on NIE CHCĘ tego DZIECKA-JAKĄ PODJĄĆ DECYZJĘ
Re: on NIE CHCĘ tego DZIECKA-JAKĄ PODJĄĆ DECYZJĘ
nie rozmawiałam z nikim smutno mi że on się tak zachowuje co ja powiem dziecku tata cię nie chcę biedactwo moje małe
"Tata był nieodpowiedzialnym człowiekiem" np. Nie martw się teraz tym co powiesz dziecku. Zajmij się sobą i maleństwem.lora pisze:nie rozmawiałam z nikim smutno mi że on się tak zachowuje co ja powiem dziecku tata cię nie chcę biedactwo moje małe
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Na początku maluszek nawet nie bedzie wiedział kto to tata?, to ty jesteś dla niego całym światem ,to ty je nosisz pod sercem i to ty poczujesz jego pierwsze ruchy, to ciebie pierwsza zobaczy a z czasem moze utorzysz związek u boku innego mężczyzny i to on bedzie ojcem dla twojego dziecka. Czasami jest nie ważne kto zrobił tylko kto wychował. Wiem ze to dla ciebie pewnie bardzo bolesne mi tez by było przykro,ale nic na to nie poradzimy. Ale za to zobacz ile bedzie miało forumawych cioci. Buziaczki dla was.
-
oOosylwiaoOo
To najwyższa pora porozmawiać... Kochana na co Ty czekasz? Wolisz, żeby mama dowiedziała się dopiero wtedy jak będzie znać brzuszek?lora pisze:nie rozmawiałam z nikim smutno mi że on się tak zachowuje co ja powiem dziecku tata cię nie chcę biedactwo moje małe
Wiem, że jesteś zakłopotana, ale musisz być silna. Ty ciągle się go boisz. Ty masz w końcu większe prawa... Podnieś się z tego dołka. Bo on Cię wyniszcza i martwię się o Ciebie
Porozmawiaj z najbliższymi...
Nie zwlekaj.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Przyjdzie czas i na zmartwienie co powiesz dziecku . Gdy zada Ci pytanie . Ale dzisiaj powinnas sie martwic o siebie i dziecko . A ty caly czas zamartwiasz sie tym dupkiem
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Tak jakby bardziej zalezaloby ci na tym draniu . Anizeli na wlasnym dziecku . Powinnas o tym myslec a Faceta zamknac juz w przeszłosci a nie stale myslec co on robi a czego nie zrobi a co knuje . SZkoda zdrowia dziecko to wszystko przezywa bo czuje twoje zle emocje , a lepiej aby miało spokuj i cieszcie sie razem tym ze ty masz to mala istotke a ono ma ciebie
Do kiedy zamierzasz ukrywać? W końcu zacznie być widać. Nie widze powodu dla którego miała byś mieć złe relacje z ludźmi. Ciąża to nie trąd .
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Ciaza to nie zarazliwa choroba . To dziecko , milosc . I to tez nie jest tak ze przez ciaze bedziesz miec zle kontakty z ludzmi .
