Okulary w Internecie

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Cara

Okulary w Internecie

Post autor: Cara »

Kupowaliście kiedyś okulary przez Internet? Ostatnio znalzłam ciekawą stronę na której można kupić okulary w bardzo atrakcyjnej cenie - w porównaniu z tymi z Optyka. Kupowalyscie tak kiedys?
tosia

Re: Okulary w Internecie

Post autor: tosia »

W życiu nie odważyłabym się kupić okularów przez neta, a to dlatego że niejednokrotnie wydawało mi się że w jakiś okularkach będę wyglądała super a jak przymierzyłam to kaszana.
Cara

No właśnie ja miałam podobnie... Z tym, że znalazłam sklep w którym do 30 dni można oddać produkt... Więc może warto?
kilofka

Post autor: kilofka »

To chyba troche tak jak z kupowaniem ubrań... Trzeba dotknąć i przymierzyć zanim sie kupi :P
Cara

Kupiłam:) Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona:) Co prawa dopiero druga para okazała się trafna, ale nie było problemów z tym, aby je wymienić:) I jeszcze dostawa gratis:)
superpiekara

Post autor: superpiekara »

nie wyobrażam sobie kupić okularów przez Internet! jeszcze ubranie to tak. mam problem z doborem oprawek tak więc jak przymierzam ich setki u optyka i żadne nie pasują to wątpię by te kupione przez Internet okazały się idealne;p
ruda

Post autor: ruda »

to przecież głupota, u kazdego te same okulary wyglądają inaczej. Jedna może wyglądać super a inna koszmarnie. Nie kupiła bym napewno okularów przez internet. Zawsze wolę przymierzyć czy pasuja do mojej twarzy.
Cara

Zobaczcie ceny okularów w Internecie i porównajcie je z optykiem. Wtedy zmienicie zdanie;) Tym bardziej, ze zawsze możecie je oddać bez ryzyka, jeśli się nie spodobają;)
Maurelia

Post autor: Maurelia »

Nigdy nie kupowałam okularów przez net i raczej bym tak nie ryzykowała...

ps. nie tylko cena jest ważna
superpiekara

Post autor: superpiekara »

cena ceną ale znając mój problem z doborem odpowiednich oprawek to chyba bym zgłupiała jak bym tak ciągle musiała odsyłać zakupione okulary i czekać na kolejne - to trochę taka zabawa w berka... z tym że bez nerwów pewnie by się nie obyło. a po za tym koszty wysyłki też przecież są.
Cara

Cekawe jest to, że ja też miłam duże problemy z tym, aby dobrać odpowiednie okulary. Ale ta wirtualna przymierzalnia naprawde fajnie działa:)
pomcia

Post autor: pomcia »

kupić oprawki przez internet to spoko ale szkła? na to bym się nie zdecydowała.
babyisback

Post autor: babyisback »

Cara pisze:Kupowaliście kiedyś okulary przez Internet? Ostatnio znalzłam ciekawą stronę na której można kupić okulary w bardzo atrakcyjnej cenie - w porównaniu z tymi z Optyka. Kupowalyscie tak kiedys?
Podaj tą stronę, chętnie popatrzę. Natomiast chyba nie kupiłabym przez internet, niższa cena to duży plus, ale co z dopasowaniem szkieł? Dodatkowy koszt. No i ja musiałabym koniecznie przymierzyć :)
Marina

Post autor: Marina »

Ja też bym się bała, jak już to same oprawki.. Chodziłam w okularach od 18roku życia, a teraz mogę nosić tylko zerówki. Polecam wszystkim takie zabiegi laserem, drogie ale można sobie uzbierać i pożegnać okulary :D
agusnysa

Post autor: agusnysa »

no masakra ja tez bym chyba raczej nie kupiła jakos bym sie bała a o szkłach juz nie wspomne to juz dopiero..
mikiqu

Post autor: mikiqu »

