Okres

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Knga
Jestem tu nowa :)

Okres

Post autor: Knga »

Witam Was drogie Panie
Jestem zaniepokojona bo dotychczas miałam miesiączkę stabilna , tym razem leje się okropnie zemnie, 6 podpasek to minium.
Proszę o wypowiedzi czy któraś z was tak miała i czy to jest normalne i czy mogę mieć spokojna głowę?
Z góry dziękuję wam za wypowiedzi
Awatar użytkownika
sabinkaduchess
Miła Kobietka

Re: Okres

Post autor: sabinkaduchess »

Różnie to bywa z tymi okresami. Po ciąży np. można mieć bardziej obfite krwawienie. Jeśli Cię coś niepokoi, to możesz wybrać się do ginekologa po poradę :) A jak masz bardzo mocne bóle, to mi ostatnio bardzo złagodziły ten stan pastylki vemonis femi.
Ana05

Post autor: Ana05 »

Ja tylko ze swojej strony mogę napisać, że przy obfitych okresach bardzo chłonne są tampony beppy z gąbki. Wiem, że to nie zatrzyma okresu, ani nie zmniejszy ilości, ale przynajmniej nie będziesz wymieniać co chwilę podpaski
lesley
Miła Kobietka

Post autor: lesley »

Oj to dużo faktycznie. Zgłoś się lepiej do ginekologa niech Cie przebada. Oczywiście nie znaczy od razu że na coś chorujesz, ale lepiej dmuchać na zimne. I może przepisze ci antykoncepcje. Ja też miałam swego czasu takie obfite i nieregularne miesiączki to jak zaczęłam brać pigułki Belara to się wszystko unormowało, teraz to jak w zegarku i do tego małe bóle oraz delikatne krwawienia
MH1981

Post autor: MH1981 »

Dziewczyny... wyluzujcie! Organizm kobiety to nie zaprogramowana maszyna ;) czasem coś może się zmienić, przestawić. To całkiem normalne. Najlepiej oczywiście umówić się do ginekologa, niech Cię przebada, ale bez stresu.
Kaja20000

Post autor: Kaja20000 »

U mnie jest tak, że jak używam tamponów, to okres jest mniej obfity. Może na dzień noś tampony, ja mam takie z gąbki, są chłonne.
Jinka
Fajna Kobietka

Post autor: Jinka »

Ja mam i obfite i bardzo bolesne okresy, czasami nie do wytrzymanie i do tego często dochodzą mdłości. Pomagają mi teraz bardzo tabletki vemonis femi, w końcu trafiłam na takie, które szybko działają i oprócz tego, że działają przeciw bólowe są także rozkurczowe, czyli działanie podwójne i mega skuteczne.
Amela22
Miła Kobietka

Post autor: Amela22 »

Może warto w takiej sytuacji zwrócić uwagę na to jakie wybierasz produkty do higieny i przerzucić się na te w pełni naturalne? Zapewniają ona dużo większy komfort noszenia i nie podrażniają a do tego są na prawdę chłonne.
MartaMM
Miła Kobietka

Post autor: MartaMM »

Oj co prawda to prawda! Ja np. używam podpasek od Masmi, są w 100% z bawełny organicznej i to się zdecydowanie czuje. Nie podrażniają i nie powoduję infekcji a przy tym są w pełni biodegradowalne;)
Milosniczkazakupow
Fajna Kobietka

Post autor: Milosniczkazakupow »

Może to też kwestia zmiany klimatu? Kobiety naprawdę różnie reagują
Majka2312
Miła Kobietka

Post autor: Majka2312 »

MartaMM pisze:Oj co prawda to prawda! Ja np. używam podpasek od Masmi, są w 100% z bawełny organicznej i to się zdecydowanie czuje. Nie podrażniają i nie powoduję infekcji a przy tym są w pełni biodegradowalne;)
Też właśnie chcę przerzucić się na takie w pełni naturalne i chyba wybiorę ta Masmi. Dużo dobrego o nich czytałam no i faktycznie nie zawierają żadnych sztucznych substancji, są wegańskie i nie testowane na zwierzętach a to dla mnie istotne:)
Anka_1

Post autor: Anka_1 »

Podpaski od masmi Najwyższej jakości produkty wykonane z najczystszej na naszej planecie, certyfikowanej, organicznej bawełny - bez żadnych substancji chemicznych. Hipoalergiczne, wysoce chłonne, zapewniają długotrwałą ochronę.
Anka_1

Post autor: Anka_1 »

Ja uzywam podpasek od Masmi, są w 100% z bawełny organicznej i to się zdecydowanie czuje. Nie podrażniają i nie powoduję infekcji
Karina_28
Miła Kobietka

Post autor: Karina_28 »

Anka_1 pisze:Ja uzywam podpasek od Masmi, są w 100% z bawełny organicznej i to się zdecydowanie czuje. Nie podrażniają i nie powoduję infekcji
Co prawda to prawda:) Też już jakiś czas temu się na nie przerzuciłam i nigdy nie wróciłabym do swoich poprzednuch:) Delikatne, hipoalergiczne, nie podrażniają i dobrze trzymają się bielizny:) A co fajne, są w pełni biodegradowalne:)
ODPOWIEDZ