dziewczyno wesc sie w garsc , zadbaj o siebie a ty stale masz myslenie negatywne a to nie wpływa ani na twoje samopoczucie ani dla dziecka . Pamietaj ze ten maluszek czuje twoje nastroje i co chcesz aby urodził sie nerwowy bo taka ciaze miałas
dziewczyno wesc sie w garsc , zadbaj o siebie a ty stale masz myslenie negatywne a to nie wpływa ani na twoje samopoczucie ani dla dziecka . Pamietaj ze ten maluszek czuje twoje nastroje i co chcesz aby urodził sie nerwowy bo taka ciaze miałas
LORA
a więc ojciec dziecka zaczyna działać ostro by postawić na swoim
powiedział, że on nie będzie mi pomagał i nie będzie mi głaskał brzuszka
i czy wyobrażam sobie ilu osobom niszczę życie jak będą czuć się jego dzieci
kiedy dowiedzą się o tym dziecku nie zakłada że dowie się jego żona a co z rodziną
czy mam na celu zniszczyć jego dobre imię ... itd. mówię podjęłam decyzję
zaczynam mieć mdłości i wymioty więc zaraz powiem rodzicom jaka ponika bo
na pewno moja mama będzie chciała poznać ojca tego dziecka
chce sie spotkać w weekend powiedziałam ze to spotkanie i tak nie zmieni mojej decyzji
i czy wyobrażam sobie ilu osobom niszczę życie jak będą czuć się jego dzieci
kiedy dowiedzą się o tym dziecku nie zakłada że dowie się jego żona a co z rodziną
chce sie spotkać w weekend powiedziałam ze to spotkanie i tak nie zmieni mojej decyzji
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
to ON zniszczył zycie swojej rodzinie wdajac sie w romans . I nie powinnas wogole sie z nim spotykac rozmawiac . Sama widzisz ze niema sensu z taka osoba rozmawiac . probuje Ciebie brac na litosc abys czuła sie winna . TO ON JEST DRAN I NIKT WIECEJ
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
to mogł myslec zanim zdradzał zone , zanim zniszczyl komus zycie . Bo niemog swojego ptaszka na wodzy trzymac . to niemiał by problemu jakby włozy sobie pomiedzy sztachety , zachciało mu sie skoku w bok to niech ponosi konsekwencje . teraz zapozno martwic sie o zone o dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci czy dobre imie . Ty sie nie martw prawo jest potwojej stronie . Jest ojcem odwiedzac nie musi ale płacic alimenty musi do tego zmusi go sad . A tyle jest matek samotnych i zyja , Nie sa wytykane palcami I nie jest to zaden wstyd wychowywac dziecko samemu
Dlaczego się od niego nie odetniesz? Przestań się z nim spotykać, bo facet ma teraz nóż pod gardłem, boi się że straci swoją rodzinę (sam sobie jest winien NIE Ty) a zdesperowany i postawiony pod murem facet to niebezpieczny facet.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
tak . i wcale sie z nim nie spotykaj . Niech sie wypcha
Cześć skoro nie ma ochoty na głaskanie brzuszka to nie musi jego wybór.lora pisze:a więc ojciec dziecka zaczyna działać ostro by postawić na swoim
i czy wyobrażam sobie ilu osobom niszczę życie jak będą czuć się jego dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci
Pomagać ci też nie musi a alimenty zasądzane są przez sąd,przed tym nie ucieknie.
Niewiem czy komuś niszczysz życie ale wiem komu je dajesz.
A jak będzie sie czuło Twoje dziecko gdy będzie rozrywane na kawałki,główka zgniatana kleszczami a pozostałości wciągnięte vakum ( próżnociągiem) ? Dodam tylko że dziecko w ósmym tygodniu wygląda już jak ludzka istota ma już serce i mózg co za tym idzie czuje!
On sam swoim postępowaniem niszczy swoje imie Ty mu go nie zszargałaś to on miał rodzine i jakoś mu to nie przeszkadzało gdy sypiał z tobą.
Jesteś dorosła zachowałaś się nie odpowiedzialnie ale to nie koniec świata, poukładasz sobie jeszcze życie a on będzie ci mógł tylko pozazdrościć Twoja decyzja o porodzie jest właściwa.
Domyślam się że będzie ci ciężko przyznać się mamie ale nie zwlekaj, to ona cię urodziła i matki mają to do siebie że wybaczają swoim dziecią nie takie rzeczy.
Nie spotykaj się z nim bo spotkania z nim są dla ciebie krzywdzące.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Bo dopoki sie z nim widujesz to on wie ze ma wpływ na Ciebie i jest gora .
A ty jestes dorosła i odpowiadasz za swoje zycie . A to ze on teraz Ciebie szantazuje emocjonalnie , to mogł wczesniej pomyslec o swojej rodzince . Oni sa obcy dla Ciebie To jest juz tylko jego problem i niech sobie go sam rozwiazuje .
