Okres
Okres
Witam Was drogie Panie
Jestem zaniepokojona bo dotychczas miałam miesiączkę stabilna , tym razem leje się okropnie zemnie, 6 podpasek to minium.
Proszę o wypowiedzi czy któraś z was tak miała i czy to jest normalne i czy mogę mieć spokojna głowę?
Z góry dziękuję wam za wypowiedzi
Jestem zaniepokojona bo dotychczas miałam miesiączkę stabilna , tym razem leje się okropnie zemnie, 6 podpasek to minium.
Proszę o wypowiedzi czy któraś z was tak miała i czy to jest normalne i czy mogę mieć spokojna głowę?
Z góry dziękuję wam za wypowiedzi
- sabinkaduchess
- Miła Kobietka
Re: Okres
Różnie to bywa z tymi okresami. Po ciąży np. można mieć bardziej obfite krwawienie. Jeśli Cię coś niepokoi, to możesz wybrać się do ginekologa po poradę
A jak masz bardzo mocne bóle, to mi ostatnio bardzo złagodziły ten stan pastylki vemonis femi.
Ja tylko ze swojej strony mogę napisać, że przy obfitych okresach bardzo chłonne są tampony beppy z gąbki. Wiem, że to nie zatrzyma okresu, ani nie zmniejszy ilości, ale przynajmniej nie będziesz wymieniać co chwilę podpaski
Oj to dużo faktycznie. Zgłoś się lepiej do ginekologa niech Cie przebada. Oczywiście nie znaczy od razu że na coś chorujesz, ale lepiej dmuchać na zimne. I może przepisze ci antykoncepcje. Ja też miałam swego czasu takie obfite i nieregularne miesiączki to jak zaczęłam brać pigułki Belara to się wszystko unormowało, teraz to jak w zegarku i do tego małe bóle oraz delikatne krwawienia
Dziewczyny... wyluzujcie! Organizm kobiety to nie zaprogramowana maszyna
czasem coś może się zmienić, przestawić. To całkiem normalne. Najlepiej oczywiście umówić się do ginekologa, niech Cię przebada, ale bez stresu.
Ja mam i obfite i bardzo bolesne okresy, czasami nie do wytrzymanie i do tego często dochodzą mdłości. Pomagają mi teraz bardzo tabletki vemonis femi, w końcu trafiłam na takie, które szybko działają i oprócz tego, że działają przeciw bólowe są także rozkurczowe, czyli działanie podwójne i mega skuteczne.
Może warto w takiej sytuacji zwrócić uwagę na to jakie wybierasz produkty do higieny i przerzucić się na te w pełni naturalne? Zapewniają ona dużo większy komfort noszenia i nie podrażniają a do tego są na prawdę chłonne.
-
Milosniczkazakupow
- Fajna Kobietka
Może to też kwestia zmiany klimatu? Kobiety naprawdę różnie reagują
Też właśnie chcę przerzucić się na takie w pełni naturalne i chyba wybiorę ta Masmi. Dużo dobrego o nich czytałam no i faktycznie nie zawierają żadnych sztucznych substancji, są wegańskie i nie testowane na zwierzętach a to dla mnie istotne:)MartaMM pisze:Oj co prawda to prawda! Ja np. używam podpasek od Masmi, są w 100% z bawełny organicznej i to się zdecydowanie czuje. Nie podrażniają i nie powoduję infekcji a przy tym są w pełni biodegradowalne;)
Podpaski od masmi Najwyższej jakości produkty wykonane z najczystszej na naszej planecie, certyfikowanej, organicznej bawełny - bez żadnych substancji chemicznych. Hipoalergiczne, wysoce chłonne, zapewniają długotrwałą ochronę.
Co prawda to prawda:) Też już jakiś czas temu się na nie przerzuciłam i nigdy nie wróciłabym do swoich poprzednuch:) Delikatne, hipoalergiczne, nie podrażniają i dobrze trzymają się bielizny:) A co fajne, są w pełni biodegradowalne:)Anka_1 pisze:Ja uzywam podpasek od Masmi, są w 100% z bawełny organicznej i to się zdecydowanie czuje. Nie podrażniają i nie powoduję infekcji