W trakcie ciazy gdy juz doszlam do siebie wszyscy skladali obietnice jak to nie bedzie pieknie i jak to nie beda mi pomagac . Wkoncu wyszlo na to ze zostal mi moj mlodszy brat ktory ma 13 lat ( wiec jak sie pani domysla nie nadaje sie do opieki nad malym dzieckiem choc doceniam jego starania i milosc jaka daja malemu ) dziadkowie ( ktorzy sa juz za starzy i zbyt schorowani by mi zbytnio pomagac ) i ojciec dziecka z ktorym jestem w zwiazku (ktory byl zmuszony wyjechac za granice do pracy ze wzgledy na ciezka sytuacje materialna ) . Wiec tak na dobra sprawe zostalam sama z synkiem ... Na poczatku mieszkalismy z moja rodzina lecz okazali sie tak bezmyslni bezczelni i obojetni na nas ze zdecydowalismy sie na wyprowadzke . Aktualnie wynajmujemy mieszkanie .
Niech mi Pani wierzy ze wyobrazam sobie watpliwosci ktore Pania nekaja . Lecz nie sadze aby nie miala sobie Pani poradzic . Czesto miewam gorsze dni i poczucie ze jestem juz bez sil ale gdy widze usmiech swojego syna i nowe rzeczy ktore poznaje i uczy sie od razu mi przechodzi . To daje mi sile do walki . Walki o moja nowa rodzine ;)
Pozdrawiam .
Klaris

Post autor: Klaris »

Maaadzia, gratuluję. O takie wypowiedzi chodziło. Mimo iż ciężko mi nawet domyślać się co obie czujecie, to dzięki tym wpisom poczułam choć odrobinę pozytywnej energii. Mam nadzieję, że autorce wątku również się ona udzieliła. Trzymam kciuki za pozytywny koniec problemów.
no.nie.wiem

Post autor: no.nie.wiem »

Ze względu na wzięte przez Panią tabletki poronne, postanowiłam się nie wypowiadać... Nie ukrywam, że jestem zniesmaczona.

Mimo wszystko stwierdziłam, że ujmę to w kilku krótkich zdaniach.

-Gdzie się podziało Pani sumienie?
-Próżność je pożarła?
-Na świecie jest miliony kobiet, które nie mogą mieć dzieci!
-"Nie ma takiej dziury, której nie można odetkać" - czyli - Jak nie będziemy się rozczulać nad sobą i weźmiemy się w garść to zawsze znajdzie się rozwiązanie problemu. Jakiekolwiek by ono nie było.

Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy i uświadomienie sobie, że kobiety maja jaja. Większe niż faceci niejednokrotnie.
Powodzenia.
no.nie.wiem

Post autor: no.nie.wiem »

Aaa i jeszcze jedno.
Jest Pani dojrzałą kobieta, która, jak podejrzewam nie jedno widziała i nie jedno wie.
Pytam się! Jeśli nie chce Pani mieć dzieci -Jak można uprawiać seks nie zabezpieczając się! Jest bardzo dużo metod, które "pomagają" nie zajść w ciąże. Domniemam, ze nie muszę Pani uświadamiać...

Teraz podejrzewa Pani, że znów może być w ciąży. Czy pierwsze zdarzenie, kiedy postanowiła Pani wywołać poronienie NIC Pani nie uświadomił? Niczego nie nauczył???!!!
Brak mi słów.
Cukiereczek19

Post autor: Cukiereczek19 »

Przepraszam za bezpośredniość ale zadaję sobie pytanie jak można zabić swoje dziecko ??? Nie mieści się mi to w głowie;/

Apeluję do wszystkich kobiet aby nie usuwały ciąży ani nie zabijały swoich dzieci wywołując poronienie!!! Zawsze jakoś dacie sobie radę. Jestem tego pewna że znajdzie się taka osoba co pomoże...........
ODPOWIEDZ