Ty masz dziecko ktore nosisz pod sercem i dla niego zyj . A zycie sobie ułozysz znajdzie sie mezczyzna ktory pokocha Ciebie i to dziecko tego sie nie obawiaj . Nie jestes tredowata
A ty jestes dorosła i odpowiadasz za swoje zycie . A to ze on teraz Ciebie szantazuje emocjonalnie , to mogł wczesniej pomyslec o swojej rodzince . Oni sa obcy dla Ciebie To jest juz tylko jego problem i niech sobie go sam rozwiazuje .
Ty masz dziecko ktore nosisz pod sercem i dla niego zyj . A zycie sobie ułozysz znajdzie sie mezczyzna ktory pokocha Ciebie i to dziecko tego sie nie obawiaj . Nie jestes tredowata
LORA
Rozmawiałam tak luźnie z mamą ona do mnie, że patrząc rozsądnie to nie masz zatrudnienia czyli zostaniesz bez urlopu, macierzyńskiego ubezpieczenia itd. z jednej strony kobieta ma rację. Tylko zaznaczam, że tak podbierałam moją mamę bo najpierw mówi, że w sumie spoko no ale niestety nie zdaję sobie sprawy, że on ma rodzinę to ją już wiem dobije bardzo jak dojdzie do szczerej rozmowy. Śmiałam się do mamy że on jako taki szef szefów z firmy działającej na giełdzie może sporo zarabiać więc sąd nie ustaliłby 200zł alimentów. Mama na to no do sądu to sie idzie jak ktoś nie chcę się wywiązywać z obowiązku. Luźna rozmowa ale uff taki trening przed prawdziwą. Sądzę, że spotkam się z nim w celu dogadania szczegółów
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
wiesz sama jak i co zrobic to sa twoje decyzje
-
oOosylwiaoOo
Dokładnie tak. Sama wiesz jaką decyzję podjąć.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
tak . zycze powodzenia
LORA
zawsze lepiej wyjaśnić tak istotne sprawy osobiście niż telefoniczni i powiem mu konkretnie czego oczekuję by dał mi juz święty spokój i niech zajmie się swoją rodziną a jak jego synek(bo wszystkie objawy wskazują, że może byc chłopiec)zapyta o tatę podam mu adres.
Lora to nie jest takie straszne na jakie wyglada,rozmowę z mama masz juz za sobą. Teraz czeka cie powoli pojawianie sie brzuszka. To jest wczesna ciaza wiec narazie nikomu ze znajomych bym nic nie mówiła bo do 12 tygodnia to różnie bywa. Spoko on ma rodzine ,dzieci ale to nie ma znaczenia i nie powinnas sie nim przejmować bo ty niedługo tez będziesz miała rodzine. Co do sadu to prawda ze idzie sie dopiero jak ktos sie nie chce wywiazywc ale w Twoim wypadku tak jest. Nie wiem czy wiesz ale tobie tez sie należą alimenty na ciebie jezeli zostajesz bez środków do życia nawet w ciazy. Badania dna podobno mozna wykonać jeszcze w ciazy ,niewiem ile w tym prawdy ale o czymś takim słyszałam,ze jest to wykonywane na podobie badań prementalnych . Czeka cię teraz ciężki okres ale z czasem przekonasz się że dokonałaś dobrego wyboru. Dasz rade jak cos to pisz .
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Tak tobie tez naleza sie alimenty jak nie masz , od ojca dziecka . Takze nie jestes na straconej pozycji . Głowa do gory , stało sie i strach ma wielkie oczy ale małymi kroczkami wszystko sie da . Napewno mama bedzie cie wspierac i na nia bedziesz mogla liczyc . A to jest najwazniejsze . Powodzenia
Widzisz nie było tak źle porozmawiać z mamą. Na pewno będzie Cię teraz wspierać. Głowa do góry, poradzisz sobie bo nie jesteś sama a facet niech spieprza od waszego dziecka, skoro tak mu przeszkadza. Alimenty niech płaci, skoro jest taki bogaty to konto mu nie schudnie a Tobie i maluszkowi się przydadzą. Trzymaj się i powodzenia. Jeśli znajdziesz chwilę czasu to napisz nam co u Ciebie się dzieje.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
myslimy LORA ze bedziesz do nas zagladac i napiszesz co tam u was słychac