opalanie+klimat = lepsza skóra?

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Super Star

opalanie+klimat = lepsza skóra?

Post autor: Super Star »

Hej,
czy to prawda, że gorące klimaty i dużo południowego słonca pomaga na pewne problemy ze skóra? slyszalam takie rady... sama wybieram sie w wakacje do Grecji, mam problemy ze skora na plecach i mam nadzieje, ze to jednak mi pomoze (oczywiscie nie pisze o skrajnych przypadkach jak nałogowe opalanie, ktore owocuje rakiem skory :oops: )

Co sądzicie?
eva.biedrona87

Re: opalanie+klimat = lepsza skóra?

Post autor: eva.biedrona87 »

no cóż... wydaje mi się, że na pewno trochę jest w tym prawy ;) słońce ma zbawienny wpływ na skórę (oczywiście jak pisałaś nie wolno przesadzać!). Ja na przykład miałam ogromne problemy z cerą - trądzik głównie na czole, i muszę przyznać, że wakacje w ciepłych krajach bardzo mi pomogły :) byłam wtedy na a'la wczasach z funclubem - takie biuro turyst. z okazji rocznicy naszego związku z chłopakiem - i właśnie bardzo się wedy ucieszyłam, że moje problemy ze skórą właściwie zniknęłe. Po powrocie też przez dłuższy okres miałam ten problem z głowy :) ach, te chorwackie słoneczko - czyni cuda! 8-)
kari_donsion667

Post autor: kari_donsion667 »

Warto pamiętać o odpowiednim zabezpieczeniu skóry przed słońcem. Nie zdajemy sobie bowiem sprawy z tego, że poparzenie może spowodować poważne choroby skóry. Podaję linki do artykułów, które trzeba przeczytać przed podróżą.
SPAM
Ostatnio zmieniony śr lip 24, 2013 10:03 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Nie odświeżajcie postów, które są sprzed 3lat, ojeja .
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

lepiej odświeżyć niż zakładać nowy ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
kari_donsion667

Post autor: kari_donsion667 »

Znalazłam fajne kosmetyki do ochrony przed słońcem, warto je kupić przed podróżą SPAM
A tu zobaczysz jaki makijaż zrobić, żeby opalenizna ładnie wyglądała : SPAM
Ostatnio zmieniony śr lip 24, 2013 3:11 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

To i racja, chociaż nie było nic takiego, żeby była potrzeba odświeżania postu.
Myślałam, że tutaj nie można odświeżać aż tak starych tematów. Ale skoro można to okej :)
Buźka
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

lepiej odświeżyć ;) jednak każda wypowiedz sie liczy ;)
obojętnie czy napisana teraz czy 2-3 lata temu ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
vidis
Miła Kobietka

Post autor: vidis »

Czy to prawda, że filtry się przeterminowują? Czy to kolejny zabieg marketingowy?
ODPOWIEDZ