On już nie chce ze mną być

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
gusia06
Jestem tu nowa :)

On już nie chce ze mną być

Post autor: gusia06 »

Jesteśmy z moim narzeczonym 6 lat z czego 2,5 zaręczeni. Bywa różnie raz lepiej raz gorzej. Wybaczyłam mu zdradę, drobne kłamstewka. Mamy 2,5- letniego syna, przetrwaliśmy jego operacje- wspieraliśmy się a zwłaszcza narzeczony mnie gdy byłam w totalnej rozsypce po porodzie i informacji o chorobie dziecka. W pewnym momencie zatraciliśmy się w rutynie codziennej tzn ja dziecko i dom , a on praca. Jakoś nigdy aż nadto nie okazywaliśmy sobie uczyć, ale kochaliśmy się. Wiadomo kłótnie bywały i bywają nadal zazwyczaj szybko się godziliśmy. Ale teraz to już w ogóle nie okazujemy sobie uczyć. Widziałam od jakiegoś czasu że zaczyna się między nami psuć. Ostatnio przejrzałam jego facebooka ( wiem nie powinnam) pisał z dawna koleżanka- przyjaciółką. Ta rozmowa totalnie mnie rozbiła. Dowiedziałam się z niej że żałuje , że nie są razem . To ona wypełniła pustkę po jego byłej dziewczynie. Pytany o związek ze mną napisał jej, że nie wie już co to miłość trudno jest mu powiedzieć słowo kocham. Sam nie wie czemu jest ze mną nadal, i czuje że się rozejdziemy. zapytałam się go czy mnie kocha to odpowiedziała zdawkowe TAK. Sama już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Siedze i płacze. Kobitki proszę o rade- czy powiedzieć mu o tym , że wiem czy nadal żyć w niby nie wiedzy. Dodam tylko, że on nie chce ze mną szczerze porozmawiać
Awatar użytkownika
Pysiana
Miła Kobietka

Re: On już nie chce ze mną być

Post autor: Pysiana »

Decyzja należy do Ciebie. Ja uważam, że powinnaś mu powiedzieć. Myślę, że on boi się powiedzieć prawdę, dlatego Wasz związek tak wygląda. Chociaż z drugiej strony to może on nadal Cię kocha a te wiadomości na facebooku to kwestia odskoczni. Chciał się poczuć ważny i doceniony.
Jeśli chcesz dowiedzieć się, co zrobić, by Twój mężczyzna bardziej się o Ciebie starał, na moim blogu znajdziesz bezpłatnego ebooka na ten temat:

http://patrycjamisiewicz.pl

Znajdziesz również porady na temat tego, jak naprawić swój związek, rozwinąć go, a także stać się lepszą kobietą. :woman:
Pletwa Reborn

Post autor: Pletwa Reborn »

Damn jakie to smutne. Jednak takie rzeczy się zdarzają. Moja rada: sprawić by znów cię pokochał (idźcie się pochędożyć do lasy przy ognisku czy coś)
Anka2211
Miła Kobietka

Post autor: Anka2211 »

Dokładnie, taki rzeczy są na porządku dziennym.
Musisz spróbować jeszcze raz zbajerować go.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Sprobuj po prostu na nowo rozbudzic uczucie. Moze do dziecka opiekunka i wyjdzcie gdzies
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
promenadaslonca

Post autor: promenadaslonca »

O matkoświęta, seks nie jest lekiem na rozpad związku! To przylepienie plasterka na jątrzącą się ranę. I potem te durne pytania: no, jak to mnie porzucił, przecież mieliśmy wspaniały seks. Pogadaj z nim szczerze (ale nie aż TAK szczerze), że czujesz, że sie oddalacie, że zależy ci na nim i jako na partnerze i jako na ojcu dziecka,że jesteś gotowa coś zmienić, ale krok musicie wykonać oboje...
smartkursyszkolenia

Post autor: smartkursyszkolenia »

Witaj. Smutne jest to co piszesz. Zawsze warto próbować naprawić związek, zwłaszcza że macie syna. Lecz nic nie możesz robić na siłę.
Skolenia ADR: http://smartkursyszkolenia.pl
Myriam

Post autor: Myriam »

Przerabiałam już coś podobnego. Piszesz, że jesteście ze sobą od sześciu lat. To szmat czasu. Sama mam za sobą związek o podobnym stażu i wiem, że czas niestety osłabia namiętność. W moim przypadku nagle okazało się, że oboje z chłopakiem myślimy o tym samym - o tym, że być może za wcześnie zdecydowaliśmy się wejść w poważny związek i być może coś niesamowitego przechodzi nam koło nosa, a przecież mlodość ma się tylko jedną. Dlatego rozstaliśmy się. Niestety (głupio to brzmi) u Was jest dziecko. A to dziecko zawsze obrywa najmocniej, kiedy rodzice się rozstają. Myślę, że tylko szczera rozmowa z partnerem może doprowadzić do jakiegoś sensownego rozwiązania. Pozdrawiam ciepło.
kaska90

Post autor: kaska90 »

Na twoim miejscu próbowałabym naprawić związek mimo wszystko ;)
gusia06

Post autor: gusia06 »

Dziękuje za rady. Postanowiłam z nim porozmawiać.Powiedział mi, że był po kilku piwach i tak jakoś napisał. Oczywiście stwierdził, że nadal mnie kocha i dlatego jest ze mną. A on jest jedynie jego przyjaciółką. Czuje, że on nie jest ze mną szczery do końca... Proszę go by w końcu powiedział co mu nie pasuje w naszym związku, ale jemu wszystko pasuje. Chęci naprawy, zawalczenia o związek muszą być z obydwóch stron, a nie tylko z jednej.
Werona

Post autor: Werona »

Dokładnie, nie może się starać tylko jedna osoba. Ale fajnie, że wyszło że to jego przyjaciółka. Co nie zmienia faktu, że polecam Ci go "pilnować".
ODPOWIEDZ