Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających. Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
waniliowelody pisze:Czysty olejek arganowy bądź jego dodatek do innych kosmetyków zdecydowanie odżywia rzęsy i widać ich znaczną poprawę. Ja po miesiącu używania maskary rimmel wonderfull właśnie z olejkiem widzę, że moje rzęsy są mocniejsze, mniej wypadają i jest ich zdecydowanie więcej, także może Twoja odżywka ma jakiś inny skład
A jak nakładasz olejek na rzęsy? Czy używasz specjalnej odżywki arganowej?
U mnie najlepsze efekty widzę nakładając olejek na końcówki włosów, przez co łatwiej mogę je rozczesać... mam taki 3 w 1 w sprayu bielendy i czasem rozsmarowywuję go też na ciele
dziewczyny ile powinien mniej wiecej kosztowac taki prawdziwy olejek arganowy? w drogeriach kremy z olejkiem sa w dosc umiarkowanych cenach, a slyszalam ze prawdziwy olejek arganowy jest bardzo drogi... czy to prawda?
prawdziwy olejek arganowy jest dość drogi, moja koleżanka jak była w Maroku na wakacjach to przywiozła mi stamtąd krem z olejkiem arganowym no i nieco się różnił jakością od tych dostępnych w polskich drogeriach niby też z olejkiem arganowym w składzie. Póki co mam maskarę z dodatkiem olejku arganowego i z tego kosmetyku jestem zadowolona.
Ja stosowałam go do brwi oraz oczywiście na włosy- zresztą muszę przyznać,że kapitalnie działa i stopniowo potrafi odbudować strukturę włosów,to bardzo fajna odżywka za małe pieniądze.
no właśnie dziewczyny piszą tutaj o tuszu do rzęs z olejkiem arganowym strasznie ciekawa jestem tego tuszu i sama chciałabym go wypróbować, żeby sprawdzić jak wpłynie na moje rzęsy.
A jak dokładnie się nazywa,jakiej firmy? Bo szczerze mówiąc to nie spotkałam się z takim tuszem,zawsze olejek kupowałam osobno. Podaj więcej szczegółów.
jałowa pisze:prawdziwy olejek arganowy jest dość drogi, moja koleżanka jak była w Maroku na wakacjach to przywiozła mi stamtąd krem z olejkiem arganowym no i nieco się różnił jakością od tych dostępnych w polskich drogeriach niby też z olejkiem arganowym w składzie. Póki co mam maskarę z dodatkiem olejku arganowego i z tego kosmetyku jestem zadowolona.
jałowa pisze:no właśnie dziewczyny piszą tutaj o tuszu do rzęs z olejkiem arganowym strasznie ciekawa jestem tego tuszu i sama chciałabym go wypróbować, żeby sprawdzić jak wpłynie na moje rzęsy.
jałowa pisze:widziałam dzisiaj w TV reklamę tuszu do rzęs z olejkiem arganowym i wydaje mi się ze chodzi o maskarę rimmel wonder'full.
jeny kobieto, czytaj co piszesz bo zaraz bana dam, bez ostrzeżeń za kryptoreklamę i to strasznie nieudaną. I to jeszcze prawie post pod postem
Olejek arganowy pozyskiwany jest z nasion drzewa arganowego. To kosmetyk i środek leczniczy. Ma działanie odżywcze oraz odbudowujące. Zostawia skórę bardziej nawilżoną i aksamitną. Pomaga usunąć mniejsze przebarwienia, znamiona, itp. Wygładza zmarszczki i odmładza skórę. Wiele kobiet używa olejku arganowego do wzmocnienia włosów oraz nadania im większego połysku.
Olejek arganowy podobnie jak rycynowy ma szerokie zastosowanie,w szczególności jeżeli chodzi o pielęgnację i odżywienie naszych włosów czy rzęs,warto nakładać go systematycznie a będą efekty.
a to nie wiedziałam, zawsze wydawało mi się, że olejek arganowy ma najlepsze zastosowanie przy pielęgnacji włosów czy rzęs ale nie ze może pomóc wygładzić blizny.
ja stosuję olejek arganowy na końcówki włosów oraz na twarz agtan face oil z kwasem hialuronowym z bielendy. Według mnie w obu przypadkach sprawdza się super. Włosy są miękkie w dotyku i nie są posiepane ,natomiast twarz jest lepiej nawilżona i wygląda dużo świeżej.
hania pisze:ja stosuję olejek arganowy na końcówki włosów oraz na twarz agtan face oil z kwasem hialuronowym z bielendy. Według mnie w obu przypadkach sprawdza się super. Włosy są miękkie w dotyku i nie są posiepane ,natomiast twarz jest lepiej nawilżona i wygląda dużo świeżej.
Ja też używam olejku arganowego do pielęgnacji włosów- mam taki w sprayu z bielendy, chyba 3 w 1. Bardzo go lubię, i uzywam już 2 buteleczkę, teraz w Rossamnie jeszcze sa na niego promocje
Ja tego olejku arganowego 3 w 1 używam nie tylko do pielęgnacji włosów, ale też psikam go na całe ciało, bo świetnie nawilża i często zastępuje mi zwykły balsam do ciała
Można używać tych olejków 3w1 ,ale można też nakładać oddzielnie po umyciu,podobnie jak jedwab aby uzyskać połysk i ładny zapach włosów. Sama czeto go stosuję i jestem zadowolona.
Ja jedyne co miałam to olejek do opalania z olejem arganowym, słyszałam o jego zbawiennych właściwościach, ale jakoś nie miałam przyjemności bardziej go poznać.
Jeśli chodzi o sam olejek arganowy, Ja kiedyś kupiłam Joanny i się niestety na nim przejechałam nie jest takiej jakości jakiej oczekiwałam i też cena nie powala. Ja kupuję od dłuższego czasu ten: SPAM Mogę z pełną odpowiedzialnością go polecić. Jest w dość przystępnej cenie i jak na razie najlepszej jakości jaki do tej pory spotkałam.
Jeśli chodzi o używanie to, Ja nie spłukuję go po wtarciu w końcówki po prostu go zostawiam uważam, że wtedy jego działanie jest o wiele wiele lepsze.
PS: Wiem, że zapach jest dość nieprzyjemny, ale czego się nie robi by być chodź troszkę piękniejszą
Ostatnio zmieniony ndz paź 26, 2014 7:42 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:SPAM
oj zastosowanie ma ogromne no ale chyba najlepiej działa na nasze włosy i skórę u mnie pięknie doprowadził włosy do równowagi, były przesuszone i strasznie połamane a teraz pięknie lśnią i są dużo mocniejsze. a mam też fajną maskarę z olejkiem arganowym wonderfull i z rzęsami też działa cuda
Dobrą alternatywą dla olejku arganowego jest macadamia hair - konrad czyli wyciąg z orzecha macademia, który pomaga odżywiać włosy, wpływa na łatwe układanie się. Przy używaniu można zauważyć też zwiększoną żywotność włosów i większy blask.