Wiele razy się zastanawiałam czy kupić okulary w internecie, bo widziałam w sklepach rewelacyjne oprawki! Ale wiem z doświadczenia, że to co ładnie wygląda na obrazku bądź w rzeczywistości, nie zawsze ładnie leży na twarzy :/ problem w tym że oprawki powinny być dopasowane do kształtu twarzy i zawsze lepiej najpierw je zmierzyć. Myślicie, że w sklepach internetowych jest możliwość zwrotu okularów, jeśli się nie spodobają?
dzo

Post autor: dzo »

mikiqu pisze: Myślicie, że w sklepach internetowych jest możliwość zwrotu okularów, jeśli się nie spodobają?
pewnie tak ale kosztów wysyłki Ci sklep nie pokryje tylko z własnej kieszeni trzeba dawać wtedy
gosik

Post autor: gosik »

Nie wiem o jakie okulary chodzi...słoneczne czy korekcyjne?Korekcyjne sa robione dla konkretnej osoby z konkretnymi potrzebami,słoneczne wazne by były z dobrym filtrem tak od 100zl wzwyz sa te dobre.
A wogole to oprawki trzeba dobrac do koloru skory,ksztaltu twarzy,do koloru oczu,wlosow i wogole...dlatego ja ZAWSZE kupuje u optyka osobiscie.Okulary dla okularnika to oprocz korekcji wady wzroku sa jak biżuteria,modny dodatek...gadżet,sa bardzo ważne.
dzo

Post autor: dzo »

gosik pisze:Okulary dla okularnika to oprocz korekcji wady wzroku sa jak biżuteria,modny dodatek...gadżet,sa bardzo ważne.
I właśnie dlatego ja też bym nigdy nie kupiła okularów przez internet ;)
Julcia27

Post autor: Julcia27 »

ja bym nie ryzykowała; Okulary to jednak okulary, wolę jak okulista na miejscu sprawdzi mi wzrok i pomoże coś dobrać.
pisska

Post autor: pisska »

Chciałam ostatnio zamowić okulary przez internet lecz stwierdziłam że to jednak nienajlepszy pomysł. Nie ma co być aż tak leniwym. W optyku zakup okularów jest o wiele pewniejszy kiedy ma się je w dłoni. Nie ma problemów ze zwrotem.
OnaUK87

Post autor: OnaUK87 »

Myślę , że okulary to ważna sprawa i nie warto oszczędzać na tym by chronić oczy i dobrze widzieć. Najlepiej u optyka wtedy masz pewność że to nie jakieś szkła "made in china" jakby to powiedzieć:D
dione

Post autor: dione »

Akurat przy kupnie okularów, to jednak cena nie powinna być tak dużą determinantą. Wydaje mi się, że lepiej iść do optyka, który dokładnie doradzi jakie szkła będą dla nas odpowiednie. Można ewentualnie powybrzydzać, co do wyglądu oprawek ;)
Hakiruono

Post autor: Hakiruono »

superpiekara pisze:nie wyobrażam sobie kupić okularów przez Internet! jeszcze ubranie to tak. mam problem z doborem oprawek tak więc jak przymierzam ich setki u optyka i żadne nie pasują to wątpię by te kupione przez Internet okazały się idealne;p
Dokładnie, co jak co, wiele rzeczy można kupić wysyłkowo, ale oprawek nie kupiłabym przez internet. Muszę dokładnie przymierzyć "na nosie" czy pasują i jak się prezentują. Przemyśleć i oczywiście porównać z innymi wariantami. Zdecydowanie pass.
Klaudyśśś
Jestem tu nowa :)

Post autor: Klaudyśśś »

Ja kupuję tylko okulary przeciwsłoneczne w internecie, ale korekcyjnych bym się nie odważyła. Ale przeciwsłoneczne kupuje tylko w sprawdzonym jednym i tym samym sklepie a mianowicie http://okulary.soczewkomania.pl/ ceny nie są wysokie, mam gwarancje jakości bo te kupowane na targach nie daja żadnej ochrony. A w tym sklepie są okulary o duzym wyborze. Pzdro :kwiatek
ODPOWIEDZ